Lucky123 napisał(a):Ahoj motorowodniacy, przeczytałem większość tematu i mam chaos w głowie. Jak zarejestrować nowy ponton z nowym silnikiem 2t? Starostwo czy PZMiNW? W PZMiNW wpiszą silnik 2t(?), jak długo trwa uzyskanie dowodu przez Reja24? W starostwie wpisują silnik(?), a jeśli nie to czy brak wpisu nie jest problemem na Chorwacji? Na stronie PZMiNW jest zapis, że polska jednostka poza RP powinna mieć Certyfikat Stany Technicznego? Proszę o rzeczowe porady
Pik71 napisał(a):Lucky123 napisał(a):Ahoj motorowodniacy, przeczytałem większość tematu i mam chaos w głowie. Jak zarejestrować nowy ponton z nowym silnikiem 2t? Starostwo czy PZMiNW? W PZMiNW wpiszą silnik 2t(?), jak długo trwa uzyskanie dowodu przez Reja24? W starostwie wpisują silnik(?), a jeśli nie to czy brak wpisu nie jest problemem na Chorwacji? Na stronie PZMiNW jest zapis, że polska jednostka poza RP powinna mieć Certyfikat Stany Technicznego? Proszę o rzeczowe porady
Cześć.
Jak duży masz ponton ?
Czemu chcesz się rejestrować.
Od 1 sierpnia 2020 r. zostaje zniesiony obowiązek rejestracji niewielkich łodzi wędkarskich, kajaków, pontonów i wszelkich pływadełek![/
koks88 napisał(a):Szybkie pytanko Jak wygląda sprawa przepływania z Chorwacji do Słowenii i dalej do Włoch. Czy trzeba gdzieś coś zgłaszać bo teoretycznie jesteśmy w Schengen więc chyba nie. Czy Słowenia lub Włochy wymagają winiet żeby u nich pływać?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...