...a mnie wnerwiają Chorwaci sprzedając winetkę "na rok" - kto w chorwacji pływa rok ?????????????????
pozdrawiam
Jacek L napisał(a):Masz rację ,że jak sprzedajesz sprzęt z aktualną winietą - to przechodzi ona na nabywcę
MorskiPas napisał(a):O tym czy łódka po zmianie właściciela jest tą samą łódką, czy inną łódką można toczyć spór filozoficzny i możemy sobie o tym dyskutować
D1ALVARO napisał(a):dlatego najpierw kupuje porządny ponton za 20 koła i nawet taki wydatek jak winieta za 300 zł może być dużo
mottom napisał(a):MorskiPas napisał(a):O tym czy łódka po zmianie właściciela jest tą samą łódką, czy inną łódką można toczyć spór filozoficzny i możemy sobie o tym dyskutować
więc - jest tą samą łódką, czy nie?
Wydaje mi się, że może to być podobnie jak z ubezpieczeniem OC w PL - można ją "przepisać" na nowego właściciela (a może nie?) - tylko gdzie (w jakimś kapitanacie w CRO?)
MorskiPas napisał(a):PS. Czy wszystkim Wam wpisywali wszystkich pływających na pontonie w popis osoba
MorskiPas napisał(a):pontonowcom wypełniają listę osób (popis osoba), a to znaczy, że sami nie znają własnego prawa.
mottom napisał(a):Poniżej moja prijava na ponton
mottom napisał(a):Jest to "wersja" którą otrzymałem przy wyjściu z kapitanatu (nie dopisywałem nic więcej mimo, że kapitanja kazał wpisać resztę danych członków załogi "przed pierwszym wypłynięciem" - może więc nie jest ważna .
Jak widać również - nie ma podpisu skippera (już nie pamiętam - czy miałem się tam podpisać, czy zostawić puste .............)
MorskiPas napisał(a):I wszystko jasne. Jest tylko imię i nazwisko osoby, która kupuje winietę, nie jest napisane czy to jest właściciel, czy sternik (skipper).
mottom napisał(a):Skipper powinien się podpisać na stronie drugiej (ja tego nie zrobiłem - mój błąd ) więc inny/nowy właściciel/skipper już nie ma miejsca na swój podpis pod listą (nowych/swoich) osób.
FUX napisał(a):Dlaczego kruszycie kopie o 150-180 pln????
MorskiPas napisał(a):FUX napisał(a):Dlaczego kruszycie kopie o 150-180 pln????
Nie chodzi o 150-180 (choć te też z nieba nie lecą) ale o zasadę. Jak jest jakieś prawo to należy go przestrzegać.
Jak chcesz pooglądać komisariat policji od środka to idź kupić drugą winietę na tę samą łódkę gdy poprzednia jest jeszcze ważna.
FUX napisał(a):Przypuszczam, że raczej się nie obrażą, że znowu chcesz kasę im zostawić...
FUX napisał(a):Taka kosmata myśl nawet przez głowę mi nie przeszla...
FUX napisał(a):Przypuszczam, że raczej się nie obrażą, że znowu chcesz kasę im zostawić...
MorskiPas napisał(a):Podstawowym celem winiet nie jest zbieranie kasy, tylko zapobieganie nielegalnemu czarterowi.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...