Winieta musi mieć łódź, która ma:
-Długość większa niż: 2,5m
-Moc silnika większa niż: 5kW
mirko napisał(a):Winieta musi mieć łódź, która ma:
-Długość większa niż: 2,5m
-Moc silnika większa niż: 5kW
karpik_raszyn napisał(a):Ciekawe, czy ktoś spotkał się z czymś takim... Znajomy poszedł rok temu opłacać winietę za ponton (4m, 25 hp) i w kapitanacie się uśmiechnęli i powiedzieli, żeby na coś tak małego darował sobie kupowanie. I tak pływał przez 2 tygodnie bez. Pewnie to zależy od konkretnego człowieka, czy rejonu pływania. Nie chcę mącić w stylu, że nie trzeba tego opłacać, ale ciekawi mnie, czy ktoś miał podobnie.
karpik_raszyn napisał(a):Ciekawe, czy ktoś spotkał się z czymś takim... Znajomy poszedł rok temu opłacać winietę za ponton (4m, 25 hp) i w kapitanacie się uśmiechnęli i powiedzieli, żeby na coś tak małego darował sobie kupowanie. I tak pływał przez 2 tygodnie bez. Pewnie to zależy od konkretnego człowieka, czy rejonu pływania. Nie chcę mącić w stylu, że nie trzeba tego opłacać, ale ciekawi mnie, czy ktoś miał podobnie.
mirko napisał(a):Mirko czy mógłbyś potwierdzić:
"W Chorwacji chcąc prowadzić jednostkę pływającą wyposażoną w silnik do 4kM (kW?) nie trzeba mieć patentu. "
... wielkość łodzi??
W Chorwacji uznawane są przepisy kraju, z którego pochodzi turysta.
Łódź jest u nas zarejestrowana, jeśli ma dane większe niż te.
długość większa niż 2,5m
moc silnika większa niż 5kw
CZYSZKOWEK napisał(a):Czyli nie mając patentu najlepiej mieć pływadło do 2, 49cm i silnik 4, 99kW lub wypożyczać łodzie z silnikami do 9, 9kM, których w wypożyczalniach jest sporo.
marsik napisał(a):A kto ma jakie plany na ten sezon?
Ja za kilka godzin wyjeżdżam i jutro już będę pływał . Najpierw stacjonuje na Murterze w Betinie, potem od 06.07 na Molacie.
Jak komuś po drodze, będzie w okolicy to może wspólne pływanie albo chillout w zatoczce?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...