napisał(a) VonJa » 29.12.2021 20:45
LUKASQ napisał(a):Wrzuciłby ktoś jakiś materiał tj foto/video w jaki sposób transportował gumenjaka bez przyczepki ? Czyli bagażnik + dach
ja to rozwiązałem tak:
Do góry, do jednej "trumny" ciuchy w małych sportowych torbach (dla 3 osób), do drugiej "trumny" osprzęt pontonu (wiosła, bojka cumownicza, kamizelki ratunkowe, zbiornik plaiwa 12 litrów + kanister 5Litr, liny + maski, płetwy , rurki, koce plażowe......).
Auto typu kombi (stara Meganka 2 - ale bagażnik naprawdę ma spory) więc do bagażnika ponton Kolibri 3,60m w jednej torbie + w drugiej torbie podłoga do pontonu + Yamszka 8HP 2T na dodatek z długą stopą - choć dedykowana do pontonu jest krótka stopa, musi się zmieścić jeszcze koło zapasowe (bo meganka zagazowana), 2 laptopy i 4pak Namysłowa
Jadą 3 osoby więc z tyłu troszkę miejsca jest i tam ląduje na podłodze prowiant na drogę (kanpki, kotleciki, kawa, cola)... no i w ten sposób byłem już 3 raz z giumiakiem w CRO. Nie obowiązują w ten sposób ograniczenia prędkości wynikające z ciągnięcia przyczepki ani dodatkowe opłaty autostradowe. Jedynie trzeba pamiętać że środek ciężkości przesuwa się w górę więc na ostrych zakrętach naprawdę należy zwolnić. Siada trochę "dupa auta" więc żeby nie walić światłami po oczach nadjeżdżających z naprzeciwka to obowwązkowo musi być regulacja wysokości reflektorów. Co jeszcze..... hmmmm ...pytaj
a tu jeszcze autko z dwiema trumnami z innej perspektywy
Ostatnio edytowano 29.12.2021 21:05 przez
VonJa, łącznie edytowano 2 razy