http://forum-motorowodne.pl/rejestracje ... otorowych/
Tu masz cały wątek na temat nowej rejestracji
Chyba pojedziesz ze starym sprzętem.
A swoją drogą ktoś się wykazał wisielczym poczuciem humoru, nazywając ten system Reja.
Esc napisał(a):Kurcze nie wiem czy nie za późno się obudziłem ze zmianą pontonu, ale jak to wiadomo czasem są możliwości a nie ma środków, a czasem odwrotnie - Czy ktoś z Państwa rejestrował ostatnimi czasy (raczej teraz bo wiadomo z miesiąc temu pewnie były jeszcze innne terminy) pływadło i ile to trwało ? Ja ostatnio jak rejestrowałem ponton to jeszcze normalnie w urzędzie jako do amatorskiego połowu za 17 czy 19 zł i w zasadzie papier od ręki jak pamiętam. W tamtym roku nie byłem w Cro to nie śledziłem tematu a widzę że wiele się działo - w sęsie ta nowa rejestracja. I teraz się zastanawiam czy zmieniać sprzęt czy może jechać ze starym. Tak czy owak czy zaakceptują jeszcze stary dokument?
Esc napisał(a):Drugie pytanie - było kiedyś fajne FAQ do tego tematu pamiętam że były aktualne ceny itd czy ktoś pomoże po polsku lub angielsku?
Esc napisał(a):Na koniec natknąłem na wątek wyjazd-z-wlasna-lodka-pontonem-przeniesione-z-faq-t17857-480.html
w którym @baunty piszę o opłatach online - ale to chyba jak rozumiem jest dla osób które śpią na łodzi ? a nie stricte vineta jak ja potrzebuje na ponton.
Opłata nie zależy od okresu-terminu.abovo napisał(a):Opłata uzależniona jest od wielkości sprzętu oraz okresu-terminu od kiedy ją wykupujesz. Ja mając 4,5m łódkę wykupuję winietę w okolicach 1 sierpnia do końca roku płacę około 200-240 kun.
boboo napisał(a):Opłata nie zależy od okresu-terminu.abovo napisał(a):Opłata uzależniona jest od wielkości sprzętu oraz okresu-terminu od kiedy ją wykupujesz. Ja mając 4,5m łódkę wykupuję winietę w okolicach 1 sierpnia do końca roku płacę około 200-240 kun.
Czy ją kupisz 1 stycznia, czy 17 października, zapłacisz tyle samo i będzie ważna do końca kalendarzowego roku (31 grudnia).
darektv napisał(a):Witam
czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa holowanie pontonem innego mniejszego pontonu ?
mam patent motorowodny, ale w czasie kursu nie dorobiłem sobie rozszerzenia do holowania np. narciarzy , czy banana
czy w Chorwacji jest to wymagane czy można np. pontonem 380 holować mały 180 bez dodatkowych uprawnień
Chris_M napisał(a):A już myślałem, że utopił silnik...
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...