Jagprev napisał(a):@ abovo W zeszłym roku , gdy pływałem jeszcze na" elektryku"używałem wygodnych foteli plażowych. W tym roku będę pływać spalinowym 15 kucy. Zupełnie inne przyspieszenia.
W związku z tym mam pytanie czy skrzynia z tym fotelem jest stabilna? Czy może jakoś mocujesz ją do balonów lub podłogi pontonu.
Skrzynki są z demobilu wojskowego mają różne wymiary. Szukaj, (jeśli się zdecydujesz) pojemnika hermetycznego z zaworem wyrównującym ciśnienie (inaczej go nie otworzysz), wykonanego z włókna i żywic (jak na zdjęciu). Ja miałem pojemnik prawie od balonu do balonu na wysokość nieprzekraczającą wysokość mocowania ławki. Skrzynię przymocowałem śrubami do jednej części podłogi pontonu. Śruba DIN 603 (A2 lub A4), podkładka (A4) i nakrętka motylkowa (A4) od środka dla prostego demontażu. Z góry od pokrywy - krzesełka podobne rozwiązanie. Najważniejsze, aby zamontowana do jednej z części podłogi skrzynka nie uniemożliwiała montowanie usztywniających całą podłogę pontonu listew bocznych!
Jeszcze jedno, po ewentualnym zakupie pojemnika przeczyść metalowe klamry i pomaluj DOBRĄ farbą przeznaczoną do użytku na morzu.