Pakula , na początek przygody z pontonem, to może zastanów się nad zmianą rejonu.
Serio.
@Pakula,baunty napisał(a):Pakula , na początek przygody z pontonem, to może zastanów się nad zmianą rejonu.
Serio.
boboo napisał(a):@Pakula,baunty napisał(a):Pakula , na początek przygody z pontonem, to może zastanów się nad zmianą rejonu.
Serio.
Tak jeszcze raz przeczytałem wszystkie Twoje posty w tym wątku.
Faktycznie wychodzi na to, że to początek przygody ( ).
Jeśli tak jest, to zastanów się nad radą baunty'ego.
Osobiście, na pierwsze sezony (2-3) polecam Zalew Paski.
Ale na pewno też jest wiele innych, podobnie spokojnych i bezpiecznych miejsc.
Chodzi o to aby się nie zrazić, lecz powoli dotrzeć
Dziś Twoje oczy powiedzą, że fala "X" Cię zaleje, przewróci i adieu.
Po kilku sezonach taka sama fala wywoła uśmiech i chęć pobujania się.
baunty napisał(a):Według mnie, na początek bardzo dobre są okolice Murteru, ale każdy ma inny gust.
Pojedziesz gdzie chcesz i sam ocenisz.
arek123 napisał(a):...............kupiłem go. Do tego silnik Honda 20KM. Ponieważ nigdy wcześniej nie pływałem pontonem, mam lekką tremę przed debiutem. Mój pierwszy raz planuję na Zalewie Zegrzyńskim. Może któryś z doświadczonych Kolegów miałby czas i ochotę towarzyszyć mi w tym wydarzeniu? Pozdrawiam wszystkich.
baunty napisał(a):Według mnie, na początek bardzo dobre są okolice Murteru, ale każdy ma inny gust.
Pojedziesz gdzie chcesz i sam ocenisz.
Zago napisał(a):Moje początki były ciężkie. Myślałem, że patent wystarczy i szybko się przekonałem. Łupinką z silnikiem tohatsu 5KM chciałem (po południu- to istotne) przepłynąć z Bol na Brač na Hvar. Horror dla małżonki, mi się podobało. A Chorwat co nam tą łódkę wypożyczył już organizował akcję ratunkową. Na Pag jeżdżę 5 lat i tam też jest ciekawie. Jak Mario mówi" nie płyń "to odpuszczam.
Pakula napisał(a):................ tydzień Peljesac/Korcula,..........?
Pakula napisał(a):....................... campie Slanica na Murter?
abovo napisał(a):arek123 napisał(a):...............kupiłem go. Do tego silnik Honda 20KM. Ponieważ nigdy wcześniej nie pływałem pontonem, mam lekką tremę przed debiutem. Mój pierwszy raz planuję na Zalewie Zegrzyńskim. Może któryś z doświadczonych Kolegów miałby czas i ochotę towarzyszyć mi w tym wydarzeniu? Pozdrawiam wszystkich.
Sądząc z Twojego postu jesteś z okolic Warszawy. Zastanów się czy nie lepszym pomysłem była by pierwsza próba na Zalewie Domaniowskim. Akwen co prawda mniejszy od Zegrzyńskiego lecz nie mały, a wiele spokojniejszy.
Oczywiście gratulacje z powodu dołączenia do bractwa pływającego.
arek123 napisał(a):abovo napisał(a):arek123 napisał(a):...............kupiłem go. Do tego silnik Honda 20KM. Ponieważ nigdy wcześniej nie pływałem pontonem, mam lekką tremę przed debiutem. Mój pierwszy raz planuję na Zalewie Zegrzyńskim. Może któryś z doświadczonych Kolegów miałby czas i ochotę towarzyszyć mi w tym wydarzeniu? Pozdrawiam wszystkich.
Sądząc z Twojego postu jesteś z okolic Warszawy. Zastanów się czy nie lepszym pomysłem była by pierwsza próba na Zalewie Domaniowskim. Akwen co prawda mniejszy od Zegrzyńskiego lecz nie mały, a wiele spokojniejszy.
Oczywiście gratulacje z powodu dołączenia do bractwa pływającego.
Dziękuję za podpowiedź, ale skoro kiedyś mam pływać w Chorwacji, to chyba nie mogę się bać Zalewu Zegrzyńskiego?
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...