Jak wejdziesz w dane techniczne, to zobaczysz, że jest pływająca.
A nie powinna.
Pakula napisał(a):baunty napisał(a):https://www.jula.pl/catalog/wypoczynek/lodz/kotwiczenie-i%C2%A0cumowanie/linki/lina-kotwiczna-388862/
Masz tu przykładowy link.
Nic nie napisali że jest tonąca
baunty napisał(a):Niezabezpieczona szekla może się złośliwie odkręcić
Chyba w 2016 w Grecji tak się pożegnałem z kotwicą.
boboo napisał(a):Ja Was rozumiem, że patrzycie przez pryzmat "ciężkiej skorupy",
ale na ten Kolibri330 wystarczy linka 8 mm. Pozwólcie mu (Pakule) zachować choć trochę miejsca/wygody na pontonie.
Toż on chce na urlop a nie na galery.
marsik napisał(a):A to się nie chwaliłeś...
Pewnie ręcznie zakręciłeś, a nie kombinerkami...
.
pabbllo_ldz napisał(a):A te 40 m dobrze zwinięte aż tak dużo miejsca nie zajmuje..
J.K. Jerome napisał(a):Starannie i powoli zwinąłem linę w buchtę, przewiązałem w środku, zgiąłem na pół i delikatnie złożyłem na dnie łodzi. Harris podniósł ją, bacząc na każdy ruch, i podał George'owi do ręki. George uchwycił ją mocno i zaczął ostrożnie rozwijać, jakby zdejmował śpiochy nowo narodzonemu niemowlakowi. Nim doszedł do dwunastu jardów, najbardziej ze wszystkiego lina przypominała postrzępioną słomiankę.
boboo napisał(a):Ja Was rozumiem, że patrzycie przez pryzmat "ciężkiej skorupy",
ale na ten Kolibri330 wystarczy linka 8 mm. Pozwólcie mu (Pakule) zachować choć trochę miejsca/wygody na pontonie.
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...