napisał(a) baunty » 17.08.2020 23:33
joker1980 napisał(a):baunty napisał(a):joker1980 napisał(a):baunty napisał(a):Taką "łódkę" spotkaliśmy dziś na Kornatach....
Baunty jak w tym roku jest z biletami na Kornatach?
PS.
Już od 24.08 będziemy z wypożyczonym RIBem w Betinie...
Jeśli będziesz cumował tylko w zatokach w okolicy Konob...
Możesz/możecie polecić jakieś konoby w których można smacznie zjeść - lubimy kuchnię z owocami morza - może w tym kierunku coś polecicie na Kornatach?
Ceny mogą Cię niemiło zaskoczyć, unikam ryb na Kornatach bo drogo jak ....
W miarę tanio i naprawdę smacznie jest w Aquariusie - przy wejściu na Kornaty od strony Dugiego Otoku - tylko tam ostatnio jadłem rybę na Kornatach.
Polecam konobę Jadra za mariną ACI na Piskerze - bardzo dobre jedzenie, ale tam rybę to 3 lata temu jadłem, teraz tylko steki i baraninę.
Można się tam wybrać na praktycznie cały dzień, super miejsce i nie podchodzą jachty bo zbyt płytko, a to duża zaleta.
Ewentualnie Vruljje , żarcie dobre, ale trzeba długo czekać, więc można tam wejść ścieżką na górę widokową.
Gaje oliwne po drodze widać.
We Vrulje można też apartman wynająć.
Jeśli chcesz tam płynąć bez biletu, to cumuj tylko przy konobach - i tak w sumie nie ma sensu gdzie indziej - a tę kasę co byś na bilet przeznaczył to po prostu w konobie qwydasz.
Ewentualnie może ktoś z załogi chcieć wejść na wyspę Mana - to ja proponuję sternikowi zostać na łódce i poczekać, bo i tak jest tam ciasno a kotwica potrafi słabo trzymać.
Jeszcze jest Lojena - trochę odpust się tam zrobił, wszystkie wycieczki od strony konoby przybijają i przychodzą na plażę , a w samej zatoce masa łodzi i jachtów kotwiczy.