W sumie nasz Weekend 820 z 30 konną Yamą spalił prawie 100 litrów na dystansie niespełna 200 km.
Palili 5 l/h => czyli tak jak lubisz. A teraz przelicz na l/100 => 100 l /200 km => 50 l/ 100 km
Czyli podając na godzinę wychodzi MALUTKO 5/h
To ja paląc 25 litrów na godzinę i płynąć 50 km/h mam równięż spalanie 50 l / 100 km czyli takie samo jak kolega wyżej raportujący 5l /h
Chyba są jakieś darmowe GPS ślady na telefon. Włączasz, na koniec stopujesz i znasz ile km a ile litrów to widzisz po zbiorniku
Zresztą jak masz zamiar głównie po PL i głownie Odra oraz okolice to każdy silnik będzie dobry
Ale jeśli jednak spacerowo to 4T
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Na ryby nie pływam. Mamy tak zwyczaj ze na wakacje robimy wycieczki po okolicy
Tylko autem nam się przejadlo, bo być w upale i wozić się klimatyzowanym autem to ... coś nie tak.
Wiec staramy się być w kilku miejcach (po tydzień w każdym) (mówię o wakacjach) i szukam wzdluż brzegu w lewo i w prawo ciekawych miejsc, portów. Przykładowo jedna z tras którą mam nadzieję zrobić któregoś dnia w Grecji (między kwaterą a portem jest 80 km a z tego portu odchodzą busiki do Delf - 10km).
Ponieważ busiki są rano to chciałbym w jedną stronę trasę zrobić na raz lub z jednym postojem i szybko (50/60 km/h)
Z powrotem już stawać w zatoczkach i wtedy średnia 40km/h
I z tej kwatery mam 6 róznych tras w rózne miejsca ...
Oczywiście nie wszystkie zdołamy zrobić - to nie jest jakiś sport czy walka ale nie lubimy jednostajnych dni na wakacjach.