Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie na SUP-ie Hvar Kamp Lili + film

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 14:20

Witam Wszystkich, którzy tu trafili :D

Nie będzie to relacja lecz krótki film z SUP-em w roli głównej :wink:
Czytałem wiele inspirujących relacji z Hvaru, a w szczególności tych kajakowych i pontonowych. Wszystkie były bardzo piękne i inspirujące. Jako, że sam pływam na desce SUP szukałem właśnie takiej relacji, ale nie znalazłem. Postanowiłem więc stworzyć krótki filmik pokazujący co to za "dziwadło" :wink:
Pisana relacja musiała by się powtarzać w wielu miejscach z relacją Roxi - "O tym jak to w czerwcu na Hvarze bywa...", gdyż byliśmy na Kampie Lili w tym samym czasie i chodziliśmy podobnymi ścieżkami. Poza tym nie śmiałbym próbować nawet tworzyć coś podobnego, gdyż jest ona wg mnie mistrzynią relacji i razem z Arturem są dla wielu cromaniaków Guru.
W tym miejscu specjalne podziękowania (za wodne i nie tylko) inspiracje oprócz oczywiście Roxi chciałbym przekazać: Rafał78, maslinka, i innym.

Filmik wrzuciłem szczególnie dlatego, gdyż chciałbym podzielić się z innymi wspaniałą zajawką jaką jest SUP.
Na wszystkie pytania dotyczące tej deski i możliwości jaką ona daje chętnie odpowiem, więc śmiało pytajcie.

Termin: 22.06-11.07.2017
Miejsce: Hvar - Jagodna Kamp Lili

Chętnych zapraszam do obejrzenia :D

Czy mogę prosić moderatora o dodanie filmu? (youtu.be/x0xQoWfDoFE)

Filmik zamieszczony - pozdrav :lol:

Ostatnio edytowano 21.12.2017 21:59 przez 007man, łącznie edytowano 2 razy
Katerina
Koneser
Re: Pływanie na SUPie Hvar Jagodna Kamp Lili

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 14:21

Tak,prosimy o film :)
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 01.12.2017 14:49

Ja również chętnie szpakne :)
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 16:49

Katerina napisał(a):Tak,prosimy o film :)

osjann napisał(a):Ja również chętnie szpakne :)

Dzięki za zainteresowanie :) , niestety moderator nie wstawił jeszcze filmiku :(
Póki co może warto skopiować link i obejrzeć na youtube.

Za wszystkie ewentualne polubienia i komentarze na Youtube (zarówno pozytywne jak i negatywne) bardzo dziękuję i pozdrawiam.
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 16:53

Piękne dzięki za dodanie filmu :D
Katerina
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katerina » 01.12.2017 17:04

Z tej perspektywy ta decha wydaje się całkiem szeroka...
Bardzo wywrotne to jest?
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 17:31

Katerina napisał(a):Z tej perspektywy ta decha wydaje się całkiem szeroka...
Bardzo wywrotne to jest?

Deski są bardzo różne... moja jest jedną z większych, jest pompowana i ma ok. 3,5 x 0,8 m.

Nie jest wywrotne; przy pierwszej próbie ustania nogi mi się trzęsły i klapnąłem na tyłek :D , ale już po ok. 10-15 minutach śmigałem.

Sporo informacji na ten temat jest necie np. na stronie supsurfer.pl, a dokładnie to o co pytasz znajdziesz tu:

http://blog.easy-surfshop.pl/sup-sport- ... aly-swiat/
http://supsurfer.pl/2015/02/twoj-pierwszy-sup
http://supsurfer.pl/2015/08/plywamy-na- ... sze-kroki/
i wiele innych

Pływałem kiedyś trochę kajakiem, ale jak przypadkiem natrafiłem na SUP-a od razu się zakochałem. Inna perspektywa, wszystkie mięśnie równo pracują nie męcząc samych rąk. Jeziora, rzeki, morze - wszędzie gdzie jest trochę wody i już śmigasz :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 01.12.2017 18:08

Z ciekawości poczytałam, i szczerze to myślałam, że taka deska to jest tańsza...
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 01.12.2017 18:28

Ja też z ciekawości sprawdziłem ceny i duża rozbieżność jest podobnie jak do kajaków z tego co widzę można już komplet z taką deską za tysiąc dostać. Ja zostanę jednak przy kajaku ;)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 01.12.2017 18:30

Cześć :)
Wygląda to bardzo ciekawie :D Fajny filmik!

Może i my kiedyś spróbujemy pływania na SUPie...

Pozdrawiam :papa:
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 18:33

piekara114 napisał(a):Z ciekawości poczytałam, i szczerze to myślałam, że taka deska to jest tańsza...

Jest to jeszcze trochę stosunkowo "młody" sport, ale jak obserwuję to ceny desek już powoli tanieją :)
Warta jest jednak swojej ceny, gdyż wiem po sobie, że oprócz osobistej zajawki daje ona również wiele frajdy wszystkim znajomym i dzieciakom, które akurat są razem ze mną nad wodą. Dziecko, lżejszą osobę a nawet psa można wziąć ze sobą. Na środku akwenu położyć się na niej żeby odpocząć lub wskoczyć do wody, a potem wrócić i wejść na nią jak na pomost.
Po prostu jest super w każdym calu.
Aha i jeszcze materiał z którego jest wykonana jest wyjątkowo mocny i bezpieczny, a to oczywiście musi mieć wpływ na cenę :wink:
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 01.12.2017 18:35

Ja sobie nie potrafię tylko wyobrazić jak na tej desce się pływa przy trochę większych falach, może być to fajne doświadczenie. Widzieliście w Cro wypożyczalnie z tymi deskami ?
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 18:44

osjann napisał(a): Ja zostanę jednak przy kajaku ;)

Kajak bardzo fajna sprawa i daje dużo przyjemności :)
Polecam jednak ze zwykłej ciekawości wypożyczyć sobie gdzieś taką deskę na godzinę i spróbować.
U mnie właśnie tak było i już zostało :hearts:
Pozdrawiam
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 18:49

maslinka napisał(a):Wygląda to bardzo ciekawie :D Fajny filmik!

Dzięki :D
maslinka napisał(a):
Może i my kiedyś spróbujemy pływania na SUPie...

Szczerze polecam
Pozdrawiam :papa:
007man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 007man » 01.12.2017 19:17

osjann napisał(a):Ja sobie nie potrafię tylko wyobrazić jak na tej desce się pływa przy trochę większych falach, może być to fajne doświadczenie. Widzieliście w Cro wypożyczalnie z tymi deskami ?

Podobnie jak w kajaku większe fale nie pomagają :wink:, można jednak specjalnie szukać fal w stronę brzegu i próbować surfingu na niej. Da się :)
Osobiście nie widziałem, ale czytałem że jest sporo na lądzie np. Tramontana w Omisiu, Surfflow na campingu Rio przy ujściu Neretwy, Surfclub na camp Perna Peljesac i okolice Splitu, Vodice itd.
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies