realista2 napisał(a):Ciekaw jestem czy ktoś był kiedyś świadkiem jak nagły podmuch Bory porwał na morze materace, deski surfingowe , lub inny plażowy sprzęt?
Co do mocy silnika to mam wrażenie, ze przesadzacie. Mój własny 4KM Mercury z różnymi pontonami pochodzącymi z czarterowanych jachtów potrafił te jednostki z jedną osobą na pokładzie doprowadzić nawet do ślizgu,
piotrs napisał(a):to i ja dopytam
czy to oznacza, że silnik 2 konny nie nadaje się na wyprawę po bułeczki i karlovacko na drugi koniec zatoczki? (ponton 2-4 osobowy)
co to znaczy odpowiednia wysokość burty?
Czy są małe (2osobowe) pontony z dnem RIBowym (czy to się daje składać)?
i dodatkowo
jak Wy to wszystko wozicie do Cro? (przyczepki czy bagażnik?)
Kowal38 napisał(a):Cze ,mam pytanie, czy pływając na Voyager 500( długość 361 cm) na wiosłach trzeba mieć jakieś zezwolenie lub ponosić jakies opłaty z tego tytułu w Cro.
Pytam , bo raz przeczytałem że przy łodziach pow.2,5m trzeba ponosić jakieś opłaty (portowe czy rejestracyjne),sorry ,może coś namąciłem,lecz nie siedzę w tym temacie.
...
Prosiłbym kogos z fachowców z forum o prostą odpowiedź i nie odsyłanie do linków za co z góry dziękuję!
Aha i jeszcze jedno,jakiej długości wiosełka dokupić do takiego pontonu(rozmiar na dwóch konkretnych facetów) aby w razie draki w miare szybko można było dotrzec do celu !
Dzisiaj zobaczyłem go w Auchan 199zł,to informacja dla kolegów zainteresowanych,a nie reklama! Aby nie kupowali czasem u naciągaczy na alegro(ale to tak na marginesie)
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko