Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie na dętce..

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.06.2005 21:47

.....dziwnych i zakompleksionych powiadasz.....jak zwykle...szkoda słów.....
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.06.2005 21:50

slapol napisał(a):.....dziwnych i zakompleksionych powiadasz.....jak zwykle...szkoda słów.....

powiedział przypasiony wroclok na haferflokach co nie wie kiedy przestać
JoeF
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoeF » 20.06.2005 21:53

platon napisał(a):... przypasiony ... haferflokach ...

Czy przypasiony to znaczy "dobrze zbudowany" czy "gruby" ?
a tego drugiego to chyba nawet Kaszub nie zrozumie :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 20.06.2005 21:56

JoeF napisał(a):
platon napisał(a):... przypasiony ... haferflokach ...

Czy przypasiony to znaczy "dobrze zbudowany" czy "gruby" ?
a tego drugiego to chyba nawet Kaszub nie zrozumie :wink:

e proste -przypasiony na płatkach owsianych wrocławianin :wink:
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 21.06.2005 12:56

Sidney Pollak piosenka ,,Chorwat'' tekst o tym jak się pije na wschodzie.
Czemu tytuł Chorwat?

D.J.: W jaki sposób wpadłeś na pomysł napisania utworu "Chorwat"?

S.P.: Miałem pomysł na piosenkę, która by opowiadała o wschodnim sposobie picia. Ponieważ ewidentnie Słowianie ewidentnie różnią się w kulturze picia od np. Francuzów czy Niemców. Po pierwsze chodzi o ilość (śmiech), po drugie o porę (także śmiech). Generalnie na przykład w Rosji pije się wódkę od rana, jak byłem tam w 1987 roku to można było kupić ją na ulicy. Drugi aspekt utworu dotyczy polskiego kompleksu i tego czego ten kompleks dotyczy. Polaka w utworze wyobraziłem sobie jako ułana z szabelką który rusza na czołgi. Nasze cechy narodowe to bogobojność plus alkoholizm plus ułańskość właśnie. Chciałem po prostu napisać taką piosenkę, zrobiłem do niej bit i dołożyłem elementy folkowe. Jednak to nie jest stricte piosenka folkowa, jej styl określił bym raczej jako elektro plus folkowa harmonia. Cos takiego mnie interesowało. Żebyś widział jak puszczałem to w Chorwacji, to wszyscy zrywali się żeby tańczyć i śpiewać. Tą piosenką zrobiłem najlepszy prezent wsi w której mieszkają moi rodzice, ta piosenka jest teraz jak dobro kulturalne tej miejscowości.
Prot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Prot » 19.07.2005 10:46

Poprzednia strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone