Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływając po wodzie, umawiamy się w Chorwacji.

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2011 10:15

Temat dla tych którzy mają swoje pływadełka, znają się z forum.
Będą wypoczywać gdzieś na wybrzeżu niedaleko siebie (lub umówią się ) i chcieli by popływać razem po Chorwackich wód przestworzach.

W kupie raźniej i weselej. :lol:

Pozdrawiam.
smoki3
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 13.06.2011 10:17

Ponton z Tesco albo materac wchodzi w rachubę? 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2011 10:19

Każdy pływa na czym chce i czym lubi. :wink: Liczy się dobry wypoczynek. :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.06.2011 10:24

Bocian napisał(a):Ponton z Tesco albo materac wchodzi w rachubę? 8)

Bocian jak będziesz blisko to Cię mogę pociągnąć, bo zanabyłem takie coś
Obrazek
u nich :lol:

Materac raczej odpada - poszedłby w strzępy - sprawdziłem w ubiegłym roku :D

Aaa, żeby było w temacie od 20 lipca do 6 sierpnia będę pływał po paskim zalewie i okolicach.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2011 08:01

Planuję w pierwszej połowie sierpnia 2012 popływać między innymi Naretwą, a zakotwiczyć się w którymś z okolicznych kempingów. Może któryś z Kolegów będzie miał podobne plany ?

Pozdrawiam smoki3
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.12.2011 10:49

Ja w tym roku celuję w miejscowość Vinjerac i rzekę Zrmanja :D Prawdopodobnie nie tylko :wink:
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 25.12.2011 21:59

Dobry temat
w moim przypadku spraw jest skomplikowana na tej zasadzie ze mam do dyspozycji ponton 3m i silnik 12kM ale nijak nie wiem jak to zatargac do cro.
Normalnie to muj pasek razem z bagaznikiem dachowym sa w 120% wypelnione zawartoscia kempingowa a do tego ponton i silnik......
Wymagalo by to przyczepki a ta poza kosztamina autostradach znaczaco spowolnila by podrozowanie (nie potrafie jechac autostrada 100km/h)
Widzialem ostatnio takie bagazniki montowane na hak i na takie ustrojstwo mozna by zapakowac ten ponton

Jak rozgryze ten problem to jestem pierwszy do umowienia sie na hvar w lipcu przyszlegoroku... :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.12.2011 11:23

Pieprz campy, wtedy zamiast namiotu i innego badziewia zmieści Ci się ponton razem z motorkiem. Ja sobie nie wyobrażam obecnie by ponton zostawić w domu podczas wyjazdu do Cro :) Praktycznie po polskich gliniokach nie pływam prawie wcale :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2011 10:39

Rysio napisał(a):Ja w tym roku celuję w miejscowość Vinjerac i rzekę Zrmanja :D Prawdopodobnie nie tylko :wink:

Czyli znowu walisz prawie na Pag. :lol: Ja boję się tego pasa lądu od masywu Pakienicy -Nin - Zaton Kemping. Mam złe doświadczenia z tamtejszą pogodą. Na Pagu słońce , w Zadarze słońce, a w/w pasie pada trzy dni . :cry:

Obrazek
Ostatnio edytowano 30.12.2011 19:50 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.12.2011 15:58

Coś tak czuję w kościach że to "prawie" skończy się jakimś nieplanowanym tygodniem w Metajnie :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2011 20:01

Rysio napisał(a):Coś tak czuję w kościach że to "prawie" skończy się jakimś nieplanowanym tygodniem w Metajnie :wink:

Z Metajnie do rzeki Zrmanja będziesz miał ze 45-50 kilosów w jedną stronę po wodzie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.12.2011 20:11

No ale przecież nie będę 3 tygodnie po Zrmanji pływał :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.12.2011 20:15

Rysio napisał(a):No ale przecież nie będę 3 tygodnie po Zrmanji pływał :wink:

Fakt, to nie Amazonka :lol:
infob
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) infob » 01.01.2012 23:20

scood74 napisał(a):Dobry temat
w moim przypadku spraw jest skomplikowana na tej zasadzie ze mam do dyspozycji ponton 3m i silnik 12kM ale nijak nie wiem jak to zatargac do cro.
Normalnie to muj pasek razem z bagaznikiem dachowym sa w 120% wypelnione zawartoscia kempingowa a do tego ponton i silnik......
Wymagalo by to przyczepki a ta poza kosztamina autostradach znaczaco spowolnila by podrozowanie (nie potrafie jechac autostrada 100km/h)
Widzialem ostatnio takie bagazniki montowane na hak i na takie ustrojstwo mozna by zapakowac ten ponton

Jak rozgryze ten problem to jestem pierwszy do umowienia sie na hvar w lipcu przyszlegoroku... :D

w 2011 używałem takiego bagażnika na hak i woziłem na nim ponton o wadze ok 45kg (dwa razy do Cro) - polecam, można pocisnąć na autostradzie pod 200. Trzeba uważać przy silnych podmuchach wiatru, bo jednak przód jest trochę odciążony.

pzdr
Jacek

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone