Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plyty z muzyka Chorwacka???

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piotr Lutynski
Cromaniak
Plyty z muzyka Chorwacka???

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 12.02.2004 14:14

Mam takie pytanko.... czy w Warszawie mozna gdzies kupić plyty z muzyka Chorwacka... byly tu na forum publikowane linki do muzyki ale nic mi sie nie udaje sciagnac bo albo w Real Playerze on line a u mnie chyba w pracy jest blokada na ten format albo muli sie tak ze nic nie mozna sciagnac..... bylem na stronie Chorwackiej poswieconej Festiwalowi w Splicie ale tam sa tylko kawalki utworow i nie sa do sciagniecia (tak na marginesie podobalo mi sie)???????

Piotr
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 12.02.2004 16:48

Kupić chyba nie kupisz, chociaż w stolicy na stadionie w największym sklepie muzycznym świata - kto wie :wink:
Jezeli lubicie psłuchac Chorwackiej muzy to polecam na satelicie na HotBirdzie są dwa dobre Chowackie radia jednego nazwy nie pamietam, a drugie to narodni radio - grają non-stop, z krotkimi przerwani na reklamaę albo wiadomości.
AniaWarszawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaWarszawa » 12.02.2004 19:32

Ja tez cie zmartwie :-( W Empiku nie ma plyt z chorwacka muzyka.Mozna znalezc krazki z rytmami balkanskimi,ale to nie jest to czego szukasz.A stadion?Tam maja tylko popularne plyty znanych wykonawcow.Dlatego polecam sklep muzyczny w Zadarze przy glownej ulicy Starego Miasta - "Szerokiej".Co roku robie tam zakupy :-)
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.02.2004 10:10

AniaWarszawa napisał(a):Dlatego polecam sklep muzyczny w Zadarze

:( :( :(
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.02.2004 10:36

AniaWarszawa napisał(a):Ja tez cie zmartwie :-( W Empiku nie ma plyt z chorwacka muzyka.Mozna znalezc krazki z rytmami balkanskimi,ale to nie jest to czego szukasz.A stadion?Tam maja tylko popularne plyty znanych wykonawcow.Dlatego polecam sklep muzyczny w Zadarze przy glownej ulicy Starego Miasta - "Szerokiej".Co roku robie tam zakupy :-)

A sa jakies internetowe sklepy w sieci ktore oferuja cos takiego?
Piotr
joanna000
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna000 » 13.02.2004 12:03

Ja też od dłuższego czasu poszukuję płyt z muzyką chorwacką (ludową). Będąc w Chorwacji słyszałam utwory z muzyka chorwacką i polskimi tekstami. Chyba wykonawcą była Kasia Groniec, ale nie jestem pewna. Spróbuję skontaktować się z kimś z bazy Nautica. To u nich słyszałam te nagrania. Pozdrawiam Joanna
Jeśli coś znajdziecie dajcie znać, będę bardzo wdzięczna.
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 13.02.2004 12:53

polecam muzykę Thompsona, a w szczególności kawałek iza devet sela, całą płytę mozna znaleźć na kaazie
pozdrawiam
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 13.02.2004 12:56

yeoz napisał(a):polecam muzykę Thompsona, a w szczególności kawałek iza devet sela, całą płytę mozna znaleźć na kaazie
pozdrawiam

trzeba mieć jeszcze możliwość żeby to ściągnąć :cry:
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 13.02.2004 13:49

dg napisał(a):
yeoz napisał(a):polecam muzykę Thompsona, a w szczególności kawałek iza devet sela, całą płytę mozna znaleźć na kaazie
pozdrawiam

trzeba mieć jeszcze możliwość żeby to ściągnąć :cry:[/quot

jeśli chcesz to moge wysłać ci wspomniany kawałek w formacie mp3 mailem...
pozdrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.02.2004 14:37

yeoz napisał(a):
dg napisał(a):
pozdrawiam

pozdrawiam

A mnie???
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Piotr

(max 2MB poczta!)
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 13.02.2004 14:56

yeoz napisał(a):
dg napisał(a):
pozdrawiam

pozdrawiam

o fajny pomysł!
z gory dzięki!
AniaWarszawa

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaWarszawa » 13.02.2004 15:22

A czy ja też mogę poprosić o przesłanie?

Piotr Lutynski
Cromaniak
A moze inaczej????

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 13.02.2004 15:29

A moze ktos kto ma jakas muzyke Chorwacja moglby dla nas z forum wrzucic to w postaci MP3 dajmy na to w poniedzialek np na 2 dni gdzies na jakims serwerze do sciagniecia... bo te strony Chorwacjie z MP3 mula sie????

Piotr
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 13.02.2004 15:31

jestemn za!!!!!!!!!
dajcie tylko to w fomacie zip albo innym bo mi to wychwycą (big brother w pracy) i nie bede mógł ściągnąć
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 14.02.2004 19:36

Linka do recenzji "E, moj narode" - nie do końca się zgadzam z autorem, ale ... http://www.phalanx.pl/index.php?ADR=toz ... &RECID=119
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko