Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plyty z muzyka Chorwacka???

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 14.02.2004 19:45

Widzę, że linka nie bardzo się poskładała - aby dobrze trafić nie wystarczy kliknąć, ale należy wpisać cały adres (http://www.phalanx.pl/index.php?ADR=toz ... &RECID=119) w przegładarkę.
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 14.02.2004 20:18

A oto linka do sklepu z chorwacką muzyką: http://www.brukart.com/
VaaldC4R
Re: A moze inaczej????

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 14.02.2004 20:25

Piotr Lutynski napisał(a):... bo te strony Chorwacjie z MP3 mula sie????
Piotr

No ,Piotrze ,to nie jest tak do końca prawda z tym muleniem.Sam w swych poszukiwaniach korzystam z około 40-tu podstawowych linków i gdyby się muliły......sam rozumiesz.Tymczasem nie jest tak źle ,poszukiwania (same w sobie dające satysfakcję) zawsze przynoszą jakieś konkretne korzyści.
A że na tapecie ostatnio "Iza devet sela" więc taki mały test ,jak to jest z tą "mułowatością"?
TUTAJ ten utwór - Dane porównawcze:3,7 Mb/128kbps-44kHz stereo/średni transfer 58,6 kB,s/czas transferu około 1min (a jest sobota ,wieczór)
To tylko przykład ,życzę sukcesów w poszukiwaniach.
krassus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krassus » 14.02.2004 20:45

A ja uważam Vaald, że Twoje linki są nieocenione. Każda z nich to trop, którym można podążyć, a potem ... np. słucha się Radia Varazdin - jak ja teraz. Gdyby jeszcze na czat udawało mi się wejść ... 8)
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 14.02.2004 20:56

Najprawdopodobniej Twój problem dotyczy wirtualnej maszyny Java ( na niej oparte są popularne czaty)Rozwiązanie? albo reinstalacja VMJ lub też w zaawansowanych opcjach internetowych przeglądarki brak zaznaczenia opcji Java.
Może pomoże :lol:
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 15.02.2004 10:59

:D A hoy z tratwy Waldek podaję namiary na muzykę Chorwacką :
1.www.lijepanasa.com 2.www.obecanazemlja.com
3.www.posluh.hr 4. www.croart.com
5.www.colonia.hr 6.www.skopactel.com
na stronach tych znajdują się również linki do innych.Gorąco polecam zbiór linków podzielonych na kategorie na stronie www.crolinks.com
Acha przypomniałem sobie jeszcze,że można w wyszukiwarce wpisać hasło DORA jest to strona dotycząca festiwali europejskich w których biorą udział chorwaccy pjevaci.Pozdrav.
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 15.02.2004 13:13

Perkowić_ok w głośniku.Jest. ))). "Tutaj" zdziałało nawet nam((. Płytoteka nadal tożsama.To wszystko jest dziwne? ). Chyba zaczniemy licytację . :lol: Pozdrawiamy.
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 15.02.2004 13:35

sorki, że jeszcze wam nie rozesłałem tej mp3, dokonam tego we wtorek
, jeśli mi się uda znaleźć serwer gdzie mógłbym wrzucić trochę danych to umieszczę tam cały album thompsona
pozdrawiam
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.02.2004 09:54

yeoz napisał(a):sorki, że jeszcze wam nie rozesłałem tej mp3, dokonam tego we wtorek
, jeśli mi się uda znaleźć serwer gdzie mógłbym wrzucić trochę danych to umieszczę tam cały album thompsona
pozdrawiam

????
Piotr Lutynski
Cromaniak
Re: A moze inaczej????

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.02.2004 09:57

VaaldC4R napisał(a):
Piotr Lutynski napisał(a):... bo te strony Chorwacjie z MP3 mula sie????
Piotr

No ,Piotrze ,to nie jest tak do końca prawda z tym muleniem.Sam w swych poszukiwaniach korzystam z około 40-tu podstawowych linków i gdyby się muliły......sam rozumiesz.Tymczasem nie jest tak źle ,poszukiwania (same w sobie dające satysfakcję) zawsze przynoszą jakieś konkretne korzyści.
A że na tapecie ostatnio "Iza devet sela" więc taki mały test ,jak to jest z tą "mułowatością"?
TUTAJ ten utwór - Dane porównawcze:3,7 Mb/128kbps-44kHz stereo/średni transfer 58,6 kB,s/czas transferu około 1min (a jest sobota ,wieczór)
To tylko przykład ,życzę sukcesów w poszukiwaniach.

Wcale nie jest tak dobrze.... u mnie w sieci korporacyjnej poprzez fire wall szybkosc sciagania wynosi ok 500bajtow... poza tym transfer sie zatrzymuje.... a nie jest to wylacznie porblem mojej sieci bo sciaganie instrukcji do cyfrowki w pdf (20MB) zajelo cos ok 1,5 minuty!!!! - a tu klapa.

Piotr
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 18.02.2004 14:28

Panie Piotrze! odnoszę wrażenie ,iż przy stałej nieszczęść równej dla jednego forumowicza powiedzmy 1 ,Pana wskaznik oscyluje gdzieś tak wokól 10.Chorwacja zbyt droga ,promy tragedia ,chorwacki internet zbyt wolny itd.itp.Ostatnio nawet posty pisuje Pan sam do siebie ,cytując siebie :lol: Panie Piotrze! zna Pan powiedzenie o baletnicy........?
Piotr Lutynski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Lutynski » 18.02.2004 15:00

VaaldC4R napisał(a):Panie Piotrze! odnoszę wrażenie ,iż przy stałej nieszczęść równej dla jednego forumowicza powiedzmy 1 ,Pana wskaznik oscyluje gdzieś tak wokól 10.Chorwacja zbyt droga ,promy tragedia ,chorwacki internet zbyt wolny itd.itp.Ostatnio nawet posty pisuje Pan sam do siebie ,cytując siebie :lol: Panie Piotrze! zna Pan powiedzenie o baletnicy........?

Sorki ale nie spodziewalem sie takiego texktu...... ja nie mowilem ze Chorwacki internet za wolny... akurat z jakis powodow (byc moze z szybkosci laczy) stamtad sciaga sie kiepsko.... i nie rozumiem czego sie Pan czepia.... czy mam napisac ze rejs tamtym promem byl happy????- nie byl i opisalem jak bylo- plywalem promem pomiedzy Korcula a Orebicem i bylo spoko!
A co do postow to nie pisuje do siebie tylko pisze zgodnie z rozwijajacym sie watkiem..... a jak ma Pan klopoty ze samym soba to prosze wypic ciepla kawe i nie komentowac innych ludzi... zwlaszcza ze nic Pan o nich nie wie i wyrywkowo, niemerytorycznie sie Pan wypowiada.

Piotr
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 18.02.2004 18:27

8O wchodze na forum atu ( ups, bez..))))) a tu na jednym temacie wwwwwwwwwwr na drugim wrrrrrrrr . :cry: Wiosna moi Panowie, wiosna niebawem :smo: Z wdziękiem pozdrawiam.......
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 18.02.2004 19:41

Piotr Lutynski napisał(a):
yeoz napisał(a):sorki, że jeszcze wam nie rozesłałem tej mp3, dokonam tego we wtorek
pozdrawiam

????

zdaje się że był pan zainteresowany przysłaniem mp3 na maila, rozesłałem wszystkim chętnym, niestety do pana nie doszło, poczta została odrzucona z powodu zbyt duzego pliku (3,6mb)
pozdrawiam
VaaldC4R

Nieprzeczytany postnapisał(a) VaaldC4R » 18.02.2004 20:02

Piotr Lutynski napisał(a):.... i nie rozumiem czego sie Pan czepia....

Zgadzam się ,nie rozumie Pan.To wszystko.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko