Czyli wygląda to tak, że;
-kupuję płytę
-wpisuję dane do przesyłki
-wpłacam pieniądze i czekam?
Czy muszę się jeszcze skontaktować ze sprzedającymi?
mariutto napisał(a):Piosenka w formacie audio ma około 30-40 Mb, a przy konwersji do pliku mp3 komputer wyrzuca słabsze dźwięki, wykorzystując niedoskonałość ucha ludzkiego i w ten sposób otrzymujemy plik mp3 o rozmiarze 3-4 Mb.
mariutto napisał(a):Drusilla, a co Ty najbardziej lubisz z muzyki Chorwackiej?
Jakie masz płyty?
mariutto napisał(a):Piosenka w formacie audio ma około 30-40 Mb, a przy konwersji do pliku mp3 komputer wyrzuca słabsze dźwięki, wykorzystując niedoskonałość ucha ludzkiego i w ten sposób otrzymujemy plik mp3 o rozmiarze 3-4 Mb. Jest to duża strata.
Przy zrobieniu potem z mp3 płyty audio, komputer nie znajdzie tych dźwięków które wyrzucił przy wcześniejszej konwersji. Po prostu masz wtedy plik audio, ale dalej masz "wyrzucone" niektóre dźwięki, czyli i tak to nic nie da, jedynie tyle, że możesz słuchać w odtwarzaczu CD i nie potrzebujesz odtwarzacza mp3.
Wystarczy włączyć oryginalną płytę a potem mp3, porównać te same piosenki, a słychać różnicę.
Drusilla, a co Ty najbardziej lubisz z muzyki Chorwackiej?
Jakie masz płyty?
drusilla napisał(a):No moim numerem 1 stale i niezmiennie jest Goran Karan Moja przygoda z chorwacką piosenką zaczęła się jednak od piosenki "Don't ever cry" zespołu Put która to dalej jest jedną z moich ulubionych. No to polecę swoich ulubieńców i ulubienice : Miroslav Škoro, Ivan Mikulić, Toše , MPT, Željko Joksimović, Mladen Grdović, Tomislav Bralić, Boris Ćiro Gašparac, Leo, Zdravko Čolić, Boris Novković, Giuliano, Kemal Monteno,Tomislav Ivčić, Tomislav Brajša, Gazde, Sandi Cenov, Magazin, Antonija Šola, Danijela, Doris Dragović, Jasmin Stavros, Đorđe Balašević, Saša Lendero, Mate Bulić, Arabeske, Hari Mata Hari, Baruni, Alen Nižetić, Ivo Gamulin, Valentino, Gjorgji Krstevski, Željko Samardžić, Maksim Hozić, Jelena Tomašević. Reszta to mniej ulubione
mariutto napisał(a):Dużo z tego jeszcze nie zna,.
Słucham Dragojevića - fajna muzyka.
drusilla napisał(a):No moim numerem 1 stale i niezmiennie jest Goran Karan Moja przygoda z chorwacką piosenką zaczęła się jednak od piosenki "Don't ever cry" zespołu Put która to dalej jest jedną z moich ulubionych. No to polecę swoich ulubieńców i ulubienice : Miroslav Škoro, Ivan Mikulić, Toše , MPT, Željko Joksimović, Mladen Grdović, Tomislav Bralić, Boris Ćiro Gašparac, Leo, Zdravko Čolić, Boris Novković, Giuliano, Kemal Monteno,Tomislav Ivčić, Tomislav Brajša, Gazde, Sandi Cenov, Magazin, Antonija Šola, Danijela, Doris Dragović, Jasmin Stavros, Đorđe Balašević, Saša Lendero, Mate Bulić, Arabeske, Hari Mata Hari, Baruni, Alen Nižetić, Ivo Gamulin, Valentino, Gjorgji Krstevski, Željko Samardžić, Maksim Hozić, Jelena Tomašević. Reszta to mniej ulubione
mariutto napisał(a):Interesuje mnie też chorwacka muzyka klasyczna, ale niestety nic nie mam z tejże muzyki.