Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płyta CD THOMPSON - Sve najbolje

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mariutto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariutto » 16.02.2009 15:41

Czyli wygląda to tak, że;
-kupuję płytę
-wpisuję dane do przesyłki
-wpłacam pieniądze i czekam?

Czy muszę się jeszcze skontaktować ze sprzedającymi?
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 16.02.2009 16:24

mariutto napisał(a):Kiana dziękuję za link, lecz właśnie zależy mi na tym aby to było audio, nie mp3.

no to nagrywając zmieniasz sobie na audio :) ha ^^ :)) :D :D :D :lol: prijatelju dragi ;)
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 16.02.2009 19:04

Adaś - no weź zrozum człowieka :lool: Czasami nachodzi ochota na kupienie oryginałka :devil: Ja sama poprosiłam kiedyś o zakup tej płyty :mrgreen: I nie tylko tej :lool: Listę na ten rok mam też już przygotowaną :wink: Miło swoje ulubione płytki postawić na półeczce i cieszyć się doskonałym wydaniem i pięknym dźwiękiem :hearts:
mariutto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariutto » 16.02.2009 19:45

Piosenka w formacie audio ma około 30-40 Mb, a przy konwersji do pliku mp3 komputer wyrzuca słabsze dźwięki, wykorzystując niedoskonałość ucha ludzkiego i w ten sposób otrzymujemy plik mp3 o rozmiarze 3-4 Mb. Jest to duża strata.
Przy zrobieniu potem z mp3 płyty audio, komputer nie znajdzie tych dźwięków które wyrzucił przy wcześniejszej konwersji. Po prostu masz wtedy plik audio, ale dalej masz "wyrzucone" niektóre dźwięki, czyli i tak to nic nie da, jedynie tyle, że możesz słuchać w odtwarzaczu CD i nie potrzebujesz odtwarzacza mp3.
Wystarczy włączyć oryginalną płytę a potem mp3, porównać te same piosenki, a słychać różnicę.

Drusilla, a co Ty najbardziej lubisz z muzyki Chorwackiej?
Jakie masz płyty?
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 16.02.2009 20:09

mariutto napisał(a):Piosenka w formacie audio ma około 30-40 Mb, a przy konwersji do pliku mp3 komputer wyrzuca słabsze dźwięki, wykorzystując niedoskonałość ucha ludzkiego i w ten sposób otrzymujemy plik mp3 o rozmiarze 3-4 Mb.

No w tym przypadku technika poszła do przodu i są programy pozwalające na bezstratną konwersję 8) Wtedy taka płytka ma koło 300 megów :D No i oczywiście nie są to już pliki mp3 tylko np mpc albo ape :idea: Jednak i to nie zastąpi ładnie wydanej płytki, z książeczką, zdjęciami i tekstami :mrgreen:

mariutto napisał(a):Drusilla, a co Ty najbardziej lubisz z muzyki Chorwackiej?
Jakie masz płyty?

Oooo to już temat rzeka :lol: A nawet morze :lool: Powiem tak - najbardziej lubię romantyczne chorwackie słodzizny :hearts: Czasami posłucham też czegoś mocniejszego :devil: Wszystko zależy od nastroju :mrgreen: Gust mam raczej specyficzny :mrgreen: Na przykład nie trawię wykonawców których większość lubi 8O Niewielu jest takich ale są :lol:

Płytek mam ... trochę :mrgreen: Jeśli coś mi się spodoba tak bardzo że nie potrafię się od tego oderwać to wtedy molestuję moich przyjaciół żeby podczas swoich podróży zerknęli do sklepu muzycznego i poczynili odpowiednie zakupy :devil: Nie zawsze są to płytki audio. Ostatnio poprosiłam o kilka koncertów :D Tych już w sieci nie uświadczysz w zadowalającej jakości :twisted:
Cieszę się że do wakacji coraz bliżej :lol: Lista ciągle otwarta i co rusz coś dopisuję :roll:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 16.02.2009 20:37

mariutto napisał(a):Piosenka w formacie audio ma około 30-40 Mb, a przy konwersji do pliku mp3 komputer wyrzuca słabsze dźwięki, wykorzystując niedoskonałość ucha ludzkiego i w ten sposób otrzymujemy plik mp3 o rozmiarze 3-4 Mb. Jest to duża strata.
Przy zrobieniu potem z mp3 płyty audio, komputer nie znajdzie tych dźwięków które wyrzucił przy wcześniejszej konwersji. Po prostu masz wtedy plik audio, ale dalej masz "wyrzucone" niektóre dźwięki, czyli i tak to nic nie da, jedynie tyle, że możesz słuchać w odtwarzaczu CD i nie potrzebujesz odtwarzacza mp3.
Wystarczy włączyć oryginalną płytę a potem mp3, porównać te same piosenki, a słychać różnicę.

Drusilla, a co Ty najbardziej lubisz z muzyki Chorwackiej?
Jakie masz płyty?
:lol: :lol: :lol:

odpuszczam ;d w takim razie ;d Drusillko :) ale zaczynam się zastanawiać czego ja np nie słyszę w mojej płycie "Sve Najbolje" , sluchając Iza devet Sela :lol: :lol: :P , wydaje mi się ;d że wszystko ok xD hah ^^

Mariutto , co do muzyki to tak jak Drusilkka napisała to jest temat rzeka :)
mam na komputerze 10 tyś Hr Glazby ;) i do wielu jeszcze nie zdążyłem dotrzeć , gdyż ściągam Albumami , i co chwile znajduje coś pięknego:)
Moja przygoda z chorwacką muzyką zaczela sie od Olivera Dragojevica;) , którego do dzisiaj bardzo szanuje ;)

jednak taką moja top 10 mogę ci wymienić ;)) , top 5 pop top5 piękne ;)

top5 pop / rock

1) Toni Cetinski ( Zdecydowanie nr 1 :)
2) Luka Nizetic
3) Tose Proeski
4) Miroslav Skoro ( Daleko je moja kuca :D <3 , Sumi Sumi Javore
5) Marko Perkovic Thompson / Hari Roncevic / Armin / Jaques

top5 Folk :) & DALMATINSKE :) , takie które najbardziej przypominają o cro ;) , wystarczy zamknąć oczka;) i się przenieśc :))

1) MISO KOVAC < Dalmacja u mom oku , Svi pjevaju ;)) >
2) Tomislav Ivcic
3) Dusko Lokin / Mladen Grdovic
4) Drazen Zecic
5) Vinko Coce

to tak w skrócie ;)) Pozdrav
Ostatnio edytowano 16.02.2009 20:39 przez Adam.B, łącznie edytowano 1 raz
mariutto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariutto » 16.02.2009 20:38

Dużo z tego jeszcze nie zna,.
Słucham Dragojevića - fajna muzyka.

Drusilka, a Ty wymień jakie masz.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 16.02.2009 21:31

No moim numerem 1 stale i niezmiennie jest Goran Karan :mrgreen: Moja przygoda z chorwacką piosenką zaczęła się jednak od piosenki "Don't ever cry" zespołu Put która to dalej jest jedną z moich ulubionych. No to polecę swoich ulubieńców i ulubienice :lool: : Miroslav Škoro, Ivan Mikulić, Toše , MPT, Željko Joksimović, Mladen Grdović, Tomislav Bralić, Boris Ćiro Gašparac, Leo, Zdravko Čolić, Boris Novković, Giuliano, Kemal Monteno,Tomislav Ivčić, Tomislav Brajša, Gazde, Sandi Cenov, Magazin, Antonija Šola, Danijela, Doris Dragović, Jasmin Stavros, Đorđe Balašević, Saša Lendero, Mate Bulić, Arabeske, Hari Mata Hari, Baruni, Alen Nižetić, Ivo Gamulin, Valentino, Gjorgji Krstevski, Željko Samardžić, Maksim Hozić, Jelena Tomašević. Reszta to mniej ulubione :wink: :devil:
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 16.02.2009 22:12

drusilla napisał(a):No moim numerem 1 stale i niezmiennie jest Goran Karan :mrgreen: Moja przygoda z chorwacką piosenką zaczęła się jednak od piosenki "Don't ever cry" zespołu Put która to dalej jest jedną z moich ulubionych. No to polecę swoich ulubieńców i ulubienice :lool: : Miroslav Škoro, Ivan Mikulić, Toše , MPT, Željko Joksimović, Mladen Grdović, Tomislav Bralić, Boris Ćiro Gašparac, Leo, Zdravko Čolić, Boris Novković, Giuliano, Kemal Monteno,Tomislav Ivčić, Tomislav Brajša, Gazde, Sandi Cenov, Magazin, Antonija Šola, Danijela, Doris Dragović, Jasmin Stavros, Đorđe Balašević, Saša Lendero, Mate Bulić, Arabeske, Hari Mata Hari, Baruni, Alen Nižetić, Ivo Gamulin, Valentino, Gjorgji Krstevski, Željko Samardžić, Maksim Hozić, Jelena Tomašević. Reszta to mniej ulubione :wink: :devil:

i bym zapomniał

Halid Beslic ;))) Uwielbiany w cro ;) niektórzy nawet uwazają że bardziej niż mpt ;) zródło "przyjaciółka z cro"

Halid Beslic i Tony Cetinski - Prvi poljubac (uzivo)

Halid Beslic u Zagrebu 08.05.2008. - Prvi Poljubac

<3<3<3 :D

Prolazi, sve prolazi nestaje, sve nestaje godina, za godinom :))

Halid Beslic-snimka koncerta u Zagrebu!

Halid Beslic u Zagrebu

Drusillko przesluchaj ;)

Pozdrav:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.02.2009 23:18

mariutto napisał(a):Dużo z tego jeszcze nie zna,.
Słucham Dragojevića - fajna muzyka.

Na muzykę w różnym wykonaniu oraz na piękne widoki zapraszam Cię w imieniu Adam11 do tematu założonego przez Niego :lol:

Masz tam sporo słuchania, może coś Ci się z tej muzy spodoba :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.02.2009 00:32

drusilla napisał(a):No moim numerem 1 stale i niezmiennie jest Goran Karan :mrgreen: Moja przygoda z chorwacką piosenką zaczęła się jednak od piosenki "Don't ever cry" zespołu Put która to dalej jest jedną z moich ulubionych. No to polecę swoich ulubieńców i ulubienice :lool: : Miroslav Škoro, Ivan Mikulić, Toše , MPT, Željko Joksimović, Mladen Grdović, Tomislav Bralić, Boris Ćiro Gašparac, Leo, Zdravko Čolić, Boris Novković, Giuliano, Kemal Monteno,Tomislav Ivčić, Tomislav Brajša, Gazde, Sandi Cenov, Magazin, Antonija Šola, Danijela, Doris Dragović, Jasmin Stavros, Đorđe Balašević, Saša Lendero, Mate Bulić, Arabeske, Hari Mata Hari, Baruni, Alen Nižetić, Ivo Gamulin, Valentino, Gjorgji Krstevski, Željko Samardžić, Maksim Hozić, Jelena Tomašević. Reszta to mniej ulubione :wink: :devil:

Moja przygoda z muzyką Chorwacką/bałkańską zaczęła się od zalogowania na forum, wtedy na czacie leciała muzyczka z jakiegoś radyjka, następnie zarażono mnie MPT, ale najbardziej "cromuzycznymi" zarazkami zaraziła mnie Drusilla przysyłając co jakiś czas na maila paczuszki z różnymi wykonawcami. :lol: :hearts:
Do listy wykonawców wymienionych przez Drusillę, których piosenki posiadam (jednych więcej, innych mniej) dorzucam jeszcze kilku kolejnych, których lubię słuchać:
zespoły: Berekini, Novi Fosili, 4 Asa, Parni Valjak, Colonia, Sinj Galeb oraz kilka Klap.
piosenkarki: Jelena Rozga, Maja Blagdan, Jasna Zlokic, Alka Vuica, Neda ukraden, Marina Tomasevic, Tajci, Teraza Kesovija, Simona Weiss.
Piosenkarze: Alen Slavica, Dalibor Brun, Davor Borno, Djani Marsan, Drażen Zecić, Dusko Lokin, Dzo Maracic Maki, Ivica Serfezi, Jole, Mate Miso Kovac, Matko i Brane, Nenad Vetna. Neno Belan, Luky, Pino i Denis, Vlado Kalember, Zdravko Skender, Pero Panjkovic, Zlatko Pejakovic, Zoran Jelenkovic.

W zasadzie nie mam jakiegoś szczególnie ulibionego wykonawcy, choć ostatnio najczęściej słucham piosenek w wykonaniu Borisa Ostrica & Ribari

Od Adasia też mam sporo piosenek , a On trochę ode mnie, bo często nimi wymienialiśmy się.

Pozdrav.
mariutto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariutto » 18.02.2009 12:35

Zdravo.
To ja jeszcze nie znam tyle chorwackiej muzyki. Interesuje mnie też chorwacka muzyka klasyczna, ale niestety nic nie mam z tejże muzyki.

Co do płyty Thompsona - Sve najbolje trafiłem na dobrego człowieka który mi pomoże tę płytę zdobyć.
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.02.2009 08:38

mariutto napisał(a):Interesuje mnie też chorwacka muzyka klasyczna, ale niestety nic nie mam z tejże muzyki.

W tym nie bardzo Ci pomogę :( bo też nic nie mam - niestety.
Igor kiedyś nas zapoznawał z chorwacką muzyką klasyczną :wink: A dokładnie z tym panem.
Przesłuchaj - dla mnie to niestety niezjadliwe ale może Tobie się spodoba ? Wtedy można by szukać dalej 8)

Na pocieszenie klasyk w bajecznym wykonaniu :mrgreen: O sole mio :D
mariutto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariutto » 20.02.2009 16:20

Ten Pan fajnie śpiewa sopranem.
Ale to jest jakiegoś Chorwata utwór?
drusilla
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) drusilla » 20.02.2009 17:05

mariutto napisał(a):Ten Pan fajnie śpiewa sopranem.
Ale to jest jakiegoś Chorwata utwór?

Sopranem ma śpiewać kobieta ! :lool: Dlatego gościa nie trawię :twisted: Czyje utwory on śpiewa to nie mam pojęcia :roll: Bo nie sądzę żebyś pytał o "O sole mio" :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Płyta CD THOMPSON - Sve najbolje - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone