kcapiga napisał(a):miałem wybrać prom jednak po lekturze tego tematu chcme jednak kądem pojechać do Orebicia. I tu moje pytanie: jedna z osób jadących ze mną nie ma paszportu, czy przejedziemy przez BiH na dowód osobisty ???
daro2008 napisał(a):Witam.
Czy jedziecie do końca autostrady w Ravcy (może jest już dalej?) i dalej ... no właśnie którędy, rozumiem, że w kierunku na Vrogorac drogą D62 i zjeżdżacie do Ploce drogą D513?, czy jedziecie dalej drogą D62 w kierunku Metković następnie Opuzen i dalej już Jadranką D8.
Czy nie korzystniej jest zjechać na Rivierę Makarską i cały czas jechać Jadranką D8 (w tym roku byłem w Tucepi, a D8 dojechałem do Igrane).
Która z tych opcji jest najkorzystniejsza, nie chodzi mi tutaj o argument typu zjedź w Stestanovac, a zaoszczędzisz X kun na autostradzie, chcę dojechać w miarę szybko i bezpiecznie.
Pozdrawiam.
Darek
daro2008 napisał(a):Witam.
Wakacje w roku 2011 zamierzam spędzić w Orebic.
Dzisiaj przyglądam się wstępnie trasie i mam pytanie:
jaką trasą dojeżdżacie do półwyspu Plejsac?
Czy jedziecie do końca autostrady w Ravcy (może jest już dalej?) i dalej ... no właśnie którędy, rozumiem, że w kierunku na Vrogorac drogą D62 i zjeżdżacie do Ploce drogą D513?, czy jedziecie dalej drogą D62 w kierunku Metković następnie Opuzen i dalej już Jadranką D8.
Czy nie korzystniej jest zjechać na Rivierę Makarską i cały czas jechać Jadranką D8 (w tym roku byłem w Tucepi, a D8 dojechałem do Igrane).
Która z tych opcji jest najkorzystniejsza, nie chodzi mi tutaj o argument typu zjedź w Śestanovac, a zaoszczędzisz X kun na autostradzie, chcę dojechać w miarę szybko i bezpiecznie.
Pozdrawiam.
Darek
Jeżeli masz więcej czasu, zjazd z autocesty w Sestanovac i potem powolna jazda ale również super widoki dla pasażerów
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi