Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

płn.dalmacja we wrześniu

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwonsia
Podróżnik
płn.dalmacja we wrześniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 01.08.2006 21:36

wybieram się około10 września na 2 tygodnie w okolice zadaru z 2 dzieci.czy nie zaczyna się w tym okresie psuć pogoda :?: a jak z temp. wody :?: a wieczorkiem nie za zimno żeby posiedzieć na dworku przy jakimś grilku :?: swetry i coś przeciw deszczowego chyba obowiązkowe :?: proszę o poradę jakiegoś wrześniowego forumowicz :D
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 02.08.2006 07:40

iwonsia napisał(a):wybieram się około10 września na 2 tygodnie w okolice zadaru z 2 dzieci.czy nie zaczyna się w tym okresie psuć pogoda :?: a jak z temp. wody :?: a wieczorkiem nie za zimno żeby posiedzieć na dworku przy jakimś grilku :?: swetry i coś przeciw deszczowego chyba obowiązkowe :?: proszę o poradę jakiegoś wrześniowego forumowicz :D

Proszę Cię :D
Przestań. Weź kilka koszulek z krótkim rękawem, spodenki, klapki. Aha no i kapelusz na głowę żeby słońce nie dawało za mocno po głowie. We wrześniu TROCHĘ chłodniejsze są noce. I bardzo dobrze bo człowiek jak ma lokum bez klimy to może w nocy spać.

ps.
nie zapomnij wziąć tego co napisałem na początku 8)
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 02.08.2006 08:43

Równiez wybieram się we wrześniu w te same okolice. Jest ciepło i wspaniale, także nie przesadź z bagażem. Na wszelki wypadek 1-2 bluzeczki z długim rękawem, woda ma około 23-26 stopni.
Asia&Grześ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia&Grześ » 02.08.2006 09:50

Witaj!!

Dobrze napisałaś bo okolice Zadaru sa mi znane :) Weź mimo wszystko choć TYLKO jeden zestaw z dłuższym rekawem - a reszta to zestawy krutkie kompielowe :). Sam pamietam jak wyżej pisano juz - że noce są przynajmniej chłodniejsze i da się żyć. A wrzesień mimo obaw na północnych wybrzeżach wcale nie jest chłodny :) No i fajnie trafisz - mniej wszędobylskich włochów :) czyli cisza i spokój i ciut niższe ceny na targach sie zaczynają :)
Powodzenia i miłego wypoczynku :)
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 02.08.2006 19:29

śliczne dzięki :D za porady :!: początkowo mieliśmy jechać na tydzień ale stwierdziliśmy że to za krótko jak na tak długą podróż.nie zdążyłabym się dobrze rozpakować a już musiałabym się pakować do domu.jeszcze raz dzięki za podpowiedzi i życzę udanej reszty wakacji :D :!: :D :!:
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 02.08.2006 19:35

a ty bargoo w jakie okolice zadaru się wybierasz :?: bliższe czy dalsze :?: a może już gdzieś tam w tych rejonach bywałeś i masz do zaproponowania jakieś ciekawe miejsca jakieś dzikie plaże :?:
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 02.08.2006 19:39

a może Asia&gGrześ wypowie się na temat znajomości terenu zadar i okolice :D :?: :D
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 03.08.2006 07:09

Iwonisia: wzorem roku ubiegłego wybieram się w okolice Zadaru. Mam komfortową kwaterę w okolicach Novigradu. Jest tam idealnie jeśli chodzi o wypoczynek w ciszy. Wyjeżdżam 1 wrzesnia na 2 tygodnie. Pozdrawiam
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 03.08.2006 11:49

my jedziemy do holiday village zaton.może ciszy i spokoju jak u ciebie nie będzie bo wyczytałam że tam do0ść gęsto zaludniony ośrodek ale za to dzieci użyją :!: może gdzieś tam się miniemy bargoo :!: pozdrowionka
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 03.08.2006 12:06

Iwonsia: oczywiście Twoją miejscowośc mam w planach odwiedzinowych :-) naczytałem się, że dzieciaki mogą tam naprawdę poszaleć, zatem niewykluczone.......
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 03.08.2006 20:53

:D no to do zobaczyska :!: swój swojego pozna bez niczego :!:
bargoo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bargoo » 04.08.2006 09:02

Bez niczego? Czyżby ciągoty w stronę plaży dla ubranych inaczej??? 8O
iwonsia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwonsia » 04.08.2006 20:45

:oops: bargoo :!: cóż za skojarzenia :!: tak mi się tylko rymło :!: a tak apropo bargoo skoro jesteś w tamtych stronach stałym bywalcem to może zaproponujesz jakieś ciekawe miejsca,szczególnie interesują mnie dzikie plaże ale nie dla nudystów :!: jakieś piękne zatoczki itp.co warto zobaczyć.narka :!:
marrom1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marrom1 » 20.08.2006 20:50

Witam.
A ja polecam Petrcane - fajna i spokojna mieścinka - byłem tam dwa razy i w tym roku wybieram się po raz trzeci!, a ceny w knajpkach podobne jak u nas. Np. fajny rodzinny lokalik polecam koło informacji turystycznej na tarasie.
Pozdrawiam.

Powrót do Pogoda i klimat

płn.dalmacja we wrześniu
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone