mervik napisał(a):nlock napisał(a):Czy to była jakaś konkretna trasa z literką
To nie była trasa z literką
Czerwony krzyżyk = nasze kwatera
Czerwona kropka =punkt widokowy przy drodze jakieś 300m od wejścia 1 do parku
Czerwona szczałka =kierunek wejścia w dół do kanionu [odradzam jak jest się z małym dzieckiem]
Czarna kropka = miejsce zejścia do dolnych jezior na terenie parku
.................... = jest to ścieżka
Witam
Od kilku lat odwiedzam znajomego na Plitvickich Jeziorach. Jego domek znajduje się około 900 metrów od wejścia nr.1 w kierunku na Karlovac. Wybierając się na zwiedzanie parku zawsze wchodzę w las mniej więcej na wysokości tej strzałki z mapki. Chyba ze cztery razy zszedłem na sam dół tego kanionu a w zeszłym roku doszedłem do tego mini wodospadu obok tych krętych schodków. Później wracam do góry i lasem spaceruję aż do wejścia nr.1. Na Plitvickich byłem już 8 razy i bardzo dobrze kojarzę ten apartament ze zdjęcia. Pierwszym razem jak odwiedzałem Plitvickie podjechałem pod ten dom z zapytaniem o wolny pokój. Gospodarz powiedział mi że nie ma u niego miejsc, następnie zatelefonował i polecił mi abym pojechał kilkaset metrów w stronę Karlovaca i tam znajdę wolną kwaterę. Tam przed swoim domem czekali już na mnie Jure i Nada, którzy urzekli mnie swoją gościnnością. Jestem tak zafascynowany parkiem i tymi ludźmi, że w tym roku w okolicach majowego weekendu wyjazd nr.9.