mjr napisał(a):To jeszcze ja dorzucę swoje pytanie.
A jak pokonać trasę z 2 małych dzieci, w tym jedno w wózku (bo ma roczek) ?
Polecana trasa z dziećmi:
1.Start wejście nr 2
2.Przejazd wagonikami z ST 2 do ST 1. Zejście przez "studnię" i spacer na Vielki Slap.
3.Przejście do P 3
4.Rejs statkiem z P 3 do P 2 a nastepnie z P 2 do P 1
5. Odpoczynek i jedzenie
6.Przejazd wagonikami z ST 2 do ST 4
7.Przejscie z ST 4 do ST 2 (z górki)
8.Statkiem z P 2 do P 1 i przejście do wyjścia 2.
Punkty 1-4 ~ 2,5h
Punkt 5 ~1h
Punkty 6-8 ~3,5 h
ANITA:) napisał(a):mjr napisał(a):To jeszcze ja dorzucę swoje pytanie.
A jak pokonać trasę z 2 małych dzieci, w tym jedno w wózku (bo ma roczek) ?
i ja swojego czasu szukałam odpowiedzi na podobne pytanie i znalazłam dużo podpowiedzi między innymi taką że najlepsza z dziećmi trasa to właśnie "H", albo dokładnie opisana przez jednego formuowicza (niestety teraz nie pamiętam już kogo) trasa,którą pokonywał właśnie z maluchami i ją polecał. Linka nie podam bo nie znajdę pewnie teraz tej stronki ale mogę zacytować (mam nadzieje że autor nie będzie miał nic przeciwko), bo spisałam sobie do naszego tzw. wyjazdowego "zeszytu chorwackiego"Polecana trasa z dziećmi:
1.Start wejście nr 2
2.Przejazd wagonikami z ST 2 do ST 1. Zejście przez "studnię" i spacer na Vielki Slap.
3.Przejście do P 3
4.Rejs statkiem z P 3 do P 2 a nastepnie z P 2 do P 1
5. Odpoczynek i jedzenie
6.Przejazd wagonikami z ST 2 do ST 4
7.Przejscie z ST 4 do ST 2 (z górki)
8.Statkiem z P 2 do P 1 i przejście do wyjścia 2.
Punkty 1-4 ~ 2,5h
Punkt 5 ~1h
Punkty 6-8 ~3,5 h
nie wiem czy to najlepsza opcja, my będziemy sie decydować na miejscu w sierpniu mając na uwadze tą i inne wskazówki z tego forum.
Co do wózka to podobno lepszym rozwiązaniem jest nosidełko turystyczne, bo wózkiem podobno nie wszędzie będzie wygodnie.
szaszor napisał(a):W sobote ok 6-7 rano wyjeżdżamy z okolicy Makarskiej i chcemy sobie umilić drogę powrotną tzn. pojechac nad plitvickie jeziora, tam sobie przez kilka godzin coś zobaczyc, wykąpać się(nie wiem czy można, bo jestem zielony jeśli chodzi o te jeziora ) itp. którędy najlepiej będzie jechac, w jakie miejsce pojechac, zeby zobaczyc cos ciekawego itd. będziemy mieli na to ok 4-5h więc nie za wiele, dlatego wole się zapytac Przepraszam za może troche bezsensowny temat, ale nie mam stalego internetu i nie mam za duzo czasu na szukanie.
Pozdrawiam !
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne