fider napisał(a):a to ja napisał(a):Hej, Corwin!
Bez problemu
Płaciłam kartą Visa Electron z mBanku ... za 16 osób.
P.s. i pamiętaj o opłaceniu żetonu "parkingowego" jeszcze przed wyjazdem z parkingu - w budce naprzeciw - unikniesz zaskoczenia przy szlabanie wyjazdowym.
Pozdraviam
Witam, koleżanko a odpowiedz mi proszę czy za tę transakcję została Ci doliczona jakaś extra opłata?? Mam tu na myśli te 2 % o których jest mowa w liście opłat i prowizji ?? jedni piszą że żadnych opłat nie mieli a inni piszą że w tabeli opłat jest o nich mowa i niew iwem jak to w końcu jest. Dodatkowo czy można kartą do ekonta za darmo podejmować pieniądze z bankomatu??
Jak ma się także płacenie kartą kredytową Visa Clasim (mBanku)??
fider
Witam, kolego fider!
Dobrze, że nie odesłałam Cię do wątku-po-twora o karcie "viza elektron Mbanku" , ... rakiji i związanych z nią "niebezpieczeństwach".
Widzę, że sam tam dotarłeś
Pytasz - więc odpowiadam .. po swojemu.
Czy za tę akurat tranzakcję (jak i pewnie wszystkie inne, dokonywane w.w kartą) doliczono mi ekstra opłatę?
Nie mam pojęcia!
Karta służyła mi do płacenia.
Przeliczaniem i kalkulowaniem nie zawracaliśmy sobie głowy
I nie była to lekkomyślność z naszej strony, a działanie całkiem świadome.
Założenie było takie:cały wyjazd opłacany był kartą Visa Elektron mBanku:
- wyjęcie w Polsce kasy na euro (za noclegi w apartmanie, różne drobne wydatki "po drodze" oraz tzw. zaskórniak")
- płacenie za paliwo na wszystkich stacjach benzynowych (w PL, SK, A, HR, H)
- płacenie za zakupy, wejściówki, w restauracji, itp.(tam, gdzie to tylko było możliwe)
- wypłacanie kun z bankomatów.
"W razie czego" mieliśmy przy sobie kartę debetową, ale nie było potrzeby, żeby wyciągać ją na światło dzienne
Reasumując (i wracając do tematu)...
... za wejście do NP Plitvicka Jezera skasowano mi kartą 1295 kn.
Po powrocie okazało się, że z konta spadła mi za to kwota 622,80 zł.
Przed wyjazdem (ani po nim) nie sprawdzałam, czy i w jakich bankomatach w HR można wypłacać cash kartą mBanku bezprowizyjnie.
(była to świadoma lekkomyślność)
Za radą innych forumowiczów ... warto byłoby sprawdzić to dokładniej.
Pozdraviam