Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plitvickie - jaki jest Wasz plan?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.07.2014 21:50

Raz nie sprawdzano na powrocie do Cro.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 07.07.2014 22:27

Wyczytałam :D na forum , że można Plitvickie zwiedzać z psem. Może ktoś wie, czy do tych wagoników i na stateczek wpuszczają z psem? A jeśli nie, to podpowiedzcie, którą trasę spacerową wybrać, co by czterołapy dały radę.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.07.2014 07:10

Jeżeli kilkuletnie dzieci ogarniaja trasę, to psy zapewne także.
Psów tam nie widziałem.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.07.2014 07:24

Psy były prowadzone na smyczy. Kłopotów w wagonikach ani na statkach nie robili.

Nie zapomnijcie torebek ;)

sviva napisał(a):jak coś to wpuszczą? przymkną oko?

Kupisz na granicy.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.07.2014 07:28

weldon napisał(a):Psy były prowadzone na smyczy. Kłopotów w wagonikach ani na statkach nie robili.

Nie zapomnijcie torebek ;)

sviva napisał(a):jak coś to wpuszczą? przymkną oko?

Kupisz na granicy.

Obrazek
Don't walk dogs unleashed

:papa:
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 08.07.2014 09:16

Dzięki za pomoc. To jasna sprawa, że bez torebek się nie ruszamy i psy na smyczach wśród ludzi :D
raptorf22
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) raptorf22 » 08.07.2014 13:54

Plitvice mamy w planach w drodze nad wybrzeże, zastanawiamy się jeszcze nad typem trasy. Nasz syn 8 lat to spoko, ale córa 2,5 roku to taka szybka dziewczynka, martwię się o kładki. Wiadomo oczy z tyłu głowy ale różnie to bywa. Głęboka woda jest pod kładkami jak się chodzi?
Myślałem nad trasą A, ale więcej zobaczymy przy C, tylko ta omija "Velki Slap" więc z tego co widzę trzeba się cofnąć.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.07.2014 13:58

Zawsze można użyć obroży i krótkiej smyczy.
:mrgreen:

A na chodniku jak się porusza?
Wybiega na jezdnie, czy wie, że nie wolno?
Mamoncia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamoncia » 08.07.2014 13:59

sviva napisał(a):W tym roku naszą podróż po Chorwacji zaczynamy od Plitvickich Jezior. Podczas wcześniejszych wyjazdów kilkakrotnie się tam wybieraliśmy i zawsze coś stało na przeszkodzie.
Jako, że będzie to nasza pierwsza wizyta w tym parku narodowym to mam prośbę i pytanie.
Doradźcie a jak możecie opiszcie w jakiej kolejności i co polecacie tam zobaczyć. Przeglądam stronę parku i jest tyle informacji tyle szlaków, że już o mało ich nie przeszedłem ;)
Zwiedzanie chcemy zacząć od rana - zwiedzać i oglądać cały dzień - wieczorem znaleźć gdzieś w okolicach niedrogi nocleg i rano wyruszyć w dalszą podróż do Podgory.
Wiem, że pomoc nie będzie dla Was problemem a chcę poznać park z punktu widzenia ludzi a nie przewodników.
Jeśli macie jeszcze jakieś namiary na nocleg gdzieś w okolicach niedrogi to już w ogóle byłbym happy ;)
pozdrawiam

Najlepiej tuż za w lewo - domki prywatne, małe czyste pokoiki, uważać trzeba na drogę z Plitvic w dół Chorwacji jest w przebudowie.
Mamoncia
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamoncia » 08.07.2014 14:02

często jest tam załamanie pogody, w tym roku byliśmy tam 15.06 w drodze na Peljesac, ale deszcz, uwaga na drogę z Plitvic w dół - jest przebudowa, a miejscami ciasno, żwir i kamienie.
macias_14
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) macias_14 » 29.07.2014 00:42

Możecie napisać jak jest z tą drogą z Plitvic na południe? Sporo czasu zajmuje przejazd przez te remonty? Może jakaś alternatywa na dostanie się do autostrady?
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 29.07.2014 06:13

To są góry. Na skróty nie pojedziesz.

Nawet z remontami to jest raptem 50 kilometrów z lokalnymi utrudnieniami, a mimo to mogą się okazać wygodniejszymi, niż inne, okoliczne drogi.
Np. tę na Plaski bym odradzał, a powrót do Karlovaca jest bez sensu.
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 03.08.2014 18:49

Podczepię się pod wątek z pytaniem.
Wyjeżdzamy w czwartek koło 7-8 rano z Wrocławia i chcemy dojechać do Chorwacji-tam nocleg, piatek Plitvickie. Zastanawiam się tylko, czy to nie za duża odległość na raz, na jednego kierowcę? Ostatnio wyjeżdżaliśmy w nocy po całym dniu pracy i koło Graz musieliśmy szukać noclegu bo dalej już nie było sił jechać. Ma ktoś przerobioną taką opcję? A jak z szukaniem noclegu w okolicy (Karlovac itd.) bo nie wiem czy nie zajedziemy wieczorem.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.08.2014 18:54

Bez problemu.
Pod wieczór będziesz w okolicach Plitvic. Zdążycie zwiedzić Rastoke, zjeść tam kolacje i dojechać na nocleg.
Tak jechaliśmy dwa lata temu.
Pytanie, czy pojedziesz Boboszowami czy autostradą przez Sośnice, Brno, Breclav.
alewe77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alewe77 » 03.08.2014 22:09

No nie przez Boboszów ale raczej tak jak w zeszłym roku Chałupki itd. Jadąc do Zakopca nastałam się tyle na A4 że mam ochotę jak najszybciej z niej ucieć. Trochę mnie tylko korek w okolicach Opola stresuje.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Plitvickie - jaki jest Wasz plan? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone