Bocian napisał(a):MKB napisał(a):Bocian napisał(a):Bosm@n napisał(a):Bocian, znasz miejscowość Podobuce? mkm, Ciebie oczywiście jako znawcę tematu proszę także o informację
Jestem tam już "prawie jedną nogą" ale dzieci pytają czy są tam lody (takie prawdziwe chorwackie) i jakaś pizza i spagetii... sklepu podobno nie ma ale tatuś oczywiście będzie jeździł po pieczywo (będę jeździeł) - na forum niestety nie wyczytałem nic o gastronimii w Podobuce.
W Podobuce byłem tylko przejazdem, jeśli można to tak nazwać, bo tej miejscowości nie da się przejechać samochodem ani od strony Mokalo ani od tunelu. Jechałem od Mokalo i dojechałem do miejsca gdzie złożyły mi się lusterka. Ja zakotwiczyłem w Borku, kawałek dalej. W Podobuce nie jadłem i nie mieszkałem. Tam chyba rozrabiała Aldonka albo Maslinka... Nie pamiętam W Borku temat podstawowych produktów mam ogarnięty bo co rano można poprosić gospodynie i kupi. Na lody jeździmy do Trstenica albo przy okazji zakupów w Orebicu. Takie na patyku mamy w Borku
Bocian - proszę o więcej info o problemie z dojazdem do Podobuce.
Mam już zarezerwowaną kwaterę w Podobuce - a chcę tam dojechać sporym pickupem (nissan titan)
Proszę też o info innych znawców tematu
Odgrzałeś kotleta
Nie ma problemu z dojazdem do Podobuce. W Mokalo skręcasz w lewo na Postup. Problem zapewne będzie z podjazdem pod kwaterę, bo z tego co pamiętam to tam się dojeżdża do jednego miejsca i dalej pod kwaterę z buta
http://www.fotoszok.pl/upload/0d060066.jpg
Byłem tam w ubiegłym roku i jadę w tym także:-)
Racja jak skręcisz w lewo w okolicy Mokalo to Podobuce są na końcu droki:-) jakieś 5 km:-) wzależności gdzie masz kwaterkęczy przy samej wodzie czy na zboczu to dojazd jest inny - daj znać gdzie masz kwatere to cośdoradzę:-)