Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plażowanie na Makarskiej

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mikomission
Globtroter
Plażowanie na Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 13.07.2011 22:28

Proszę o poradę. Nie odsyłajcie mnie proszę do "szukajki".
Jak plażuje się na Makarskiej ? Czytałem sporo postów, ale nie znalazłem interesującej mnie odpowiedzi. Wszyscy piszą o dużych, pięknych plażach. Gdzie w okolicach Makarskiej (Omiś, Brela Mimice itp.) należy szukać i - czy w ogóle takie są - małych, odludnych plaż ? Może znacie kochani jakies konkretne przykłady ? Pozdrawiam serdecznie.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.07.2011 22:34

mikomission
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 13.07.2011 22:57

No tak, super podpowiedź, takiej sie spodziewałem, ale to nie rozwiewa moich wątpliwości. Może ktoś oprócz naszego kochanego administratora podpowie ? Pozdrawiam !
Argi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Argi » 13.07.2011 22:57

W obrębie Makarskiej (miasta) plażowanie to masakra. Nawet we wrześniu. Są natomiast dwie ciekawe plaże poza miastem. Ich wielką zaletą jest to, że nie można do nich dojechać samochodem. Jedna to omawiana na tym forum słynna plaża Nugal. Dostęp wyłącznie pieszo, ok. 3km w kierunku Tucepi. Plaża dla naturystów, ale "tekstylni" również są mile widziani :wink: Wrzuć w "szukajkę", było sporo na ten temat.
Druga (moja ulubiona) leży poza miastem w kierunku Baska Voda, za ostatnim dźwigiem. Dostęp pieszo lub skuterkiem. Jeden niewielki bar pracujący na agregatach, duuużo mnie ludzi i więcej życia w wodzie. Polecam. Idealnie jest dopływać tam sobie pontonikiem bądź łódeczką.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 13.07.2011 23:18

mikomission napisał(a):No tak, super podpowiedź, takiej sie spodziewałem, ale to nie rozwiewa moich wątpliwości. Może ktoś oprócz naszego kochanego administratora podpowie ? Pozdrawiam !

Używałeś :?: Nie znalazłem do dnia dzisiejszego lepszego narzędzia. Z każdego wybranego miejsca masz stado zdjęć, ale skoro wolisz by ktoś zaplanował Ci urlop :?

forum/viewtopic.php?p=769572&highlight=#769572

konsekwentnie:

forum/viewtopic.php?t=33530
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 13.07.2011 23:19

jestem aktualnie w Makarskiej i plaże to niestety dramat.w centrum dzikie tłumy i woda absolutny syf!nieco dalej w kierunku północnym,pieszo 500m
nieco lepiej tzn. mniej ludzi i nie pływają śmieci w wodzie.generalnie najgorsza plaża w cro jaką widziałem,a jestem 14 raz(pierwszy w Makarskiej)
mikomission
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 14.07.2011 07:03

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, właśnie dlatego nie chcemy zatrzymać się w samej makarskiej tylko w jej okolicach. Baśka voda, Omniś itd. Czy tam jest podobnie ?
mikomission
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 14.07.2011 09:21

Rysio napisał(a):
mikomission napisał(a):No tak, super podpowiedź, takiej sie spodziewałem, ale to nie rozwiewa moich wątpliwości. Może ktoś oprócz naszego kochanego administratora podpowie ? Pozdrawiam !

Używałeś :?: Nie znalazłem do dnia dzisiejszego lepszego narzędzia. Z każdego wybranego miejsca masz stado zdjęć, ale skoro wolisz by ktoś zaplanował Ci urlop :?

konsekwentnie:

Nie chcę aby ktos zaplanował mi urlop. Chcę, aby ktos pomógł mi w jego zaplanowaniu. Niestety nie mam tak duzo czasu na surfowanie po forum jak nasz kochany admin. Odesłanie mnie do Google Earth to nazwę grzecznie słaby pomysł, ale widocznie... ponowie prosbę. Czy można w okolicach pobliskich do Makarskiej miejscowości poszukać małych, fajnych plaży ? Gdzie ich szukać ?
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 14.07.2011 09:49

Najładniejsze plaże w okolicy są w Breli,a szczególnie jej części Podrace .W Omiszu nie ma tego uroku,ale woda jest czysta.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.07.2011 10:16

mikomission napisał(a):
Rysio napisał(a):

konsekwentnie:

Nie chcę aby ktos zaplanował mi urlop. Chcę, aby ktos pomógł mi w jego zaplanowaniu. Niestety nie mam tak duzo czasu na surfowanie po forum jak nasz kochany admin. Odesłanie mnie do Google Earth to nazwę grzecznie słaby pomysł, ale widocznie... ponowie prosbę. Czy można w okolicach pobliskich do Makarskiej miejscowości poszukać małych, fajnych plaży ? Gdzie ich szukać ?

Otwarłem Google Earth'a, najechałem na rejon Makarskiej i wychodzi na to, że w kierunku północnym czyli Kravicy, Promajny jest tak około 20-30 małych plażyczek jak nie więcej z czego część jest FKK. Zajęło mi to niecałe 2 minuty. Mam Ci PrtSc porobić żebyś nie musiał szukać? Sorry nie chce mi się. Forum jest właśnie po to, by szukać informacji i dopytywać o to co nie jest jasne albo brakuje. Jeśli nie masz czasu polecam biura podróży.
mikomission
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 14.07.2011 10:20

Cieszę się , że "otwarłeś" Google Earth. W sumie wielkie dzięki, brakuje mi tylko słów: "tak, są takie plaże". O to mi w tym poście chodziło. Dziękuję, chociaż sposób i styl w jaki do tego doszliśmy jest moim zdaniem żenujący. Pozdrawiam.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.07.2011 11:16

mikomission napisał(a):Dziękuję, chociaż sposób i styl w jaki do tego doszliśmy jest moim zdaniem żenujący. Pozdrawiam.

Przykro mi ale dostaję alergii jak komuś trzeba talerz pod nos podstawić i jeszcze wybrzydza :D
zurcik
Plażowicz
Plażowanie na Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) zurcik » 15.07.2011 07:17

Jestem właśnie w małej miejscowości Bratuś pomiędzy Krvavicą a Promajną, jest kilka małych plaż i jedna główna. Cisza i spokój, zauważyłem, że codziennie kilka osób śpi na plaży na materacu całą noc. W niedzielę było trochę więcej ludzi na plaży, ale w tygodniu spokojnie i cicho. Główna plaża jest wysypana żwirkiem i nie ma na niej jeżowców. Wczoraj byliśmy w pobliskiej Promajnie (ok 2km ) tam są tłumy na plaży, wieczorem odbywał się koncert orkiestry.
pawi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawi » 16.07.2011 05:04

mikomission napisał(a): Wszyscy piszą o dużych, pięknych plażach. Gdzie w okolicach Makarskiej (Omiś, Brela Mimice itp.) należy szukać i - czy w ogóle takie są - małych, odludnych plaż ? Może znacie kochani jakies konkretne przykłady ? Pozdrawiam serdecznie.

No właśnie w Mimicach jest taka plaża
mikomission
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikomission » 16.07.2011 07:03

Mała, odludna i sympatyczna rozumiem ?
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone