Witajcie Cromaniacy
Chciałem zebrać Wasze doświadczenia odnośnie plaż w Prmosten i okolicach (jako okolica mam na myśli rejon od Żaboricia do Sevidu). Mieszkać będziemy w Primosten przy zatoczce, gdzie są Bau Bar i Mini Beach (swoją drogą wygląda na dość kameralną i dość urodziwą). Oprócz tego już czytałem o plażach w samym Primosten (żwirkowa, ogromna Raduca dookoła półwyspu z hotelem, skałkowe zatoczki na półwyspie ze starówką, mniej ciekawa wzdłuż ulicy Jelacicia, skałkową i mniej ludną przy opuszczonym hotelu). O tych wiem, są w zasięgu kroku bądź dostępnego i bezpłatnego (z tego co czytałem, mam nadzieję, że faktycznie tak jest) parkingu przy opuszczonym hotelu.
Ale to Primosten. Chciałem Was podpytać o okolicę - jakie byście polecali w miarę dzikie plaże? Plaża Stari Trogir za Sevidem wydaje się bardzo dobrym miejscem, tak samo plaża Mirine za Grebasticą bliziutko muru Ostrica. Oprócz tego z analizy google maps przyjemnie wyglądają takie miejsca jak Zecevo Rogoźnickie naprzeciwko wysepki Jaz, Bilo prawie na samym zakręcie, Dolac przy klubie Boxer czy przy kempingu Adriatik. Najbardziej interesującą mnie sprawą jest możliwość zaparkowania auta w pobliżu (niektóre miejsca obejmuje street view, ale z 2011 roku, więc coś się mogło pozmieniać). Jeżeli możecie coś powiedzieć o wymienionych miejscach albo dołożyć swoje sprawdzone plaże będę wdzięczny