napisał(a) kojacek » 17.06.2016 23:34
poker000 napisał(a):Witam, my tez planujemy wyjazd do Nin (ze względu na piaszczyste plaże) ale nie mamy kwater. Jedziemy we trójke z 4 letnim synkiem. Mam zamiar gotowac obiadki wiec szukam apartamentu z kuchnią. Chciąłabym zrobić jakieś zapasy w Pl, jakies mieso, sosy. skoro tam sos w słoiku kosztuje 40 zł. Mogę prosić o namiary na jakies fajne lokum. żeby było czysto, blisko do plazy i może z ogrodem i jescez niedrogo. planujemy tak ok 7 dni pobytu
byliśmy w Ninie od okolic 20 lipca przez 2 tygodnie w 2013 roku. Wyjazd oczywiście w ciemno. Po przyjeździe do miasta poszliśmy do informacji turystycznej i tam spytaliśmy o namiary na jakiś apartament (niech Cię ta nazwa nie myli), dostaliśmy adres i już.
Odnośnie gotowania-jak już wiesz-kuchnia jest tam standardem, Ceny raczej są nieco wyższe niż w Polsce, ale nie na tyle, aby wieźć rzeczy z Polski. Przynajmniej moim zdaniem.
Odnośnie wyjazdu-jeśli możecie-pojedźcie na dłużej, warto
O samym Ninie pewnie sporo czytałaś, to nie będę tu go opisywał. W każdym razie-oprócz gotowania polecam czasem zjeść coś "na mieście". Tam nawet pizza inaczej smakuje, moim zdaniem jest lepsza, mimo braku sosu pomidorowego tak często spotykanego u nas
Odnośnie piaszczystych plaż-chodziliśmy na plażę opisaną tutaj jako "27" czyli Kraljčna plaža.
Dno niemal nie opada, dziecko prędzej się znudzi lub nie zechce iść po trawie na dnie nim dojdzie do głębszej wody
Poza tym-bar na plaży to też zaleta-piwo kosztowało 9Kn za pół litra
W razie pytań o Nin-mogę coś napisać
Dodam tylko, że początek sierpnia to chyba sama górka sezonu, ale mogę się mylić.