Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaze na Hvarze

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Borovy
Globtroter
Plaze na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 16.02.2005 23:09

Witam
Wybieram sie z dziewczyna na wyspe Hvar a dokladniej gdzies w okolice Hvaru i mam pytanie czy sa jakies godne polecenia plaze w tej okolicy ??
Jarek Magnuski
Podróżnik
plaże na Hvarze

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarek Magnuski » 17.02.2005 09:24

Najładniejsze plaże są w MILNIE - 4km od Hvaru, są tu trzy plaże -jedna przy centrum , druga nieopodal przy campie i najładniesza po przejściu przez wzniesienie głeboko w zatoce na którą przypływają łodzie z Hvaru. Ta ostatnia najładniejsza choć dostęp do strony lądu wymagający troche wysiłku, ale naprawdę warto. :lol:
MichałSz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) MichałSz » 17.02.2005 09:30

Raczej tak jak większość plaż - skały, trochę żwiru, do kąpieli lepsze miejsca na północ od centrum. Sam Hvar jest śliczny i warty spędzenia tam wakacji. Z pewnością kiedyś pojadę tam ponownie.
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 17.02.2005 12:39

Dzieki za informacje wezme pod uwage :) a jak z dojazdami z Hvaru do Milnej ???:)
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 17.02.2005 12:41

dodam ze nie jade samochodem :P
malgi_g
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malgi_g » 17.02.2005 15:04

Z Hvaru do Milnej na pewno kursuje autobus - chyba jest to trasa Stari Grad - Hvar - własnie przez Milną.
A plaże są tam naprawde super :) . Tylko, ze musisz liczyć sie z tym ze to spokojna okolica - parę gospod i tyle (przynajmniej tak było we wrześniu 2004)
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 18.02.2005 08:02

W ubiegłym roku byłem na Hvarze. Mieszkałem w apartamencie w zachodniej części miasta. W pobliżu plaża w malowniczej zatoczce - skałki po bokach a w środku drobny żwirek. Około 500 metrów od apartamentu plaża przy hotelu Sirena - chyba tak się nazywa - mieści się w nim baza nurkowa krakowskiej Nautiki . Zatoka wysypana żwirkiem. Dla "pływaków ekstremalnych" plażowanie na cyplu w poudniowej części zatoki skałki a od strony otwartego morza niewielki klif - głęboko (woda granatowa - super).
Trochę zdjęć na mojej stronie internetowej www.mojachorwacja.boo.pl i w fotocroclubie.

Darek
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 18.02.2005 20:52

Borovy napisał(a):Dzieki za informacje wezme pod uwage :) a jak z dojazdami z Hvaru do Milnej ???:)

Ja jechałem przez Drvenik - prom - Sućuraj do miasta Hvar :?
Droga była tragiczna 20-40 km/h w porywach do 60.
Wąsko, brak poboczy i zakręt na zakręcie!!!
Brak barierek.

I tak jest gdzieś do Stari Gradu dalej to już jest w miarę normalnie :)
Stela
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stela » 18.02.2005 20:57

Alen napisał(a):Droga była tragiczna 20-40 km/h w porywach do 60.
Brak barierek.[/b]

A nam się podobało ;)
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 18.02.2005 21:33

Iwona_PB napisał(a):
Alen napisał(a):Droga była tragiczna 20-40 km/h w porywach do 60.
Brak barierek.[/b]

A nam się podobało ;)

To zależy kto z was kierował :) :) :)
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 18.02.2005 21:33

To jedna z moich ulubionych drog w calej dawnej Jugoslawii :)
plantator
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plantator » 21.02.2005 09:58

zawodowiec napisał(a):To jedna z moich ulubionych drog w calej dawnej Jugoslawii :)

Potwierdzam, świetna droga :) .a że wymagająca - w tym cały jej urok :lol:
Borovy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Borovy » 21.02.2005 12:16

Rozumiem ze mam zalowac ze wybieram sie bez samochodu :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 08.04.2005 11:57

malgi_g napisał(a):Z Hvaru do Milnej na pewno kursuje autobus - chyba jest to trasa Stari Grad - Hvar - własnie przez Milną.
A plaże są tam naprawde super :) . Tylko, ze musisz liczyć sie z tym ze to spokojna okolica - parę gospod i tyle (przynajmniej tak było we wrześniu 2004)

Z tego co zaobserwowałam w zeszłym roku autobus staje na głównej drodze z Hvaru zaraz przy kierunkowskazie na Milną. A tam to już w dół i raz dwa trzy jesteś w Milnej.
Tak mi się wydaje.
Mniejszy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mniejszy » 04.06.2005 14:00

Polecam Pakleni Otoci. To te małe wysepki które są widoczne praktycznie na każdym zdjęciu Hvaru :) Dopłynięcie łódką 20Kn/os. (za powrót nie trzeba płacić). Na plażach głównie golasy ale tekstylni też. Bliższa (Jerolim) mniejsza a i ludzi więcej. Następna (Stiepanska) większa, i praktycznie można znaleźć zatoczkę na wyłączność (byliśmy w lipcu- ludzi mimo wszystko niewiele).
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone