GIB
Barowa?? U nas wiosna i sunce
Habanero napisał(a):SV. NEDJELJA - PLAŻA LUČIŠĆA
Plaża okazała się klapą. W szczycie sezonu, wszyscy o niej wiedzą i pomimo pandemii i słabego dojazdu,
walą tu drzwiami i oknami. Opowieści, że jak zrobią drogę Sv. Nedjelja - Hvar, to miejsce straci swój urok, można schować między bajki.
wojtekant napisał(a):Habanero napisał(a):SV. NEDJELJA - PLAŻA LUČIŠĆA
Plaża okazała się klapą. W szczycie sezonu, wszyscy o niej wiedzą i pomimo pandemii i słabego dojazdu,
walą tu drzwiami i oknami. Opowieści, że jak zrobią drogę Sv. Nedjelja - Hvar, to miejsce straci swój urok, można schować między bajki.
Oj tam oj tam. Żadna klapa. Mi się zdjęcia podobają i zazdraszczam bardzo plażowania. Ja byłem 10 lat temu we wrześniu i knajpa była już nieczynna, a ludzi było na trzy auta i jedną motorówkę. Tak więc zazdraszczam z powodu tej czynnej knajpy
Franz napisał(a):Schodzące wprost do wody skały to dla mnie jeden z piękniejszych widoków.
Pozdrawiam,
Wojtek
karin74 napisał(a):Ja to nawet tą klapą jestem zachwycona.
aras519 napisał(a):Byłem w Chorwacji dopiero dwa razy. Oba w Ivan Dolac. Zanim pojechałem przejrzałem w google całe wybrzeże. Długo się zastanawiałem i uważam, że Hvar jest najlepszy, a Lucisce to najlepsza plaża. Takiego połączenia gór i morza nie ma chyba nigdzie w Chorwacji. Ale gdybym się mylił, to chętnie poznam miejsca jeszcze bardziej spektakularne.
Katerina napisał(a):Św. Niedzielę odwiedziłam w 2013 pod koniec września.
Przez całą drogę (od Vrboskiej) prawie żadnego auta nie spotkaliśmy, przed, w i za tunelem sami, dojeżdżamy do wioski - pusto i cicho, ta knajpa z Twoich zdjęć była już zamknięta po sezonie( to akurat mnie zmartwiło )
Myślę sobie - super, okoliczności plażowe będą takie same - poszliśmy na ...jak żesz ona się zwie? Exotic Beach??
A tam grupa 50ciu osób - dorośli i dzieci - Rosjanie (którzy w tamtych latach upodobali sobie Hvar), duża, zorganizowana grupa ucząca się nurkować od podstaw.
Po wyjęciu z torby melona nadleciała taka chmara os, jakiej nigdy nie widziałam w życiu, ewakuowaliśmy się ze Sv.Nedjelji w te pędy myśląc, że to zupełna porażka.
...
Katerina napisał(a):
Ale na powyższych zdjęciach widzę, że dużo mnie ominęło, jeśli chodzi o same widoki
Piękne góry zstępujące do morza.
...
Katerina napisał(a):...
A droga w budowie przypomina mi drogę w budowie nad Jezero na P. - prawie tak samo to wyglądało
boboo napisał(a):Aura taka, że nic tylko zdjęcia, filmiki i relacje oglądać, wspominać, dumać...
Konradzie, doszedłem właśnie do wniosku, że najwygodniej (ze wszystkich pobytów w Chorwacji) leżało mi się tu:
post2084349.html#p2084349
...Tu był zwrot i bujanko w drugą stronę...
Kajak źle napompowałem Widać, że komory są źle ułożone w rękawach
i powietrze nie wypełniło dziobu jak należy
Katerina napisał(a):Wymarzona pogoda na kajak
No, chyba, że ktoś lubi prawdziwe bujanko , to późnym popołudniem trzeba
I dałeś dziewczynom do przetestowania ...
Skały, jak zwykle - czad, i cykady
Powrót do Nasze relacje z podróży