Re: Plaże na Hvarze - 2019
napisał(a) Habanero » 14.11.2019 17:29
ZytaS napisał(a):Habanero napisał(a):Od tego tu jestem
Zapamiętam
Cast Away... ciekawy pomysł... no może nie dla wszystkich, opinie są podzielone, ale widzę, że właściciele skutecznie się bronią i "gonią" malkontentów. Na stronie prezentują plany budowy budynku, rozpoczęli już? Jak to wygląda na żywo? Taki duży pensjonat może pozbawić to miejsce magii. Widziałam w zatoczkach na wschód od zatoki Pokrivenik (jechaliśmy szutrówką do końca), że nie nie za dobrze są widziani tam "obcy", niby nikt nic nie mówił, ale spojrzenia
, w takich małych zatoczkach to raczej plażują goście tam mieszkający...
Trochę rozpoczętych
budów w tamtym rejonie widzieliśmy. Przy Cast Away faktycznie jakby jakiś plac pod budowę szykowali. Obok tego busa chyba coś będzie
...
... Magii zawsze będzie mniej gdy ludzi przybędzie , niestety
. Myślę jednak, że to szutrówka stanowi największą barierę przed zalewem turystów. Czy będą krzywe spojrzenia na ludzi z zewnątrz ? Nie sądzę. To jest jednak główna plaża w GD, a co istotne, nie jest to ciasna, mała zatoka, otoczona pensjonatami.
gusia-s napisał(a):kaeres napisał(a): PS. zjazd do niej jest na prawdę trudny dla standardowego samochodu czy po prostu nie chciałeś ryzykować przebicia opony ?
Do samej plaży nie da się dojechać bo nie ma drogi tylko ścieżka. Od miejsca w którym Habanero zaparkował można ewentualnie pojechać jeszcze z 50-60 m, tylko że tam już kompletnie nie ma jak zaparkować.
Dodam jeszcze do tego co napisała
gusia , że mało tam miejsca na
zawrotkę, jest wąsko, szkoda opon, sprzęgła, a co najważniejsze nerwów. Jak będziesz chciał wysadzić dziewczyny z manelami blisko plaży, to lepiej zrobisz jak zjedziesz na parking przy Cast Away. Wszystko, co i jak na kempingu Cast Away, będzie w następnym odcinku
Zapraszam, Krystian
Katerina napisał(a):A mi ta plaża przypomniała moją ulubioną Slatinę na Braču
Piękne foty
I cieplutko się zrobiło, bo za oknem ...ujnia
Początkowo chciałem napisać, że ta plaża, to takie połączenie Maskalića i plaż Murvicy, ale się powstrzymałem
Widać niepotrzebnie , bo jednak coś ma z tych plaż (klif, skałki i ta roślinność, w sensie agawy
)
Ps
Za oknem...ujnia z grzybnią
karin74 napisał(a):Oj jak bardzo bym chciała tam być. Mam już prawie zarezerwowany nocleg we Vrbosce....wiec mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w przyszłym roku wyruszę Twoimi śladami Habanero
Pozdrawiam
Ps. Relacja...cud...miód...malina
Dzięki
karin74 za cud, miód i malinę
Do wakacji, mam nadzieję, uda mi się jeszcze co nieco opisać
majkik75 napisał(a):karin74 napisał(a):Mam już prawie zarezerwowany nocleg we Vrbosce....wiec mam nadzieję, że wszystko będzie ok i w przyszłym roku wyruszę Twoimi śladami Habanero
Za chwilę to wszyscy wyruszą śladami Konrada
Ja na razie nie mam jeszcze, ale już jestem blisko rezerwacji
pozdrawiam, Michał
No to za rok jakieś piwo na Hvarze zrobimy