Znaczy do konfesjonałuKaterina napisał(a):...On podszedł i zaprosił mnie do środka, cool
Habanero napisał(a):IVAN DOLAC
Zostawiamy hvarskie wioski i jedziemy do zatunelowej części wyspy. To nasza pierwsza wizyta w tej części Hvaru. Sam przejazd tunelem, który znajduje się za wsią Pitve, był dla nas wyjątkowym przeżyciem. Słynny na całą wyspę tunel w obecnych czasach ma już sygnalizację świetlną, ale jeszcze parę dobrych lat temu wszyscy mogli dowolnie wjeżdżać i …. często się cofać! Jest to tunel wydrążony w skale, gdzie na szerokość mieści się tylko jeden samochód (tunel ma około 2,3 metry szerokości).
Katerina napisał(a):No, fakt, takich tłumów nie widziałam od lat na plażach, ale zdjęcia piękne.
I ważne,że Córa zadowolona
Napisałeś niedawno,że Małżonka ukochała sobie Pag...
A Ty, masz już jakieś preferencje?
Na pewno pojedziemy tam na początku lipca na te burgerygusia-s napisał(a): A tu całkiem niezłe kalmarki i burgery mają
Głodna Banda
...
majkik75 napisał(a):Dokładnie, może fajnie i pięknie, ale ilość ludzi psuje wszystko...
Już tylko zostają prywatne plaże przy robinsonadzie by mieć w miarę święty spokój ;)
pozdrawiam, Michał
Bravik napisał(a):
Zastanawia mnie powód zakazu wjazdu do tunelu dla jednośladów. Może chodzi o brak wentylacji w tunelu?
Habanero napisał(a):Bravik napisał(a):
Zastanawia mnie powód zakazu wjazdu do tunelu dla jednośladów. Może chodzi o brak wentylacji w tunelu?
Na 95 % obstawiam, że chodzi o brak wentylacji. 5 % daję jeszcze mokrym odcinkom w tunelu.
W niektórych miejscach tunel przecieka
kaeres napisał(a):W ID byłem 2x przejazdem i wrażenie mam identyczne jak widzę na zdjęciach. Super fajna miejscowość bo tzw. "zadupie" ale już tak zatłoczone, że robi się z tego kurorcik.
Nie ma już tego czegoś co znałem z forum, czyli cisza i spokój.
Ale czego się nie robi dla dzieci
Wyjazd z tunelu na każdym robi wrażenie
agata26061 napisał(a):Niestety popularność Chorwacji jest tak duża, że nawet w małych "zadoopiach" robi się tłoczno. Ivan Dolac i tak jest bardzo dobrą miejscówką według mnie jeśli chodzi o rodziny z małymi dziećmi. Te plaże na wschód nie są aż tak bardzo zaludnione, co też widać na Twoich fotach. My plażowaliśmy często na tej przy campie Paklina i razem z nami może ze 2 rodziny zazwyczaj były, więc w porównaniu do tej głównej w centrum, to na tej "naszej" był względny spokój. Z czystym sumieniem wrócę do ID, ale w terminie, w którym byłam, czyli przełom czerwca i lipca
bluesman napisał(a):Habanero napisał(a):
Chyba forum zrobiło dobrą reklamę Ivanowi
a jak sądzisz ? wszystkie te achy i ochy
Powrót do Nasze relacje z podróży