kaeres napisał(a):Nie odczułem jakoś przygnębienia tymi wielkimi wycieczkowymi jednostkami w Jelsie może z tego względu, że przypływały tam jedynie w godzinach południowych z Makarskiej.
O poranku i wieczorami ich raczej nie było. A i tak nie były inne niż przy porcie w Pagu gdzie takie jednostki kotwiczyły całe dnie
Podejrzewam, że następna wizyta w Jelsie będzie nieco przychylniejsza ale już wiem, że nie siadła tak jak Stari Grad.
Pierwszego wrażenia nie da się zrobić drugi raz
My z Olą Jelsę kochamy i jeżeli wrócimy na Hvar to tylko do Jelsy - innej opcji nie bierzemy pod uwagę.
PS. uliczek jest tam w .... i jeszcze trochę
PS2. w Caffe Riva (widocznej na jednym z Twoich zdjęć) jedliśmy największe lody na świecie. 200kn porcja
Mikromir napisał(a):Habanero napisał(a):wydaje mi się, że ta plaża nie będzie wymarzonym miejscem dla małych dzieci.
Znalazłem zdjęcie, które dokładnie pokazuje brzeg
Rzeczywiście, wejście do wody może być nieco utrudnione.
Dzięki za odpowiedź.
Habanero napisał(a):Nie idź Krystian na łatwiznę Z Olą to nawet ulica przy parkingu będzie wymiatać
kaeres napisał(a):...
Obie plaże zarače są nazywane przez lokalsów zębami. Mały ząb i duży ząb. Dość oczywiste skojarzenie.
Mały ząb piękna plażyczka. Przyznam, że nawet na niej nie byłem ale .... poniżej
PS. zarezerwowałem kwaterę w Jelsie na 2020r
maslinka napisał(a):Zaraće to absolutny top hvarskich plaż Małe "zaliczyliśmy" 10 lat temu, więc w tym roku było to większe. Szkoda, że słońce wtedy schowało się za chmury, ale i tak było pięknie.
Beach bar mega klimatyczny i bardzo hippy
gusia-s napisał(a):Malo Zarace to moja plaża podiumowa na Hvarze. Piękna jest a pod wodą też ciekawie.
Odnośnie Jelsy ... Mieszkając w niej ani razu nie widziałam w porcie wycieczkowców Raz z kempingu tylko jak płynęły jeden za drugim. Zazwyczaj o tej porze to gdzieś się ląfrowało.
Nie odczułam w Jelsie ciasnoty.
Habanero napisał(a):kaeres napisał(a):...
Obie plaże zarače są nazywane przez lokalsów zębami. Mały ząb i duży ząb. Dość oczywiste skojarzenie.
Mały ząb piękna plażyczka. Przyznam, że nawet na niej nie byłem ale .... poniżej
PS. zarezerwowałem kwaterę w Jelsie na 2020r
Sierpień ? My lipiec.
Habanero napisał(a):Chyba ukryjemy dla Was jakiś skarb na którejś z plaż
Roxi napisał(a):Powiem tylko tyle...
... jaki ten Hvar jest jednak piękny!
A Stary Grad tysiąc razy ładniejszy niż Jelsa. Każdy kolejny pobyt mnie tylko utwierdzał w tym przekonaniu.
Powrót do Nasze relacje z podróży