Konradzie to nasz 9 wyjazd do Chorwacji. Chciałam, chcieliśmy Ci podziękować za to, że dzieki Tobie, dzięki opisaniu tej wspaniałej Vrboski tutaj się pojawiliśmy. I to jest nasz numer 1 .
Dziekujemy i pozdrawiamy
Karina i Andrzej
kaeres napisał(a):...
Ja już siebie namówiłem na Pelješac, szczególnie po relacjach na forum, a najbardziej po filmach R.M.
Po prostu magiczne miejsce, które niestety zwiedziłem tylko pobieżnie.
Minimum 2 tygodnie, a może się uda 3 tygodnie na sezon 2022.
Namawiam i Was do polowania na kolejne cudowne miejsca w Cro (chociaż wiem, że jesteście doświadczeni).
te kiero napisał(a):Jestem na Małej Stinivie. Z drogą jest jak opisałeś, zrobili szeroki szuter na którym spokojnie można zawrócić. Podjechałem tą szutrową stromizną na mniejszą uvalę, nie było łatwo bo były poprzeczne uskoki i luźny żwir. Początkowo nie znaleźliśmy ścieżki, przejechaliśmy obok niej, początek jej zlewa się z żwirem z drogi. Wróciliśmy na dół. I poszedłem z buta ścieżką między domkami, nie wchodząc na private. Wyszedłem na górę i idąc wzdłuż urwiska dostrzegłem ścieżkę. Z jednej uvali na drugą szedł.niecałem 5min. Jest mega.
Minus taki, że przebiłem materac, ale mam drugi.
Dzięki za wskazówki.
...
karin74 napisał(a):Konradzie to nasz 9 wyjazd do Chorwacji. Chciałam, chcieliśmy Ci podziękować za to, że dzieki Tobie, dzięki opisaniu tej wspaniałej Vrboski tutaj się pojawiliśmy. I to jest nasz numer 1 .
Dziekujemy i pozdrawiamy
Karina i Andrzej
ventus napisał(a):Właśnie miałem zapytać, jak tam z plażami. Opłynąłem cały Hvar. Byłem też w marinie Vrboska. Zachodziłem w głowę, gdzie Ci ludzie plażują. Chyba każdy musi lubić 2km spacery.
majkik75 napisał(a):Tak, Stari Grad jest piękny Bardzo fajne zdjęcia
pozdrawiam, Michał
Bravik napisał(a):Cześć, Konrad.
Krzysiek z Gosia nie zadzwonili, bo zabrakło 20 minut na planowane skomunikowanie pociągu z promem i trzeba było czekać 3,5 godziny na następny.
...
Bravik napisał(a):A Trg Škor to chyba moje ulubione miejsce w Starim Gradzie.
Pozdrawiamy.
maslinka napisał(a):Plaża w uvali Brizenica okazała się zaśmiecona, kiedy do niej dopłynęliśmy :
...
maslinka napisał(a):...
Konoba Eremitaż też bardzo mi się podobała z zewnątrz Nigdy nie byliśmy w środku.
Puste uliczki SG przepiękne
Habanero napisał(a):kaeres napisał(a):...
Ja już siebie namówiłem na Pelješac, szczególnie po relacjach na forum, a najbardziej po filmach R.M.
Po prostu magiczne miejsce, które niestety zwiedziłem tylko pobieżnie.
Minimum 2 tygodnie, a może się uda 3 tygodnie na sezon 2022.
Namawiam i Was do polowania na kolejne cudowne miejsca w Cro (chociaż wiem, że jesteście doświadczeni).
Nie ukrywam, że też poluję na coś fajnego na półwyspie.
Duba Pelješka chodzi mi po głowie, tyle że po gdinjskich doświadczeniach wiem, że tydzień to max jaki byśmy wytrzymali w pięknej, ale jednak małej dziurze. Potrzebujemy do pełni szczęścia jakiegoś miasteczka i z tym mam największy problem.
W co celujecie ?
Powrót do Nasze relacje z podróży