Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaże,miejscowość podobne do Baski Vody

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 12.05.2012 14:24

Witam.
Przeglądam tak od dłuższego czasu forum i szukam podobnej miejscowości do Baski Vody.Ma to być południe kraju,plaża kamienista,żwirkowa w miarę szeroka i długa aby można było cos jeszcze wybrać :) ,jakieś knajpki cos dla dziecka,jakaś rozrywka.Nie jakieś zadupowo ani kurort.Brele zwiedziliśmy tylko od Baśki wiec nie wiem jaka tam dalej jest plaża bo od strony Baśki to nic specjalnego,ładna ale malutka.W CRO byłem tylko raz więc nie mam porównania,Omis odpada,Tucepi chyba za małe.A co powiecie o Zaostrog?
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 12.05.2012 15:23

Na pewno Tucepi większe od Zaostroga,musisz jeszcze trochę poczytać.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 12.05.2012 15:36

guniak napisał(a):odpada,Tucepi chyba za małe.

maniust napisał(a):Warto tylko wspomnieć że Tucepi słynie z najdłużej plaży na Riwierze , ciągnącej się prawie 3 km .:)

Obrazek
rbandula
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rbandula » 13.05.2012 16:36

A czy ktoś może porównać i ocenić (oczywiście subiektywnie :) plaże w Baśka Voda i Orebicu?
Byłam na Riwerze Makarskiej, teraz Półwysep Peljesac i z tego co czytałam Baska ma ładniejsze plaże, a przede wszystkim dłuższy deptak (przeszłam nim od Breli do Makarskiej prawie i nie sądzę, żeby Orebic pod tym względem był konkurencyjny).
Miejsce w Orebicu mam zaklepane, już się nie mogę doczekać wyjazdu, a pytam tak z ciekawości :D .
RONINEK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RONINEK » 13.05.2012 20:19

Też mnie bardzo ciekawi ten temat :D Szukam czegoś podobnego do Baska Voda ale bardziej na południu, najlepiej na Peljesac.
Korci mnie Orebic, ale odstrasza trochę to, że ta miejscowość jest tak popularna , zwłaszcza wśród Polaków :wink:
Rafał78
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał78 » 13.05.2012 20:59

maniust napisał(a):Warto tylko wspomnieć że Tucepi słynie z najdłużej plaży na Riwierze , ciągnącej się prawie 3 km .:)

Chyba Grdac ma dłuższą
"Przepiękna plaża Gornja vala, na południe od portu, najdłuższa na Makarskiej riwierze"-źródło www.makarskainfo.com/pl/
pumis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pumis » 13.05.2012 21:12

Zdecydowanie Tucepi ! ! ! na pewno nie "za małe" :D. Porównywalne z BV. Atrakcji jest sporo, place zabaw w centrum i rozrywkowa część hotelowa.

W Tucepi plaża jest bardzo długa, podobnie jak deptak, który ma ok. 9 km.
Ilość knajpek w centrum i dwa mini-markety Konzum i Studenac to wielkie plusy. Z dziećmi zdecydowanie polecam część od centrum na południe, ulica Kraj i Kamena wzdłuż plaży. Ceny apartamentów "troszkę" niższe niż w Baska Voda. 2+2 w sezonie 90-110 Euro za APP.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone