Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaze miedzy Trstenikiem i Zuliana ?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 30.07.2010 20:42

Szkoda że nie widziałem tego tematu wcześniej, bo byłbym pewny tego że tam są tak ciekawe plaże, a tak to tylko sprawdziłem jedną nie wiedząc czy tam w ogóle coś jest.
Wracałem z Grecji i Albanii przez Chorwacje i chciałem podjechać na plaże w Żuljanie, na której kiedyś byliśmy. Tuż przed wjazdem do Żuljany jakoś skusiła mnie droga szutrowa prowadząca wzdłuż wybrzeża (szutry zawsze mnie kuszą :-)). Po kilometrze zauważyłem samochód stojący na poboczu i tam też zaparkowałem, jakoś się udało.... Zejście na plaże było z tych nieco ekstremalnych, córka z małą pomocą dała radę zejść - warto było.
Nie wiedziałem że ta droga prowadzi aż do Trstenika i tych plaż jest tam więcej, na pewno bym je odwiedził. Nic straconego... Kiedyś....
Właśnie takich plaż szukałem w Grecji i Albanii....

Obrazek
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 30.07.2010 21:28

cudnie tam...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 31.07.2010 20:29

Oj pięknie... to są największe skarby Peljesca :)
ZoltaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ZoltaN » 27.03.2012 11:43

typ napisał(a):Tuż przed wjazdem do Żuljany jakoś skusiła mnie droga szutrowa prowadząca wzdłuż wybrzeża (szutry zawsze mnie kuszą :-)). Po kilometrze zauważyłem samochód stojący na poboczu i tam też zaparkowałem, jakoś się udało.... Zejście na plaże było z tych nieco ekstremalnych, córka z małą pomocą dała radę zejść - warto było.

Obrazek

Prośba... czy mógłbyć za pomocą "Wujka Google Maps" wskazać to cudeńko z fotki :?:

Planujemy wypożyczyć skutery w Orebicu i zwiedzić szutrową okolicę...

Z GÓRY DZIĘ-KO-WAĆ :wink:
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 27.03.2012 11:50

Mnie wkurza na takich plażach jedno.

Zawsze znajda się na nich jakies oblesne grubasy-golasy.
Jesteśmy z dzieciakami przyzwyczajeni do tradycyjnego stroju plażowego :)
Nie żebym był przeciw FKK, ale dlaczego oni zawsze są tam pierwsi :roll:

Raz doszło nawet do tragi-komicznej sytuacji z naszym psem w roli głównej i naturystą, ale to nie do opisywania na forum jest :wink:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.03.2012 12:08

ZoltaN napisał(a):Prośba... czy mógłbyć za pomocą "Wujka Google Maps" wskazać to cudeńko z fotki :?:

Planujemy wypożyczyć skutery w Orebicu i zwiedzić szutrową okolicę...

Z GÓRY DZIĘ-KO-WAĆ :wink:

Proszę bardzo

http://tinyurl.com/blbt4vv

Oczywiście link pokazuje tylko drogę przy której zostawiasz samochód, nie dokładnie to miejsce, bo nie miałem ze sobą gpsa. Tam gdzie będą stać samochody najprawdopodobniej jest jakieś zejście na plaże - czasem strome...
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 27.03.2012 12:23

plaża ze zdjęcia typa to właśnie plaża "Grdni Do" :)
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 27.03.2012 14:45

dg , a myślałam że tylko mnie wkurzają golasy eksponujące swoje wątpliwe często "wdzięki" na plażach gdzie tabliczka FKK nie widnieje.
I to już nawet nie o to chodzi że są pierwsi ,oni są na tyle chamscy , że nawet jak człowiek się tam jako pierwszy rozłoży to potrafią gacie sciągnąć jak gdyby nigdy nic.

I też nie o chodzi o to że mam coś przeciw osobom opalającym sie nago , tylko chyba mają swoje miejsca i mogliby tam plażować , a nie zmuszać ludzi do opuszczenia fajnego miejsca tylko dlatego że im się tak podoba.
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 13.04.2012 05:54

Dodam tylko ze nie ma tam juz szutru. Od okolo roku miedzy Zuljana a Trstenikiem jest droga asfaltowa.
skee
Croentuzjasta
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 30.08.2013 15:30

cchhee napisał(a):Dodam tylko ze nie ma tam juz szutru. Od okolo roku miedzy Zuljana a Trstenikiem jest droga asfaltowa.

Dla potwierdzenia:Obrazek
Droga oferuje piękne widoki i ułatwia dostęp do ukrytych plażyczek. Jednocześnie zachęca jednak innych do zrobienia tego samego - czyli krótko mówiąc, zwiększa 'plażową' konkurencję :)
ita
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ita » 03.09.2013 20:24

fajna droga do biegania ;) mimo, że rankiem to wzniesienia mnie wykończyły ;)
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Plaze miedzy Trstenikiem i Zuliana ? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone