Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaże FKK Na Makarskiej

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alen
Croentuzjasta
Plaże FKK Na Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 25.03.2009 00:04

Właśnie otrzymałem informację dotycz dotyczącą plaż dla Naturystów w okolicy Makarskiej od przedstawiciela kampu DOLE

Pod hotel "Nimfa" Zivogosce istnieje plaża nudystyczna,
między Zivogosce i Igrane istnieje plaża nudystyczna,
oraz między Podgora Tucepi jest plaża nudystyczna
w Makarskiej na wschód Nugal plaża nudystyczna.
Nice zakresie,
A.C.D.
John Petricevic

Jeżeli ktoś z was może coś więcej napisać o tych plażach poza Nugalem
i ewentualnie dołożyć fotkę będę bardzo wdzięczny.
Wspólnie z żoną i dzieckiem w tym roku planujemy wyjazd w ten rejon, dlatego są to dla nas ważne informacje.

Pod hotelem "Nimfa" Živogošće nalazi se nudistička plaža,između Živogošće i Igrane nalazi se nudistička plaža,između Podgore i Tučepa je nudistička plaža,u Makarskoj na istoku Nugal nudistička plaža.
Ljep pozdrav,
A.C.D.
Mario Petričević
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 25.03.2009 00:36

Jeśli chcesz znaleźć coś o plażach FKK to jest chorwacka stronka temu poświęcona http://www.cronatur.com :)
Tutaj można znaleźć opisy plaż i szczegółowe ich położenie.
Pozdrav
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.03.2009 00:38

Kolego Alen, proszę nie mnożyć tematów.
Uprzejmie proszę przenieść zapytanie TU
a ten temat z przyczyn regulaminowych zamykam.

PS Po przeanalizowaniu za i przeciw, odblokowuję temat.
(czasem "co nagle to po diable") :wink: :oops:

Pozdrav.
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 22.04.2009 12:16

W Makarskiej jest przepiękna plaża FKK położona na końcu miasteczka.
Jest tam sporo zatoczek ze skałkami i zawsze można znaleźć własny kącik. Wcześniej jest też plaża FKK na otwartym terenie (bez skałek).

ps zdjęć nie chce mi się wgrywać, bo nie mozna bezpośrednio na forum :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.04.2009 20:33

zmichal napisał(a):

No kolego, co ty opowiadasz co nieco można. Jeszcze nikogo tu nie zwolniono dyscyplinarnie z forum. :?
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 23.04.2009 09:18

darek1 napisał(a):
zmichal napisał(a):

No kolego, co ty opowiadasz co nieco można. Jeszcze nikogo tu nie zwolniono dyscyplinarnie z forum. :?

Chodzi mi o to,że nie można bezpośrednio wgrać na serwer forum, tylko trzeba wstawiać na jakiś serwis uploadowy i dopiero tutaj wklejać odnośnik do zdjęcia
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.04.2009 09:23

zmichal napisał(a):Chodzi mi o to,że nie można bezpośrednio wgrać na serwer forum, tylko trzeba wstawiać na jakiś serwis uploadowy i dopiero tutaj wklejać odnośnik do zdjęcia

A nasza galeria http://cro.pl/forum/album.php nie działa ?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.06.2009 12:19

z racji problemow pogodowych i w mysl zasdy, ze im dalej na poludnie tym cieplej zaczynamy rozwazac zapuszczenie sie nieco dalej ...

Jesli ktos ma jakies aktualne uwagi FKK w tym rejonie to zapraszam
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 30.06.2009 23:15

Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 01.07.2009 07:32

Alen napisał(a):Zobacz co się teraz dzieje na Makarskiej

teraz mówisz......

to ubiegłoroczny materiał
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 01.07.2009 15:55

Faktycznie
A ja znalazłem ten materiał gdzieś na ich pierwszej stronie.
I nie zadałem sobie trudu by sprawdzić datę :)
zmichal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmichal » 20.01.2010 14:28

Na obrzeżach Makarskiej (ok 2-3 km od centrum) jest plaża FKK.
Jest to - jak większość tego typu plaż - nieoficjalna plaża FKK, a w dodatku przy deptaku do sąsiedniej miejscowości.

Widokowo jest przepiękna - skały, bezpośrednio w sąsiedztwie gór. Chociaż zauważyliśmy, będąc w 2009 roku, że część skał poobsuwało się do niektórych zatoczek, przez co miejsc do rozłożenia się jest coraz mniej.

My z żoną byliśmy tam 2 razy (w 2008 i 2009 roku we wrześniu).
Ogólnie plaża nam się podobała, jednak ciężko tam jest znaleźć wolne miejsce, ze względu na małą ilość zatoczek, w których da się leżeć. Około południa wszystkie najlepsze miejsca są już zajęte.
I niestety da się zauważyć sporą ilość samotnych panów, jednak są oni bolączką większości takich nieoficjalnych plaż :(
Jako ciekawostkę napiszę, że jeden taki starszy pan co roku rozkładał się specjalnie obok nas, nawet jak chodziliśmy na plaże 2 razy dziennie, to za każdym razem niby to przypadkowo rozkładał się w pobliżu :evil: W sumie to chyba dlatego, że byliśmy jednymi z najmłodszych plażowiczów na FKK (24, 28 ). Ogólnie przeważają tam ludzie starsi.
Jednak po mojej interwencji, kiedy mocno się wnerwiłem widząć że ów osobnik wrzuca niedopałki do wody - zaczął trzymać się nieco dalej.

Reasumując:
- plaża przepiękna widokowo;
- miejsca mało (większość stanowią ostre skały, na których nie da się leżeć);
- dużo samotnych panów;
- przewaga ludzi starszych, co może być krępujące dla młodych
- spora odległośc od centrum (my miliśmy ok 25-35 min spacerku od kwatery w centrum do tej plaży)
- dużo gapiów, spacerujących deptakiem, który jest w bezpośrednim sąsiedztwie plaży.
Alen
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alen » 20.01.2010 17:35

A dokładniej to możesz gdzieś na mapie lub zdjęciach pokazać nam to miejsce ?
Ja znalazłem coś tu;
http://www.panoramio.com/photo/20841170
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 20.01.2010 17:50

Alen napisał(a):A dokładniej to możesz gdzieś na mapie lub zdjęciach pokazać nam to miejsce ?
Ja znalazłem coś tu;
http://www.panoramio.com/photo/20841170

Alen to jest plaża "Nugal" i jest plażą CO. Była wielokrotnie opisywana na forum. Bardzo urokliwa, polecam naguską z Makarskiej i Tucepi.
plaża o której wspomniał zmichal jest w moim odczuciu w przeciwnym kierunku od centrum Makarskiej i faktycznie można spotkać tam nudystów, choć urokiem nie dorównuje Nugal w moim odczuciu.
Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.01.2010 18:55

zmichal napisał(a):
My z żoną byliśmy tam 2 razy (w 2008 i 2009 roku we wrześniu).
Ogólnie plaża nam się podobała, jednak ciężko tam jest znaleźć wolne miejsce, ze względu na małą ilość zatoczek, w których da się leżeć. Około południa wszystkie najlepsze miejsca są już zajęte.
I niestety da się zauważyć sporą ilość samotnych panów, jednak są oni bolączką większości takich nieoficjalnych plaż :(
Jako ciekawostkę napiszę, że jeden taki starszy pan co roku rozkładał się specjalnie obok nas, nawet jak chodziliśmy na plaże 2 razy dziennie, to za każdym razem niby to przypadkowo rozkładał się w pobliżu :evil: W sumie to chyba dlatego, że byliśmy jednymi z najmłodszych plażowiczów na FKK (24, 28 ). Ogólnie przeważają tam ludzie starsi.
Jednak po mojej interwencji, kiedy mocno się wnerwiłem widząć że ów osobnik wrzuca niedopałki do wody - zaczął trzymać się nieco dalej
.

Reasumując:
- plaża przepiękna widokowo;
- miejsca mało (większość stanowią ostre skały, na których nie da się leżeć);
- dużo samotnych panów;
- przewaga ludzi starszych, co może być krępujące dla młodych
- spora odległośc od centrum (my miliśmy ok 25-35 min spacerku od kwatery w centrum do tej plaży)
- dużo gapiów, spacerujących deptakiem, który jest w bezpośrednim sąsiedztwie plaży.

Jak kolega sądzi, po co starszy Pan rozkładał się obok Was na plaży???? :wink: Moim zdaniem miał ochotę na kolegi żonę albo jeszcze lepiej - na kolegę :D Dobrze, że dzieci w pobliżu nie było, kto wie co mogło się zdarzyć. Czego tam starsi samotni Panowie szukają, chyba nie frajdy opalania tylko innych bardziej ekscytujących, pociągających i mocnych wrażeń. Niech kolega zostawi samą zonę na plaży bez telefonu komórkowego to się dowie o co tu chodzi. Zapewne więcej starszych Panów będzie rozkładać się koło małżonki. A może tu chodzi o kolegę ??? 8O
Na kolegę Piotrulexa specjalistę od golizny niech kolega uważa i raczej będzie czujny. Wszystkim się interesuje, a najbardziej to kto z kim i dlaczego się zadaje. Gość mało elastyczny i nienaturalnie sztywny. Strasznie wrażliwy na tle swoich 4 liter.Pozdrawiam kolegę serdecznie i zapraszam na plaże tekstylne. Tylko tam można odpocząć i spacerować wśród pięknych opalonych i uśmiechniętych kobiet.
Następna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja

Plaże FKK Na Makarskiej
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies