Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaża z dużą ilością cienia.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 03.07.2017 17:42

Ale po co podjeżdzać ,jak można mieć plażę na wyciągnięcie ręki...
Nie szukam kurortów,dużych miast,tylko ładną plażę -niekoniecznie trawiastą ,czy piaszczystą -no i ten cień-być musi .Wolę do miasta podjechać autem ,niż na plażę.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.07.2017 17:55

betiglo napisał(a):Ale po co podjeżdzać ,jak można mieć plażę na wyciągnięcie ręki... Wolę do miasta podjechać autem ,niż na plażę.

Ja wolę na plaże jeździć i to za każdym razem inną - jest wtedy ciekawiej, a do miasteczka z buta - nie ma dylematy, kto może piwko wypić (choć my to i tak rzadko pijemy).
No i plaża autem ma dla mnie ten atut, że unikam tłumów łażących pod moim oknem...

Myślę, że szukanie o tej porze kwatery przez neta i jeszcze z tymi wymaganiami może być trudne. Zostaje Ci wybrać ze 2, 3 miasteczka, mapa google, wybór miejscówki i wysyłanie zapytań do konkretnych domów.
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 03.07.2017 19:02

Wybieramy się 28 sierpnia więc myślę,ze tłumów już nie będzie.Zawsze jeździmy w ciemno i zawsze coś znajdujemy.Chciałam tutaj podpytać o konkretny namiar ,bo znacznie by to ułatwiło poszukiwania.Najgorsze jest to ,ze nie mam konkretnego miasta na uwadze ,by jakoś zawęzić te poszukiwania -chciałabym tylko ,żeby to było w miarę blisko [na południu i środkowej dalmacji już byliśmy]
Co roku mamy taki sam dylemat-gdzie jechać i co roku dwie osoby chcą na południe-[te co nie siedzą za kierownica ]dwie nie mają zdania ,a dwie jak najblizej...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2017 19:13

betiglo napisał(a):Zdecydowanie szukam kwatery ,pensjonatu,apartamentu.

W pełni wyposażony domek na kempingu to apartament :wink:
Będzie cień i blisko do morza.
Końcówka sierpnia to już zdecydowanie niższe ceny.
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 03.07.2017 20:08

Kempingom mówię NIE
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.07.2017 20:21

betiglo napisał(a):

Kempingom mówię NIE

A szkoda ...
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 03.07.2017 22:03

Może i szkoda ,bo w desperacji odwiedziliśmy kilka kampingów szukając któregoś roku wolnych pokoi w okolicach Primostenu.Finalnie obstaliśmy się jednak w prywatnym domku przy plaży.Pamiętam ,że na tych kampingach było dużo drożej ,niz w prywatnych domach.
magda-lena309
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) magda-lena309 » 04.07.2017 21:11

Crikvenica- ładne płaże z cieniem;)
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 05.07.2017 20:34

Kurcze-ile ludzi-tyle typów...i coraz większy mętlik...
Wiem,że w całej Chorwacji jest pięknie ,a przede wszystkim ciepło i dużo cieplejsza woda niz w naszym bałtyku i głównie o to chodzi.Wszystko inne jest już mniej ważne ,ale ....ważne,bo w końcu spędzimy tam z 10 dni błogiego lenistwa.Prawie w każdej miejscowośći nadmorskiej znajdziemy pokoje [po krótszym ,czy dłuższym czasie] ,ale dobrze jest mieć z góry ustalony jakiś namiar,a tu wyglada to tak -jedni odradzają ,drudzy są zachwyceni,a ja wciąż się błąkam-Istria-gdzieś na KRK czy może Srima ??
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 06.07.2017 08:45

Srimy nie znam. Krk byłem, jeśli lubisz zwiedzać, to nie będzie Ci odpowiadać. Byłem w ośrodku w Nijvice, chociaź las do plaży - nie polecam. Brudno i obsługa niezbyt uprzejma. Ale każdy ma priorytety. My nie spędzamy czasu wyłącznie w miejscu kwaterowania, dlatego nam to nie doskwierało zbytnio. Posprzątaliśmy i jakoś można było wytrzymać, zwłaszcza że ośrodek w lesie.
Jeśli chodzi o Istrę, to zdecydowanie więcej możliwości lasu na plaży, ale wtedy gorzej ze spaniem na linii brzegowej. Za to mnóstwo zatoczek, gdzie łatwiej upilnować małe dzieci.
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 06.07.2017 11:53

Chyba Istrię odpuszczę własnie ze względu na odległość od plaży...i bardziej zmienną pogodę.Trochę to może śmieszyć innych ,ale naprawdę wolę mieć tą plażę blisko domu,bo tam w sumie spędzę prawie wszystkie dopołudnia.Zwiedzanie- też biorę pod uwagę -ale takie do pobliskich urokliwych miasteczek ,bo dzieciaki bardziej zachwycają się wodą .
Potrzebuję konkretny namiar na konkretne miasteczko ,konkretny dom ,gdzie ktoś był i może polecić -Obszar -jak najbliżej od Kielc.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.07.2017 12:00

betiglo napisał(a):Chyba Istrię odpuszczę własnie ze względu na odległość od plaży...i bardziej zmienną pogodę.Trochę to może śmieszyć innych ,ale naprawdę wolę mieć tą plażę blisko domu,bo tam w sumie spędzę prawie wszystkie dopołudnia.Zwiedzanie- też biorę pod uwagę -ale takie do pobliskich urokliwych miasteczek ,bo dzieciaki bardziej zachwycają się wodą .
Potrzebuję konkretny namiar na konkretne miasteczko ,konkretny dom ,gdzie ktoś był i może polecić -Obszar -jak najbliżej od Kielc.

Konkretne miastecka:

Pakoštane - cień na plaży przy kempingu Kozarica
Byłem w domu ok 200 m od plaży namiaru nie mam bo znalazłem go "w ceimno".
Są domy bliżej plaży, ale nie znam wolnych terminów i cen.

Tribunj - cień na plaży Zamalin.
Namiar na dom jest w Banku Kwater.
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 06.07.2017 14:50

Dzięki.Już lepiej .
Chyba dwa lata temu szukając wdłuz wybrzeża małych miasteczek trafiliśmy na tą Pakostane-ale jakoś nam nie przypadła do gustu[oczywiście nie zwiedzaliśmy miasteczka ,ale na plazy nie było drzew i pojechaliśmy dalej. Ten Tribunj to juz koło Wodic , Srimy i Murter.Myślę,ze chyba będziemy tam obierać azymut...Jeszcze przemyśluje KRK [nie wiem,czy jest blizej?] Do tej pory jeździliśmy na Zadar i od Zadaru w dół.Jeśli obstaniemy się w okolicach Wodic to w tamtych rejonach zwiedziliśmy juz jeziora pitwickie ,wodospady,Sibenik,Split i Dubrownik.Co jeszcze w tamtych rejonach oko pocieszy??
misiagesia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiagesia » 07.07.2017 16:00

Byłam na Murterze w miejscowości Murter w 2013 r. Dla mnie bomba. Blisko plaza, tylko przejść przez drogę, a uliczka dojazdowa do kilku posesji, bez przejazdu. JA BYŁAM MEGA ZADOWOLONA.
betiglo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) betiglo » 07.07.2017 21:22

My tez wjechaliśmy na Murter,ale większość domków przy plaży nie miała klimatyzacji i nie mogliśmy znajść jednej kwatery wtedy na 9 osób .Tym razem będzie nas 6 osób w tym dwoje dzieci,więc problem z kwaterą powinien być mniejszy i termin też późniejszy [bo 28 sierpień]
Cały problem jest z tym ,ze czasami wjedzie się nie od tej strony ,nie na ta ulicę ,nie blisko tej ładnej plaży i całość się nie podoba...
Tak było np z Pakostane-podjechaliśmy-zobaczyliśmy plażę bez drzew ...i pojechaliśmy dalej ,a tu w opisach widzę ,ze ludziska były zadowolone.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Plaża z dużą ilością cienia. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone