Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

plaża w Vodicach

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tommek12345
Podróżnik
plaża w Vodicach

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 22.08.2005 17:23

Mam pytanko jak się prezentuje plaża w Vodicach bo jade tam 26.08 i nie wiem czy kupować sobie buty do pływania. Z góry dzięki
anetka1011
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetka1011 » 22.08.2005 18:57

Na plazy w Vodicach to raczej nie sa potrzebne, ale mysle ze ogolnie, to do Chorwacji trzeba jechac z butami. Chociaz rownie dobrze mozna je kupic w HR za ok. 50 kn.
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 22.08.2005 20:08

Plaża jest kamienista co utrudnia poruszanie się w wodzie na bosaka.
Co do jeżowców nie spotkałem.
Klapki odpływają zwłaszcza te z pianki.
Dobrym rozwiązaniem byłyby sandały.

PZDR 8)
anetka1011
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) anetka1011 » 22.08.2005 20:17

Tam gdzie sa jezowce, to sandaly nie sa najbezpieczniejszym rozwiazaniem. Zdecydowanie lepsze sa pelne buty gumowe lub te z materialu z gruba gumowa podeszwa.
Kasper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasper » 22.08.2005 21:29

Na plaży w Vodicach są dosyć duże kamienie i beton. Radzę kupić obuwie do wody, raczej nie klapki tylko takie z gumową podeszwą i piankową zabudowaną górą, można dostać np. w Deichmanie.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 22.08.2005 23:15

W Vodicach korzystaliśmy z "plaży" na odcinku leżącym w zasięgu hotelu Punta (teren wzdłuż deptaka - ogólnie dostępny). Sporo tam wspomnianego betonu ( a'la pomost, a'la grzybki) i trochę wystających z wody skałek. No i kamienie.
Nie wiem, jak jest po drugiej stronie miasteczka (od strony hotelu Imperial).
Najogólniej mówiąc ... ciekawsze miejsca były poza Vodicami.
A butki się przydadzą - jak nie na jeżowce i kamienie - to ... na gorący beton :wink:
tommek12345
Podróżnik
dzięki

Nieprzeczytany postnapisał(a) tommek12345 » 23.08.2005 09:44

dzięki za odpowiedż, jade szukać butów, bo w piątek wyjazd, oby tylko pogoda była bo jak patrze na prognozy to jestem pełen obaw. Dzięki
astas
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) astas » 23.08.2005 10:45

Czy w Vodicach, lub bliskiej okolicy, są jakieś fajne zatoczki, gdzie nie będzie ludzi?
astas
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) astas » 23.08.2005 10:45

Czy w Vodicach, lub bliskiej okolicy, są jakieś fajne zatoczki, gdzie nie będzie ludzi?
rufii
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rufii » 26.08.2005 11:56

astas napisał(a):Czy w Vodicach, lub bliskiej okolicy, są jakieś fajne zatoczki, gdzie nie będzie ludzi?

Owszem praktycznie przy każdej tego typu miejscowosci w chorawcji są miejsca gdzie z powodzeniem mozna znalezc bardziej "przyjazne " miejsca niz oficjalne plaze. W Vodicach zwykle cala promenada zasiana jest ludzmi tak, ze az chwilami jest to meczace.
Nie umiem okreslic gdzie jezdzilismy poza Vodice (bylo to w zeszlym roku) ale okolica byla naprawde mila i mniej zatloczona. (SPkojna zatoczka z mozliwoscia gry w pilke wodna, darmowym parkingiem, stopniami prowadzacymi do morza)

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone