napisał(a) jabu » 26.02.2006 20:00
Jak wcześniej wspomniałem plaża przy apartamentach Lina jest kamienista to znaczy leży się na białych kamieniach, trzeba mieć coś na podkładkę bo inaczej się nie da. Można pożyczyć w plażowej knajpce stojaki pod parasol i sam parasol. Ja miałem swój parasol, ale dobrze jest mieć jeszcze stojak, bo raczej nie można kija wbić w kamienie. Nie pamiętam atrakcji w stylu plac zabaw czy piaskownica. Dzieci bawiły się w swoje zabawy pomiędzy domkami. Wejście do wody na plaży przy ośrodku Lina jest z początku łagodne, ale wchodzi się raczej po kamieniach i po żwirze. Niestety nie ma żadych ograniczeń kąpieliska typu boja, dlatego na dzieci trzeba uważać.
Kąpielisko bardziej piaszczyste jest oddalone i trzeba iść pieszo (w upale nie jest to za przyjemne ,choć można podjechać autem). Poza tym było tam dużo więcej ludzi. My woleliśmy naszą plażę, może i kamienistą, ale extra klarowna woda i mało ludzi.
W czerwcu, kiedy byliśmy nie było żadnych fal. Fal nie było tym bardziej, że plaża nie jest "na pełnym morzu" - z kąpieliska widać półwysep Plejsac. Woda w pierwszej chwili była nawet chłodna, ale podobno to efekt tego że w zeszłym roku (2005) było dość długo chłodno i woda się nie nagrzała zbyt mocno. Zresztą podobno na wyspach podobno woda zawsze chłodniejsza. Ale przy upałach to była zaleta
pozdrawiam
Janusz