Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaża na Ciovo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janecki Leszek
Globtroter
Plaża na Ciovo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 27.05.2006 18:05

Siema! Jadę w lipcu ne wyspę Ciovo Okrug Gornij (Bok).Interesuje mnie plaża
i czystość wody na Boku i w okolicach. Jeśli ktoś tam był poproszę o fotki i ciekawe linki. Z góry dzięki! Leon
Ostatnio edytowano 29.05.2006 13:46 przez Janecki Leszek, łącznie edytowano 1 raz
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 27.05.2006 18:47

Byłam tam w zeszłym roku. Plaże ładne, w większości łagone wejście do wody choć są miejsca gdzie można poskakać. W miejscu gdzie plażowałam najczęściej był prysznic ze słodką wodą. Trochę za głośna muzyka, jak na mój gust. A reszta ok. Trochę o Ciovo na yugo.pl takiej najistotniejsze informacje ale wystarczy. Aha wieczorem korki do Trogiru. Jedna w zasadzie droga i jeden most.
Janecki Leszek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 27.05.2006 18:58

Czy piszesz o dzielnicy Bok (tej od strony morza) czy o Okrug Gornij bliżej Trogiru? Dzięki za cenne informacje :P
Ela22
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ela22 » 27.05.2006 20:29

Byliśmy w Okrugu ale zwiedziłam chyba wszystkie plaże. W Bok jest chyba więcej ludzi, a tym samym ciaśniej na brzegu. Za to knajpki rybne ... mniam!!
Janecki Leszek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 28.05.2006 14:08

Dzięki ! A ładne przynajmniej te tłoczne plaże :?:
Ostatnio edytowano 29.05.2006 13:48 przez Janecki Leszek, łącznie edytowano 1 raz
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 28.05.2006 14:19

Ładne...każde miejsce na plazy ma swój urok, te miejskie z reguły mają leżaki, łagodne zejście do wody i mnóstwo usypanego żwirku- i każda z takich bardziej cywilizowanych plaż ma małą gastronomię.
Dla minusem jest brak naturalnego cienia na takiej plaży (a nie mam siły wstawać o 6 rano by zająć sobie najlepsze miejsce) :D a tak sie niestety robi.
Ja preferuję bardziej odległe plaże od centrum, mniej zatłoczone ale z pewnością równie piekne:)
Janecki Leszek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 28.05.2006 16:13

Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź! Ja też będę szukał cichych zatoczek zdala od miasta :idea:
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 28.05.2006 20:01

Szukaj kierując się na krańce wyspy-zarówno z jednej jak i drugiej strony- okolice Kavy i plaże na końcu z drugiej strony wyspy w miejscowości Slatinie są cudne...
Janecki Leszek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 30.05.2006 09:22

Dzięki za cenną podpowiedź! :P
janek1969
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek1969 » 02.06.2006 11:01

Pozwolicie że się wtrącę, mam pytanko czy w Okrug Gorniji w pobliżu zatoki Movarstica są plaże odpowiednie dla dzieci.

PS Wyjeżdżam w sierpniu a dokładnie 05.08.
Pozdrawiam
Janecki Leszek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janecki Leszek » 02.06.2006 13:16

My właśnie nie wiemy,tak jakby od strony adriatyku nikt nie odpoczywał.My będziemy właśnie obok Mavarstnicy,w Boku to jest w stronę Okrug Dolnij i też nikt nie na informacji lub zdjęć na temat plaż od tamtej strony.Pomocy !!! :x
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.06.2006 14:02

Leszku! Nie panikuj!
Opisywłam juz kiedyś plaże, dzis pozwalam sobie wkleić to jeszcze raz
Witam:) Na ciovo znajduje się wiele plazyczek, ja z racji ciekawskiego nosa chyba zwiedziłam je wszystkie Niewątpliwie najbardziej zaludnioną plażą jest plaża w centrum Okrug Gornji wzdłuż drogi. Jest to plaża żwirkowa z leżakami dość płytka oddzielona bojami. Przy niej znajduje sie kilka barów na wolnym powietrzu tam zjesz rybke z grilla lub cevapi i inne szybkie dania. Ciężko tam jednak znaleść miejsce jadąc koło południa,bowiem od rana ludzie już układają swoje ręczniczki i zaklepują miejsce.
Kierując się z mostu od Trogiru w lewo na Slatinę po drodze już w Arbaniji można znaleść sobie plażyczkę przy drodze (można zaraz obok postawić sobie autko). Są to ładne pasy również żwirku choć malo zacienione. Dno jest dość kamienne choć stopniowo płytkie a nawet bardzo płytkie.
My najbardziej upodobalismy sobie plażę na Slatinie zwaną przez chorwatów Kava (nie bardzo to rozumiem bo na mapie plaża Kava jest na Okrugu Dolnji ,może widocznie są dwie Kierując sie cały czas na koniec wyspy w Slatinie konczy sie asfatowa droga i zaczyna sie hm...jakby jakaś droga usypana (ale bardzo dobra,nie ma czego sie obawiać,my mamy bardzo niski zderzak ale dawalismy rade bez problemu) tam stoi szlaban a przy niej pani która bierze 5 kun za autko na całą dobę. Tam moim zdaniem jest raj na ziemi (postaram sie podesłać fotkę,która i tak nie odda w pełni uroku)Skalna, dość głeboka (skakałam na bombę ) z różnymi skalnymi skałkami,pieknymi muszelkami wyrzuconymi na skały, i bardzo ciepłą woda! jest to dość zaciszne miejsce niestety nie ma zadnego sklepiku,wiec trzeba wziąść torbę jedzonka i picia. W zeszłym roku oglądalismy burzę na drugim brzegu (okolice Trogiru a w oddali Split) Niebo kotłowało się,sypało piorunami, deszcz padał do jakieś połowy drogi na morzu (myśle ze ta ciesnina ma jakies cale 4 km) ale do nas nie doszło tylko fale wzburzone rozbijały sie o brzeg. Tu na krancu wyspy jest bardzo dużo fajnych miejsc ktore z pewnoscia odkryjemy jeszcze w tym roku.
Na Okrugu Dolnji jakies 4 km od centrum Ciovo jest "rajska plaża" Kierując sie na koniec okrugu dolnji bedzie znak i reklama przy drodze po lewej stronie. tam jadąc jakies 0,5 km wśród strasznego upału dojedziemy do plaży. Tam tez jest bardzo ładnie,jest tam plaża bezpośrednio przy kampingu ale jadąc dalej jest cicha zatoczka...piekne miejsca! Podobna do Murter.
Na koncu Okrug Dolnji jest plaża Kava ( ) dojechac do niej mozna bezposrednio tez mozna obok siebie zostawić autko. Nie płatna,czysta, ale dość zatłoczona .
Jesli chodzi o bok znajdziesz tu plażę żwirkową z odrobiną cienia palm (takie jednak miejsce musisz zarezerwować sobie wczesnie rano, kladąć ręczniczki i inne tam)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 02.06.2006 14:03

zdjęcia moge podesłać na maila, bo nie umiem wklejać (zastrzegam ze mam ich tylko kilka) :D
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 02.06.2006 15:43

madzia1981 napisał(a):zdjęcia moge podesłać na maila, bo nie umiem wklejać (zastrzegam ze mam ich tylko kilka) :D

Madziuchna, to i ja jeszcze poproszę :) Dla przypomnienia- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :) Dzięki i pozdrawiam!
janek1969
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janek1969 » 02.06.2006 16:12

madzia1981 poproszę kilka fotek Dla mnie - janek1969poczta.onet.pl

Dzięki i pozdrawiam![/img][/b]
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone