Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Plaża Divina na Plejsac

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Sabina_wawa
Odkrywca
Plaża Divina na Plejsac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 08.03.2011 17:35

Gdzie zatrzymać się (kwatery) żeby mieć najbliżej na tą plaże i w miarę ok warunki lokalowe (czytaj jakiś sklep, restauracja)?
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 08.03.2011 17:42

Większa miejscowość najbliżej plaży Divna na półwyspie Peljesac to Trpanj. Są tam i sklepy i restauracje i sporo kwater.
Do Divnej autem kilkanaście km.
stratos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) stratos » 08.03.2011 23:18

Jak się uda znaleść kwaterę w Dubie , wtedy można dojść spacerkiem tylko po co :?: na miejscu będą też piękne plaże :D
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 09.03.2011 09:23

Właśnie bardziej chodzi mi o jakąś wioskę małą, niż Trpanij.

Czyli generalnie Duba jest ok? to jakiś rejon z ładnymi plażami?
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 09.03.2011 09:27

Z równie ładnymi jak Divna, a na pewno mniej zatłoczonymi...no przynajmniej kiedy ja tam dotarłam to tak było :)
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 09.03.2011 09:29

Sabina_wawa napisał(a):Właśnie bardziej chodzi mi o jakąś wioskę małą, niż Trpanij.

Czyli generalnie Duba jest ok? to jakiś rejon z ładnymi plażami?

Duba jest bardzo ok, ale niezbyt łatwo tam o kwatery to raz, a dwa pytałaś o miejscowość ze sklepami i restauracjami a z tego co pamiętam to tam nic takiego nie ma.
Plaże są 3 i to jak dla mnie rewelacyjne :D
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 30.03.2011 17:02

Tak, Duba jest bardzo ok, ale to raczej nie miejscowość, ale wioseczka.
Port, mały bar na plaży czynny w sezonie (lody, piwo), brak sklepu. Pieczywo przyjeżdża codziennie ok 9 rano, kierowca nawołuje chętnych :wink: Warzywa i owoce przyjeżdżają dwa-trzy razy w tygodniu do centrum :lol: tak to się szumnie nazywa.
Jeśli chodzi o kwatery - nie wiem, mieszkamy na campingach.

Byliśmy w Dubie w 2007 roku, po 20 sierpnia. Na Divną przyjeżdżają naprawdę duże ilości turystów, na campingu był komplet, plaża bywała bardzo zatłoczona, mimo końcówki sezonu, a przejeżdżaliśmy tamtędy prawie codziennie.
Sami też się wybraliśmy, ale tylko raz, plaże Duby są rewelacyjne 8) nie trzeba jeździć na obleganą Divną. Choć piękna jest niezaprzeczalnie!

Trpanj to jednak miasteczko, jeździliśmy tam na zakupy, na pizze. Miłe wrażenie. na tyle miłe że w tym roku rozważamy pobyt na tamtejszym campingu:) Duby powtarzać nie chcemy, wolimy posmakować czegoś nowego.
Sabina_wawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sabina_wawa » 31.03.2011 10:33

Niestety w Dubie już nie ma kwater wolnych :( - przynajmniej tych dostępnych przez net...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.06.2012 21:17

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone