marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?
coco jumbo napisał(a):Cześć mam szybkie pytanie. Zazwyczaj jeździłam w miejsca gdzie już wcześniej nocowałam, lub szukałam po drodze. Nie rezerwowalam nigdy na tych ichniejszych stronach z apartamentami dlatego nie znam zasad rezerwacji w ten sposób. Planuję jechać za tydzień, znalazłam fajne lokum, cena okazyjna i właścicielka wysłała mi numer konta do przelewu za pobyt. Trochę się zdziwiłam bo szczerze mówiąc myślałam że zapłacę na miejscu. Boję się że może to być wałek. Czy ktoś z was tak rezerwuje? Nie mówię o bookingu tylko prywatnych apartamentach znalezionych na googlaku. Nie wiem ale wydaje mi się że płacenie z góry to proszenie się o zostanie wyfrajerowanym. A może przesadzam?
Calapula napisał(a):marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?
Ja zrozumiałem, że ma to być płatność za pobyt a nie zaliczka. Z zaliczką nie byłoby czego wyjaśniać bo wiadomo, że trzeba ją zapłacić przed przyjazdem a nie na miejscu, c`nie? Skoro właścicielka chce zapłatę za pobyt na konto z góry, to o co tu pytać?
marecky81 napisał(a):Calapula napisał(a):marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?
Ja zrozumiałem, że ma to być płatność za pobyt a nie zaliczka. Z zaliczką nie byłoby czego wyjaśniać bo wiadomo, że trzeba ją zapłacić przed przyjazdem a nie na miejscu, c`nie? Skoro właścicielka chce zapłatę za pobyt na konto z góry, to o co tu pytać?
O to trzeba zapytać autora wątku.
coco jumbo napisał(a):właścicielka wysłała mi numer konta do przelewu za pobyt.
marecky81 napisał(a):Calapula napisał(a):marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?
O to trzeba zapytać autora wątku.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne