Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płatność za apartament z góry

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
coco jumbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) coco jumbo » 27.05.2023 19:46

Cześć mam szybkie pytanie. Zazwyczaj jeździłam w miejsca gdzie już wcześniej nocowałam, lub szukałam po drodze. Nie rezerwowalam nigdy na tych ichniejszych stronach z apartamentami dlatego nie znam zasad rezerwacji w ten sposób. Planuję jechać za tydzień, znalazłam fajne lokum, cena okazyjna i właścicielka wysłała mi numer konta do przelewu za pobyt. Trochę się zdziwiłam bo szczerze mówiąc myślałam że zapłacę na miejscu. Boję się że może to być wałek. Czy ktoś z was tak rezerwuje? Nie mówię o bookingu tylko prywatnych apartamentach znalezionych na googlaku. Nie wiem ale wydaje mi się że płacenie z góry to proszenie się o zostanie wyfrajerowanym. A może przesadzam?
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.05.2023 19:54

Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 27.05.2023 20:05

marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?

Ja zrozumiałem, że ma to być płatność za pobyt a nie zaliczka. Z zaliczką nie byłoby czego wyjaśniać bo wiadomo, że trzeba ją zapłacić przed przyjazdem a nie na miejscu, c`nie? Skoro właścicielka chce zapłatę za pobyt na konto z góry, to o co tu pytać?
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 27.05.2023 20:08

coco jumbo napisał(a):Cześć mam szybkie pytanie. Zazwyczaj jeździłam w miejsca gdzie już wcześniej nocowałam, lub szukałam po drodze. Nie rezerwowalam nigdy na tych ichniejszych stronach z apartamentami dlatego nie znam zasad rezerwacji w ten sposób. Planuję jechać za tydzień, znalazłam fajne lokum, cena okazyjna i właścicielka wysłała mi numer konta do przelewu za pobyt. Trochę się zdziwiłam bo szczerze mówiąc myślałam że zapłacę na miejscu. Boję się że może to być wałek. Czy ktoś z was tak rezerwuje? Nie mówię o bookingu tylko prywatnych apartamentach znalezionych na googlaku. Nie wiem ale wydaje mi się że płacenie z góry to proszenie się o zostanie wyfrajerowanym. A może przesadzam?

W życiu bym nie zapłacił z góry, nie daj się wyfrajerować. Małą zaliczkę to jeszcze niech tam ale za cały pobyt z góry? Chyba wałek.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.05.2023 20:20

Calapula napisał(a):
marecky81 napisał(a):Powinieneś wyjaśnić sposób płatności z właścicielką. Może po prostu nie chce gotówki, a kwestia zaliczki jest sprawą otwartą?

Ja zrozumiałem, że ma to być płatność za pobyt a nie zaliczka. Z zaliczką nie byłoby czego wyjaśniać bo wiadomo, że trzeba ją zapłacić przed przyjazdem a nie na miejscu, c`nie? Skoro właścicielka chce zapłatę za pobyt na konto z góry, to o co tu pytać?

O to trzeba zapytać autora wątku.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 27.05.2023 20:32

marecky81 napisał(a):
Calapula napisał(a):

Ale przecież wszystko jest napisane.

coco jumbo napisał(a):właścicielka wysłała mi numer konta do przelewu za pobyt.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 27.05.2023 20:38

marecky81 napisał(a):
Calapula napisał(a):

Ale dlaczego ma pytać o sprawę zaliczki jak tu wcale nie o zaliczkę chodzi tylko o płatność za cały pobyt z góry. Chyba mylisz pojęcie zaliczki, która jest przedpłatą jakiej części całej płatności z zapłatą z góry całej należności?
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.05.2023 20:55

Nie ma co prowadzić tej jałowej dyskusji.
coco jumbo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) coco jumbo » 27.05.2023 21:27

Spoko dogadałam się, zapłacę na miejscu. Spanikowałam tą opcją z góry ale jest ok :)
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 27.05.2023 21:38

coco jumbo napisał(a):Spoko dogadałam się, zapłacę na miejscu. Spanikowałam tą opcją z góry ale jest ok :)

No widzisz. Ale forumowi eksperci już orzekli "niedasie" :D
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 27.05.2023 21:41

marecky81 napisał(a):
coco jumbo napisał(a):Spoko dogadałam się, zapłacę na miejscu. Spanikowałam tą opcją z góry ale jest ok :)

No widzisz. Ale forumowi eksperci już orzekli "niedasie" :D

Kto i gdzie napisał że się nie da?

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies