Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płatność kartą

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hola
Autostopowicz
Płatność kartą

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hola » 19.08.2007 19:58

Witam,
słyszałam,że w Chorwacji opłaca się płacić kartą płatniczą, bo przelicznik walutowy jest korzystniejszy, przez giełdę Londyjską, czy to prawda :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.08.2007 20:15

Hola napisał(a):Witam,
słyszałam,że w Chorwacji opłaca się płacić kartą płatniczą, bo przelicznik walutowy jest korzystniejszy, przez giełdę Londyjską, czy to prawda :?:

Prawda :lol: a czy to ma związek z giełdą londyńską tego nie wiem :wink: Ważne, że wydruk z banku po powrocie jest satysfakcjonujący (i dotyczy to nie tylko Chorwacji)
krof
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) krof » 19.08.2007 20:59

Tak to prawda jeśli kwoty są satosunkowo duże lub jeśli Twój bank nie pobiera prowizji za taką tranzakcję.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 19.08.2007 21:02

Piotrek_B napisał(a):
Hola napisał(a):Witam,

Prawda :lol: a czy to ma związek z giełdą londyńską tego nie wiem :wink: Ważne, że wydruk z banku po powrocie jest satysfakcjonujący (i dotyczy to nie tylko Chorwacji)

kurs międzybankowy walut jest o wiele korzystniejszy a niżeli kantorowy ,i to jest całe wytłumaczenie.
keruj7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) keruj7 » 21.08.2007 21:38

O! I wszystko w tym temacie. Luźny cytat z Feresta Gampa.

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone