To o jakim subkoncie walutowym mowa w Pekao w takim razie ? zakładając że mam konto przekorzystne w PLN
https://www.pekao.com.pl/binsource/f/50 ... chunki.pdf
dominikzw napisał(a):To o jakim subkoncie walutowym mowa w Pekao w takim razie ? zakładając że mam konto przekorzystne w PLN
https://www.pekao.com.pl/binsource/f/50 ... chunki.pdf
Marcinusik napisał(a):malinero napisał(a):Chodzi o to, że można to wszystko mieć w ramach swojego konta.
Nie we wszystkich bankach jest tak korzystna oferta. Nie wszyscy mają PKO SA
Niewątpliwą zaletą posiadania karty Revolut jest bezpieczeństwo. Wychodzę z tą kartą na miasta i w razie kradzieży/zgubienia nawet jeśli nie zauważę to ktoś wyda co najwyżej kilka stówek a ješli zauważę to klik w aplikacji i karta zawieszona Jeśli się odnajdzie to klik i odwieszam.
Dodatkowo mam włączoną opcję lokalizacji więc z karty nie da się skorzystać będąc w innym miejscu niż ja i mój telefon
Zgubienie naszej głównej karty i zablokowanie jej to utrata dostępu do większej kasy
Konto Revolut nie wiąże się, z żadnymi miesięcznymi kosztami czego nie można powiedzieć o kontach które otwieramy w banku specjalnie przed wakacjami
dominikzw napisał(a):Marcinusik
Ok rozumiem Twoje argumenty dla karty Revolut.
malinero
dziękuje Ci za link.
Tylko pytanie moje jest takie: posiadając konto główne PLN i pod konto euro i płacę płacąć tą kartą w Chorwacji to z którego konta mi ściągnie kasę z PLN czy euro ? Stawiam że raczej z euro, więc będą wtedy trzy przewalutowania kun na euro, z euro na $ i z $ na pl.
Drugie pytanie: Po jakich kursach będzie ta karta przewalutowywana: czy po kursach banku czy po kursach mastercard bo nie widzę takiej informacji a to jest dość istotna informacja .
Bo podawanie że nic nie płaci się za przewalutowanie to mowa o prowizji
Ja wiem że karta Mastercard Debit FX jest przewalutowywana po kursach mastercard ktora
dominikzw napisał(a):$ wziąłem z tego że mastercard nie przelicza Ci od razu z kun na zł. Przynajmniej tak jest w przypadku karty o której pisałem...możliwe że przy karcie wielowalutowej jest inaczej
dominikzw napisał(a):
Wypłaty z bankomatów z grupy UniCredit są bez prowizji, ale już z pozostałych banków tylko dwa razy w ramach danego miesiąca (mowa o koncie powyżej 26 roku życia - chyba że dla poniżej 26 jest inny limit , nie pytałem)
dominikzw napisał(a):Zadzwoniłem wczoraj dwa razy na infolinie. Za pierwszym razem miła Pani właśnie poinformowała mnie że są 2x..., jak zadzwoniłęm drugi raz to już inna poinformowała że wszystkie.
Najlepiej przy zakładaniu konta w oddziale się dopytać.
Najbardziej lubię zadać pytanie o bankomaty UniCredit..duża część konsultantów nie wie o co chodzi w ogóle....
piotrulex napisał(a):dominikzw napisał(a):Zadzwoniłem wczoraj dwa razy na infolinie. (...) Najbardziej lubię zadać pytanie ...
Ty chyba często dzwonisz jak tak polubiłeś ...