napisał(a) Marcinusik » 24.05.2018 15:04
dangru napisał(a):audiKSP napisał(a):Dzięki za garść cennych informacji nt. Revoluta.
Powiedz jeszcze czy te limity z bankomatu są w miesiąxu kalendarzowym?
W okresie 30 dni
No z tego co wkleił @kaeres to nie. Chyba, że ktoś ma konto założone przed 16.03.2017
"Please note, if you joined before 16 March 2017 your billing cycle for all charges goes by Calendar month.
If you joined after 16 March 2017, you go by Rolling month.
Therefore, every 14th of the month, your limit will reset"
limit resetuje się 14 każdego miesiąca. Więc jeśli ktoś jedzie i będzie przed i po 14 to może sobie dwa razy wybrać bez opłat.
Ogólnie poczytałem dziś o ty Revolut i faktycznie fajna opcja. Jedyne co to nie ma żadnych gwarancji bankowych więc po prostu robić mniejsze wpłaty aby starczyło na dzień czy dwa.
1.Opłaty w bankomatach nie ma do 200E potem to tylko 2% a biorąc po uwagę większość kont to opłaty są na poziomie 8-10zł + prowizja za przewalutowanie od 2 do nawet 5% Więc tu super sprawa.
2. Płacimy wszędzie gdzie przyjmują karty płatnicze bez zaokrąglania bo akurat mamy Euro i zazwyczaj na tym tracimy. I tu z tego co czytałem też nawet jak mamy zasilone złotówkami to przelicznik jest korzystny i nie ma żadnej prowizji.
Rozumiem, że to jest tak, że robię sobie zwykły przelew np: 500zł i potem już tylko płacę ta kartą bez zastanawiania się jaki przelicznik bo w aplikacji mogę sobie podejrzeć przed zapłaceniem ile zejdzie złotówek. Jeśli tak ejst to jest to na prawdę mega wygodne. Kończy się kasa robię kolejny przelew.
Tylko pytanie ile czasu czeka się przy zwykłym przelewie na to zasileni? I jak można jeszcze wpłacić tam kasę?
Jedyny minus to brak gwarancji. Ale biorąc pod uwagę że firma jest od 2014r i idzie im dobrze może nie zwiną się na dniach
W każdym razie po prostu róbmy częstsze i mniejsze wpłaty.
Czy coś pokręciłem czy to tak działa?