Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płatność kartą kredytową jaki przelicznik kuna-złoty

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jarekrk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarekrk » 03.08.2009 14:42

kurs kuny to 0,56 spadła o mniej więcej 10 gr
a Euro po 4.11 czyli spadło o ok 35gr
więc nie warto wg was teraz brać euro jednak tam na CRO ?
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 04.08.2009 13:55

A czy ktoś korzystał z karty Alior Banku, bo myślę o przeniesieniu się do tego banku i interesują mnie przeliczniki za transakcje za granicą.
wycinanka
Plażowicz
Płatność kartą za wstępy

Nieprzeczytany postnapisał(a) wycinanka » 09.08.2009 17:56

Witam
Jutro z rana wyjeżdżamy i przyszło mi do głowy następujące pytanie: czy za fort i mury w Dubrovniku zapłacimy kartą? czy za wstęp do Plitvickich też? Jak płacenie kartą ma się do kupowania różnych "biletów wstępu"?
Serdeczności :)
Idzik
Croentuzjasta
Re: Płatność kartą za wstępy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idzik » 09.08.2009 18:29

wycinanka napisał(a):Witam
Jutro z rana wyjeżdżamy i przyszło mi do głowy następujące pytanie: czy za fort i mury w Dubrovniku zapłacimy kartą? czy za wstęp do Plitvickich też? Jak płacenie kartą ma się do kupowania różnych "biletów wstępu"?
Serdeczności :)

mysle że nie będzie z tym problemu. nad jeziorem ...hmmm juz nie pamiętam czy mieli czytnik. ale na fort , mury ...to przecie miasto więc spox
pawlop
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawlop » 09.08.2009 20:25

W Plitvickich zapłącisz kartą a zresztą jest tam kantor więc można wymienić kasę. W Dubrovniku za wstęp na mury nie zapłacisz kartą ale są tam blisko kantory ale mają liche przeliczniki a 200-300 metrów na głównej ulicy starego miasta jest po lewej stronie bank i jak masz paszport to mają dobre przeliczniki.
wycinanka
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) wycinanka » 09.08.2009 21:01

Dziękuję
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 10.08.2009 21:50

No to ja dorzucam swoje doświadczenie, jestem teraz w Cro - wypłata z bankomatu Visą Electron z Volkswagen Bankdirect - 1 kuna= 57 groszy, bez prowizji za wypłatę (przy kwocie 1000 kun). Zbojkotować kantory w Polsce!
Płatność kartą Master Card - 59 gr.
Pozdrav
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 10.08.2009 22:14

pawlop napisał(a):W Plitvickich zapłącisz kartą .........

Opłatę za parking(żeton) można zapłacić tylko gotówką. Nieźle się zdziwiłem przy kasie bo wszystkie kuny już wydane, dobrze ,że był kantor i wymieniłem eurasy ale doliczyli sobie prowizję.
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 10.08.2009 22:16

kroj napisał(a):No to ja dorzucam swoje doświadczenie, jestem teraz w Cro - wypłata z bankomatu Visą Electron z Volkswagen Bankdirect - 1 kuna= 57 groszy, bez prowizji za wypłatę (przy kwocie 1000 kun). Zbojkotować kantory w Polsce!
Pozdrav

Ale dlaczego bojkotować kantory? Kupno w Polsce Euro i wymiana na Kuny wychodzi 0,57 przy dzisiejszej cenie więc jak ktoś ma prowizję a tak jest w większości przypadków to bardziej się to opłaci.
fotograf123
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fotograf123 » 11.08.2009 09:21

kroj napisał(a):No to ja dorzucam swoje doświadczenie, jestem teraz w Cro - wypłata z bankomatu Visą Electron z Volkswagen Bankdirect - 1 kuna= 57 groszy, bez prowizji za wypłatę (przy kwocie 1000 kun). Zbojkotować kantory w Polsce!
Pozdrav

Mi za visę elektron z Multibanku policzyli 0,58gr za kune.
Pozdrawiam...
kroj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kroj » 11.08.2009 19:30

szpecgos napisał(a):
Pozdrav

Ale dlaczego bojkotować kantory? Kupno w Polsce Euro i wymiana na Kuny wychodzi 0,57 przy dzisiejszej cenie więc jak ktoś ma prowizję a tak jest w większości przypadków to bardziej się to opłaci.

Euro ok, chodziło mi o kupno kun w Polszcze, byłam mało precyzyjna :wink:
szpecgos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szpecgos » 11.08.2009 19:51

kroj napisał(a):
szpecgos napisał(a):
Pozdrav

Euro ok, chodziło mi o kupno kun w Polszcze, byłam mało precyzyjna :wink:

Kupno kun w Polsce mija się z celem. Za kwatery płaci się w euro - euro to można już wymienić np na granicy na potrzebne kuny na bramki itp. Lepiej więc kupić większą ilość euro bo jeszcze cenę można uzyskać lepszą i wymienić na miejscu na Kuny.

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.08.2009 15:19

Kantor w Katowicach dzisiaj-4,18 pln/ euro.
Bank ING(dla płatności kartą)dzisiaj-4,24 /euro.
encomp
Odkrywca
Przelicznik z karty

Nieprzeczytany postnapisał(a) encomp » 14.08.2009 21:27

Witam, byłem w lipcu (2009) na Pagu. Płatności kartą mój bank - Nordea rozliczał po 62 grosze za 1 kunę. Wychodzi chyba nie najgorzej. Wypłata z bankomatu 15 zł.
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 15.08.2009 12:12

Płatności kartą MasterCard z BPH - kurs 0,58

Wymiana gotówkowa: 420 zł - kantor Wawa - 100 euro - kantor Trogir - 715 kun - co daje kurs 0,58
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Płatność kartą kredytową jaki przelicznik kuna-złoty - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone