Re: ...
napisał(a) przemas_depesz » 02.06.2009 10:04
wiwa_t napisał(a):pam napisał(a):wiwa_t napisał(a):wildstar napisał(a):witam , aktualnie po pobraniu 100 kun z konta zeszło 65 zł ( z prowizja ) bank ING , wróciłem z chorwacji wczoraj, pozdrawiam
Wiecie jak wygladaja platnosci karta visa-bzwbk? ktos z Was dokonywal platnosci taka karta? wybieral z bankomatu kuny?
Przypuszczam, że trzeba włożyć kartę do odpowiedniego otworka, podać PIN, kwotę, a dalej juz z górki
dzieki moze pytanie nieprecyzyjnie postawione ale odpowiedz bardzo inteligentna... kurde a tak sie meczylem.
chodzlo mi oczywiscie o prowizje z tym zwiazane.
Hello
Wczoraj wróciłem z Hr (Mimice) i mam sprawdzone na własnym koncie informacje odnośnie przelicznika.
Bank PKO BP. carta visa electron - przy płaceniu - 1 kuna = 0,6308 zł z bankomatu przelicznik identyczny plus 3% prowizji. nie mniej niż 3 zł. Płatności za autostradę i paliwo bez problemu.
Płaciłem również kartą w Czechach i 1 korona = 0,1736 zł.
Ogólnie brak problemów z kartami i płatnościami w całej Dalmacji. Knajpy Omiś, Baśka Voda, Brela, Dubrovnik. Stacje paliw na autostradzie i w Makarskiej. A kurs Euro do kuny 1 Euro = od 7,18 kuna do 7.25 kuna
Pozdrav