ufon73 napisał(a):pawelli napisał(a):Jestem świeżo po rozmowie z M-Bankiem i widze że od poprzedniego roku troche się pozmieniało .....
wypłata z bankomatów (prowizja za wypłatę (nie mniej niż 9pln + prowizja za przewalutowanie)
Visa paywave - 3% + 5,9% (z kun na pln)
MasterCard paypass - 3% + 5% (z kun na pln)
Matercard World debit 0% + 3%
przy płatnościach bezgotówkowych - nie ma prowizji za wypłate (bo jej fizycznie nie ma)
Nie ma innego wyjścia jak zabierać eurosy + pln-y i awaryjnie kartę do bankomatu
Oni chyba każdemu mówią co innego ja dziś pytałem w placówce i kobieta mówiła że bankomaty nie mniej niż 9zł.
Debetowki:
Visa- jedno przewalutowanie 5.9%
Master Card - 2% jedno przewalutowanie i 2% drugie.
Obie karty rzekomo są ww Euro czy coś takiego..
pawelli napisał(a):ufon73 napisał(a):pawelli napisał(a):Jestem świeżo po rozmowie z M-Bankiem i widze że od poprzedniego roku troche się pozmieniało .....
wypłata z bankomatów (prowizja za wypłatę (nie mniej niż 9pln + prowizja za przewalutowanie)
przy płatnościach bezgotówkowych - nie ma prowizji za wypłate (bo jej fizycznie nie ma)
Nie ma innego wyjścia jak zabierać eurosy + pln-y i awaryjnie kartę do bankomatu
Oni chyba każdemu mówią co innego ja dziś pytałem w placówce i kobieta mówiła że bankomaty nie mniej niż 9zł.
Debetowki:
pytałem u 2 konsultantów i twierdzili że nie ma dwukrotnego przewalutowania.
Mastercard:
- z innej waluty na euro -> 2%
- z innej waluty na pln -> 3%
Visa:
- przewalutowanie - 5,9%
prowizja za wypłatę gotówki w bankomacie - 3% ale nie mniej niż 9pln
pawelli napisał(a):ufon73 napisał(a):pawelli napisał(a):Jestem świeżo po rozmowie z M-Bankiem i widze że od poprzedniego roku troche się pozmieniało .....
Debetowki:
pytałem u 2 konsultantów i twierdzili że nie ma dwukrotnego przewalutowania.
Mastercard:
- z innej waluty na euro -> 2%
- z innej waluty na pln -> 3%
Visa:
- przewalutowanie - 5,9%
prowizja za wypłatę gotówki w bankomacie - 3% ale nie mniej niż 9pln
ufon73 napisał(a):
Visa i Mastercard są rozliczane w euro i mc ma podwójne przewalutowanie po 2% a visa od razu 5.9% i jedno przewalutowanie. Trochę się już powoli nasze informacje pokrywają
pawelli napisał(a):jednak się sumują czyli 2+3%
sdolas napisał(a):Czy na MC i tak nie ma 2x przeliczenia ?
W końcu na rachunku mamy PLN, te muszą być przeliczone na Euro i potem drugi raz na Kuny, prawda czy fałsz ?
Właśnie jestem w fazie przekształcenia ekonta na ekonto mobilne plus. W jednym zdaniu ... mniejsze koszty i darmowe wypłaty na całym świecie z bankomatów.
paulr napisał(a):Mi pani z infolini powiedziała ze mbank przelicza po kursie mc lub visa plus % za przewalutowanie 2 dla euro i 3 dla innych i to by pasowalo bo po ich kursie ciężko by było by Kuby poniżej 52 groszy z prowizję wychodzily