Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Płasko do plaży - warunek konieczny:)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 30.08.2015 22:35

Szukam miejscowości (i kwatery) z płaskim dojściem do morza - tylko Istria lub Kvarner.
Wstępnie miała być Fazana, ale termin wyjazdu wciąż się zmienia....
rozważam nawet wyjazd w ciemno (zawsze miałam rezerwacje), ale muszę widzieć gdzie się ewentualnie kierować;)

3 razy byłam w Chorwacji, 2 razy było super blisko i płasko do plaży - te dwa wyjazdy wspominam najlepiej

Poradzicie coś?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.08.2015 09:03

Do morza 15 m, w sumie 4 schodki i jesteś w wodzie. Otok Pag. W jakim terminie się wybierasz ?
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 31.08.2015 10:04

10.09 - mam nadzieję, że to się już :evil: nie zmieni - jakiś konkret o tych schodkach? :? Link, PW, Coś? 8)

Na Pag dojazd jest taki trochę... dookoła, chyba, że promem :roll:
Nie wykluczam tej miejscówki, choć już na Pagu byłam - wycieczkowo, stacjonując w Diklo.

Idealne miejsce to coś w stylu Tribunj - małe miasteczko, ale jednak jest gdzie się powłóczyć, nawet po zmroku - zwłaszcza, że zmrok zapadać będzie coraz szybciej.
Opcja w stylu Diklo też by pasowała - samo Diklo maleńkie, ale do Zadaru 5 minut samochodem.
Myślę nad Banjole, ale... mam obawy, że zbyt małe to-to;)
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 31.08.2015 11:22

Witaj... :)

Ja również szukam kwater blisko morza i by nie było schodków, a apartament na parterze.
Rok temu spędzałam wakacje w Metajnie na Pagu, a wcześniej w Vinisce niedaleko Trogiru.
Jakby te miejsca Cię interesowały mogę podrzucić adresy na priv. :)

Tribunj....również się interesowałam :) Zaciekawiła mnie oferta Daria.
Poczytaj relację ikara:
:arrow: zobaczyc-osla-czyli-tribunj-2015-t48785.html

Pozdrav :papa:
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 31.08.2015 11:32

Ania W - poślij proszę te namiary:)

W Tribunj mam sprawdzoną miejscówkę - bardzo sobie chwaliliśmy. Nie u Daria.
Jednak jakoś wolę jechać w miejsca, których jeszcze nie znam, mimo, że w tych których byłam, wsio jest sprawdzone:)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 01.09.2015 21:28

Nie będzie to ani Istria ani Kvarner ale jak ma być małe miasteczko to we wrześniu spokojnie można rozważyć Rogoznicę.

Płasko i blisko do plaży - polecam zapukać do domów od tego miejsca > https://goo.gl/maps/hJJui (pytać o pana o imieniu Ante ;) )
Jak mała górka nie stanowi problemu to też polecę dom Josipa przy Zadarska 1 https://goo.gl/maps/4NbXa
(od ul. Splitskiej - obok straży pożarnej - są schody do domu Josipa ale jest też wyjście parkingiem od strony lasku)

Do sklepów blisko, dużo płaskiego do przemieszczania się, a dobrze karmią w Fortunie obok agencji Visit https://goo.gl/maps/UGoks
W agencji z pewnością pomogą w doborze kwatery :idea:

http://www.tz-rogoznica.hr/plaza-kopara/
http://www.visit-rogoznica.com/pl/dalma ... Plaze.aspx

pozdrav
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 02.09.2015 20:53

pasażer,
dzięki za linki i informacje.
Faktycznie Rogoźnica wydaje się być idealna jeśli chodzi o wielkość miejscowości. Szkoda, że nie leży wyżej na północ, założyłam sobie, żeby nie przekraczać dystansu 900km, stąd Kvarner i Istria - choć w wypadku Istrii chyba też nie uda się tego warunku spełnić...:(
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 03.09.2015 13:46

jotem napisał(a):
Wstępnie miała być Fazana, ale termin wyjazdu wciąż się zmienia....

Trochę nie skumałem, co ma termin wyjazdu do miejsca?
Te 900 km to ma być od granicy czy od Twojego miejsca zamieszkania?
Jeśli ma być 900 km sztywno to może Umag, ewentualnie Poreć, lub też Crikvenica.
colargol
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) colargol » 03.09.2015 13:57

W ubiegłym roku we wrześniu byłem w okolicach Biogradu na Moru w stronę Sv. Filip i Jakov.Pierwsza linia. Morze 25 m.Całkiem płasko.40 euro za 4 dorosłe osoby apatrament 2+2.Żadnego problemu ze znalezieniem kwatery jadąc w ciemno.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.09.2015 16:10

Polecę Pakostane w którym właśnie jestem.
W pierwszej lini brzegowej są informacje o wolnych app. i będzie płasko i szeroko.
Jesteśmy w tymapp 2+1 na parterze. App. nieduże, ale cena 35 euro za 2+1 (12 lat). Ale dla osób na wózku inwalidzkim nie polecam bo ciasno w poruszaniu się po app i są 2 schodki w dół z poziomu chodnika. Ale z małym dzieckiem ok.
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 03.09.2015 16:54

Slavko1974 napisał(a):Trochę nie skumałem, co ma termin wyjazdu do miejsca?

Nieprecyzyjnie się wyraziłam - po prostu to co w Fazanie było dostępne w terminie X, w innym terminie już dostępne nie jest.... życie.

Slavko1974 napisał(a):Te 900 km to ma być od granicy czy od Twojego miejsca zamieszkania?

na jedno wychodzi:)

Slavko1974 napisał(a):Jeśli ma być 900 km sztywno to może Umag, ewentualnie Poreć, lub też Crikvenica.

Crikvenicę usiłowałam opanować - pierwsza linia - albo zajęta, albo z cenami poza moim zasięgiem.
jotem
Croentuzjasta
Re: Wyjazd "w ciemno" - czy to możliwe?

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 03.09.2015 17:19

Tak się zastanawiam... mając na oku znalezioną kwaterę - 100m2, dwie sypialnie, salon, kuchnia z jadalnią i balkon; świetnie wyposażoną, klima, wi-fi (co prawda nie w pierwszej linii!) za 35euro/doba... czy dalsze kombinacje i jazda w ciemno mają w ogóle sens???
No chyba, że powinnam przeczuwać jakiś podstęp...? (powinnam?), bo sporo tu czytam o okazyjnych 40m2 za 70 euro;)
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 03.09.2015 17:24

jotem napisał(a):Tak się zastanawiam... mając na oku znalezioną kwaterę - 100m2, dwie sypialnie, salon, kuchnia z jadalnią i balkon; świetnie wyposażoną, klima, wi-fi (co prawda nie w pierwszej linii!) za 35euro/doba... czy dalsze kombinacje i jazda w ciemno mają w ogóle sens???
No chyba, że powinnam przeczuwać jakiś podstęp...? (powinnam?), bo sporo tu czytam o okazyjnych 40m2 za 70 euro;)

Gdzie ta kwatera i w jakim terminie w tej cenie? I jaka ta linia, znaczy jak daleko do wody?
jotem
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jotem » 03.09.2015 17:39

Istria. +/-10 września.
300m do plaży kamyczkowej, do nabrzeża bliżej. Tak mi wychodzi z obliczeń na Google Earth.
Upewniałam się, że cena zawiera wszystko. Nie wiem gdzie jeszcze oczekiwać ściemy...? Budowa za płotem? Komary w olbrzymiej ilości? Seryjny morderca w miejscowości? Co jeszcze?;)
Gizmowy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gizmowy » 04.09.2015 06:25

jotem napisał(a):Istria. +/-10 września.
300m do plaży kamyczkowej, do nabrzeża bliżej. Tak mi wychodzi z obliczeń na Google Earth.
Upewniałam się, że cena zawiera wszystko. Nie wiem gdzie jeszcze oczekiwać ściemy...? Budowa za płotem? Komary w olbrzymiej ilości? Seryjny morderca w miejscowości? Co jeszcze?;)

Teraz rozumiem. Prawie połowa września i 300m tłumaczy cenę, już myślałem że w środku sezonu znalazłaś jakąś perełkę. Chyba nie ma seryjnego mordercy za płotem.

Pozdrav
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone