Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

płaskie dojście z apartamentu do wody

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Judash
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Judash » 10.04.2006 18:27

Ja osobiscie poruszam sie na wozku inwalidzkim i 3 razy bylem w Chorwacji.Zawsze staralem sie znalezc miejsce z jak najmniejsza iloscia barier architektocznicznych niestety Chorwacja to nie Baltyk ;)ale jesli komus zalezy to mozna wynajac pokoj w hotelu z winda 15m od morza, drobne kamyczki lub betonowy zjazd itp. Taki hotel jest w Podgorze i gdyby nie fakt, ze nie lubie hotelowych klimatow, to pewnie bym w nim zamieszkal, ale wybralem apartament bez wygod, 300m od morza na gorce o niezlym nachyleniu ;). A dla kogo te warunki? Wiek i rodzaj schorzenia mozna wiedziec?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.04.2006 06:40

Wiek starszy a schorzenie wymagające kul i częstych przystanków, no i schody odpadają. Rzeczywiście, Kro to nie jest raj dla osób niepełnosprawnych, ale - jest jak piszesz - jak się człowiek postara, to coś znajdzie. Apartament od Plumka (Makarska) jest okej, jeśli aktywizuje się więcej osób, to może będzie jakiś wybór. Hotel -wiadomo, jak hotel. Ja szukam apartamentów, bo to inne wrażenia ... pozdro, k.
Judash
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Judash » 11.04.2006 09:13

A co Plumeki znalazl? Moze jakis link?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.04.2006 09:32

podaj maila, to Ci wyślę, tu nie wolno (przynajmniej oficjalnie) :)

wstępnie powiem, że to riwiera makarska, Živogošće - Blato (za Makarską) a apartament nazywa się Vila Djenka :), pozdro, k.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.04.2006 09:38

Myślę, że w tych okolicznościach byłoby pożyteczne przymknąć oko na regulamin i umieścić tego typu dane w sposób jawny.
Jestem pewien, że administracja nie będzie miała nic naprzeciwko... :wink:

PozdraV
J.
Judash
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Judash » 11.04.2006 11:35

Tez mi sie wydaje, ze mozna byloby nieco nagiac regulamin ;) Prosze o to moj e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.04.2006 12:26

hej, no myślałem, że już wszystko jasne :wink: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, pozdro, k
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.04.2006 12:34

i jeszcze jedna rzecz - w zeszłym roku znalazłem sobie ap. w Szybeniku (niestety, nie skorzystałem wówczas z uprzejmości tamtejszych gospodarzy), który (być może) spełniałby wysokie (jak na Kro) wymogi osób podróżujących na wózku - moje studio było na parterze, miało taras (dookoła donice z kwiatami), w budynku była mini-knajpka, duży taras dla gości. Niestety, nie pamiętam odległości od plaży i jej jakości. Pamiętam, że pytałem wówczas gospodarza o plażę dla małych dzieci (nieumiejących pływać), więc bezpieczną i wygodną, gospodarz twierdził, że taka właśnie jest. Nie sprawdziłem. Na życzenie postaram się wygrzebać jakiś namiar na to miejsce, k.
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 11.04.2006 13:38

My w tym roku bierzemy app w zasadzie na plaży. Do przejścia kilka schodków a do wody 6m.
Zresztą zobacz sam: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Nie wiem jak jest z dojazdem od strony miejscowości. Ale z Mario można spokojnie obgadac te sprawy po angielsku.

A wiesz, że my w tym roku grzeszymyu i ... znowu zabieramy teściów ;-) Już trenuję swą anielską cierpliwość!
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 11.04.2006 13:52

no ja właśnie też planuję za rok zabrać rodziców - już do dwójki dzieci :)
Piotrek22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotrek22 » 17.04.2006 20:59

Nigdy nie przyglądałem się Chorwacji pod kątem niepełnosprawnych ale jak mi sie wydaje to najbardziej płaskie djścia do plaży i wogóle płaskie miejscowości bez stomizn, skalnych tarasów itp. są na Pagu.
Pozdrawiam.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 20.04.2006 07:00

no... dość mocno brałem Pag pod uwagę w zeszłym roku... ale mi jakoś tak za blisko domu było :)
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.09.2006 12:03

Z oferowanego przez nas apartamentu do plaży prowadzi jakieś kilkanaście schodków. Potem łagodne dojście do plaży i 3 betonowe schodki już z chodnika wprost do kamyczków.

Podobna liczba schodków prowadzi z paratmentu do głównej ulicy, a więc parkingu i wyjścia na spacer. Schody dość strome i wąskie (ograniczenie z dwóch stron przez beton). A szkoda, bo miejscowość wymarzona na wypoczynek, a apartament miał chyba tylko 2 felery (skrzypiące łóżka i spadające owoce drzewa chlebowego, które potrafiły nieźle hałasować).

Jak ktoś ma ochotę na szczegółowe fotki to prosze o podanie maili - zrobiłam ich sporo.
Lubuszanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lubuszanin » 14.09.2006 12:13

mama_Kapiszonka napisał(a):Z oferowanego przez nas apartamentu do plaży prowadzi jakieś kilkanaście schodków. Potem łagodne dojście do plaży i 3 betonowe schodki już z chodnika wprost do kamyczków.

Podobna liczba schodków prowadzi z paratmentu do głównej ulicy, a więc parkingu i wyjścia na spacer. Schody dość strome i wąskie (ograniczenie z dwóch stron przez beton). A szkoda, bo miejscowość wymarzona na wypoczynek, a apartament miał chyba tylko 2 felery (skrzypiące łóżka i spadające owoce drzewa chlebowego, które potrafiły nieźle hałasować).

Jak ktoś ma ochotę na szczegółowe fotki to prosze o podanie maili - zrobiłam ich sporo.

A to ja poprosze fotki mail:judash@o2.pl ;)
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 25.09.2006 20:50

forum/viewtopic.php?p=146859&highlight=

forum/viewtopic.php?p=120319

z opisywanej przezemnie kwaterki każdy dotrze do plaży o własnych siłach nawet na wózku - generalnie Baska na Krku jest super - mało schodów także i po mieście można się pokręcić i do knajpy bez problemy skoczyć. Dla osób z problemami motorycznymi idealna.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

płaskie dojście z apartamentu do wody - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone